A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkomna till PRO Jämjö.

Vi är ca. 240 medlemmar i föreningen. All verksamhet bedrivs i Jämjö Folkets Hus.

Under tiden september-maj måndag till fredag är det alltid någon form av verksamhet enligt särskild fastlagd plan och ofta i samarbete med ABF. I anslutning till Folkets Hus finns två  Boule-banor som vintertid byts ut mot en Curlingbana inomhus.

Du som är pensionär eller som snart blir det är hjärtligt välkommen som medlem i föreningen. Ni kommer att träffa många gamla vänner men även nya spännande personer.

 

Har du några frågor maila föreningen på projamjo@gmail.com

eller använd  länken nedan för att bli medlem. 

http://www.pro.se/Bli--medlem/Bli-medlem/

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Nyhet

Nu kan ni som är intresserade, släktforska vid Jämjö Bibliotek.

                                      ========= 

 

                         Kroppkakefest

PRO Jämjö hade den 9 mars i samarbete med ABF medlemsmöte i Jämjö Folkets hus med kroppkakefest. Duktiga medlemmar hade kokat dessa väldigt goda kroppkakor. Från apoteket kom sedan Inger Wandås och Mats Josefsson. De informerade om läkemedel. Frågan kom då upp om varför apoteket byter ut läkemedel, vilket gör att äldre känner sig vilsna. Samma läkemedel kan ha olika namn, färg och form.  Det är lätt att förväxla dessa och kanske ta en överdos. Det handlar om månadens vara och att apoteket måste sälja det billigaste. Med andra ord en konkurrens mellan olika företag. Men vi äldre betalar gärna någon krona mer för att få det doktorn har skrivit ut. Medlemmarna fick också en info. om ekonomi, cirklar och boule. Sist blev det lotteridragning och ett tack från ordförande Bo Johansson. 

  Mats Josefsson informerar o läkemedel.                           Foto Lars-Erik                                               

                                          ===============

                            Årsmöte 2017

PRO Jämjö hade den 9 februari årsmöte i Jämjö Folkets hus. Ett 50-tal medlemmar kom till mötet denna snöiga vinterdag. Ordförande Bo Johansson hälsade alla välkomna. En parentation ledd av Kyrkoherde Patrik Magnusson hölls över 7 medlemmar som avlidit under år 2016. Ljus tändes för var och en av dem samt en tyst minut. Till Göran Karlssons dragspelsmusik sjöng Patrik 3 sånger samt hade en kort betraktelse.

Därefter bjöd föreningen på kaffe och semlor. Under kaffet spelade Göran Karlsson på sitt dragspel. Efter kaffet genomfördes årsmötet. Roland Karlsson från Torhamn valdes till mötets ordförande och Vivi-Ann Fredriksson till sekreterare. Verksamhetsberättelse, resultat ekonomi och revisionsberättelse lästes upp. Val enligt valberedningens förslag genomfördes. Bertil Hansson hade undanbett sig omval till styrelsen och som tack för sitt arbete fick han en blombukett. Innan lotteridragning och mötets avslutning behandlades även en rad övriga frågor. Mötet hölls i samarbete med ABF.

Dagens gäst Kyrkoherde Patrik Magnusson, vår ordförande och Göran Karlsson. Foto Lars-Erik

 

Kaffestund. God semla.                                           Foto Lars-Erik

Dagen gästordförande Roland Karlsson och sekreterare Vivi-Ann Fredriksson. Foto Lars-Erik 

I förgrunden vår nyvalada sekreterare Vivi-Ann Fredriksson och hnnes bordgranne vår tidigare ordförande Kjell Nilsson. Foto Lars-Erik

 

                                        ===================

                            Nyårsfest 2017.

PRO Jämjö hade de 12 januari i samarbete med ABF haft en nyårsfest i Jämjö Folkets Hus.  73 medlemmar hade anmält sig till festen. 21 av dessa var 2016 års jubilarer. De grattades med blomma och sång. Det serverades god mat, efterrätt, kaffe, mandelmussla och en annan god kaka. Det var arbetslaget med Ann-Christin Jonasson i spetsen som jobbat för att vi andra skulle äta gott och få en trevlig eftermiddag tillsammans. Gruppen Fyra skägg underhöll med sång och musik. Blomlotteri gav många glada vinnare. Ordförande Bo Johansson tackade alla för en fin nyårsfest.

 

Jubilarer året 2016                                                 Foto Dan Persson

                                          ================

                             

 

 

 

Webbansvarig

Lars-Erik Ragnarsson                             

Aktuellt från Jämjö

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks