A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Lucia med lite jul - 13 dec, kl 16.00 OBS! Tiden

 

95 personer har anmält sej till Lucia - det innebär att det är 5 platser kvar innan lokalen är full. (Kan det vara så att lokalen börjar bli för liten?? Får ju inte ta in mer än 100 pers) Du får gärna sätta upp dej, ifall det blir något återbud p.g.a sjukdom. 50:-/pers. Då får Du glögg, gröt, skinksmörgås, kaffe o pepparkaka.

Sista anm.dag 7 dec. Ring Gunn 0708-253453

.......................................................

VI HAR HAFT ETT SUPERTREVLIGT 70-ÅRSJUBILEUM!

96 personer kom och satte sej vid snyggt dukade bord i PRO-lokalen. De som stod för servicen denna kväll och jobbade hårt i köket var

...... Gun-Britt, Viking, Lars-Gunnar och Lena.     Bra jobbat!

Vi hade naturligtvis mycket stor hjälp av våra "kockar" som gått matlagningskurs, de stod på kö för att få hjälpa till med serveringen. Det gick jättebra och alla fick in sin mat på rekordtid!

Dom har verkligen lärt sej på kursen! Alla hälsade hjärtligt välkomna och lite extra välkommen riktades till distriktsordf i PRO, Bernth Johnson med fru Alva, Åke och Cilla Olsson från Kallinge/Ronneby PRO, Lena Nilsson från ABF och så vår äldsta medlem, 96-årige Karl-Gustav Johansson.

Gunn, tillsammans med kvällens orkester, Reid o Bengt, förstärkt ikväll med vår egen Lasse Andersson, sjöng en välkomstvisa tillsammans med allihop därefter en skål, i de små flaskor, som alla senare fick ta med sej hem.

Historik lästes och så fick gästerna ordet. Bernth Johnsson berättade om PRO, överlämnade penninggåva, samt delade ut en PRO-nål för 10 års arbete inom föreningen till Solvig Narstam. Åke Olsson tackade, precis som Bernth, för inbjudan, och överlämnade en lysande fyr, som kanske gör att fler "hittar" till vår förening. Lena från ABF överlämnade gåva i form av 1500:- till att användas till något arrangemang.  Från Listerby/Johannishus PRO hade kommit via posten en gåva som givits till Hjärnfonden.

Ordf tackade alla för de fina gåvorna.

Allsång vidtog och vid 15-tiden kom Linda med personal från Alfreds Café och levererade maten. Fläskfilé med potatisgratäng, som var jättegott.  Det gällde att hålla sej undan i köket, för där gick det undan.

Mycket trevlig samvaro och Lasse höll igång på scenen, både med sång och roliga historier.

De hade även satt ihop en musiktävling, där man skulle känna igen en textrad i en melodi och sedan sjunga en liten bit på den. Eva Karlsson vann denna tävling.

Kaffe och smarrig tårta från Lanthallen vidtog.

Mary och Helge Luther fick choklad för nedlagt arbete i föreningen.

Efter avnjutit detta, så tackade ordf:

ALLA som under året hjälpt till med kaffekokning och "smörgåsbredning".

ALLA som hjälpt till med städning och annat, både utomhus och inomhus

ALLA som ställer upp och jobbar med kaffe och mat, när Distriktet är hos oss med div kurser o möten

ALLA som håller i studiecirklarna varje vecka:

Tore med Boulen, Eva och Inga-Maj med Qi Gong, Lars-Gunnar med Stavgång, Ola med Historia, Lars-Gunnar, Ola och Johnny med cirkeln "Hoby på 50-talet", Ingalill och Inger med Bingon

samt Lasse Jirle som hållt i matlagningskursen och "vår egen" busschaufför Bengt

TACK till sponsorer:

Viktor Ohlsson Chark, Lanthallen, Sparbanken i Åryd, Blekingearkivet, Elon, Tarkett, Team Sportia och naturligtvis ABF som stöttar och är vår medarrangör vid alla kulturinslag

Tack till Allan Johansson som tillverkat och skänkt en vacker klocka

HELA styrelsen tackar från hjärtat!

PRO är inte en förening, där det sitter orkeslösa människor på ett möte och dricker lite kaffe, Nej här är det fullt ös med aktiviteter hela tiden och vi har roligt när vi träffas.

JÄTTETACK till ALLA medlemmar, som kommer troget på våra möten, resor, kurser, cirklar och aktiviteter. Tack vare att Ni finns, så jobbar vi på. Utan Er - vore vi ingenting!!

Under tiden som vi alla hade trevligt, så jobbade alltså Gun-Britt, Lars-Gunnar, Lena och Viking tillsammans med "kockarna" i köket. Gunhild jobbade i entren och Lasse höll i trådarna på scen. TACK1

Tack till musiken, Reid & Co

Tack till Linda med personal från Alfreds Café, som fixade god mat

Tack till Lanthallen som ordnat tårta till kaffet

Tack till Blekingearkivet som kopierade alla sångbladen

Tack till ABF för bidrag

             FLER BILDER UNDER MÖTEN

..................................................................................

Cafékväll 10 nov! Vilken höjdpunkt!

Ca 60 pers hade anmält sej till Cafékvällen. Kvällen började med njutbar mjuk klassisk jazz med Sweet Jazz Quartet med Stina och gästspelaren, den välkände Harold Jefta. Bara att njuta! Därefter fick vi äntligen se vad vi skulle få att äta ... Kroppkakor!! "Grabbarna" som gått matlagningskurs, hade, med liiite hjälp av Lasse Jirle, lagt ner 2-3 dagar, för att fixa detta. Bra jobbat allihop! När vi tryckt i oss så många kroppkakor som vi "tyade", var det återigen dags för jazz. När sista melodin spelats blev det stående ovationer. Detta försökte vi smälta ner med kaffe och biskvi. En helt fantastisk kväll med mycket gott.

Vågar inte skriva namnen på alla de som hjälpt till denna kväll, för då glöms säkert någon. Ta till Er ni som var med.STORT TACK!

Harold Jefta

Fler Bilder under Aktiviteter

-----------------------------------------------------------------

Fundera på!

om Du/Ni vill gå

- en TAPETSERARKURS till våren? Kanske Du har något som behöver kläs om? Start 16 jan, men Du måste anmäla Dej, så vi vet hur många som kommer.

- kanske en kurs i SLÄKTFORSKNING på Blekingearkivet?

Vinprovning??

Meddela någon i styrelsen om intresse finns eller om Du/Ni har egna önskemål.

........................................................................................

Finns flera platser kvar till Hjärtstartarkursen med Civilförsvaret 7 febr, kl 14-18.

Då kan man bli "omplåstrad"!!

..............................................................................

Medlemsmöte 18 okt med både Trasten o Staren!

I samarbete med ABF har det hållits möte. Ordförande hälsade alla välkomna, speciellt till Trasten och Staren som ska underhålla. 3 nya medlemmar hälsades välkomna med en varm applåd.

Inbjudan från Ronneby Kommun till föreningsträff 9 nov i Stadshuset.

Konsument Blekinge inbjuder till 3-dagar cirkel ang "Ålderdom utan fattigdom".

PRO Svängsta inbjuder till IT-mässa "Digital kunskap åt alla" i Svängsta Medborgarhus 21 nov.

Ordf rapporterade från Kulturombudsutbildning med ABF i Karlskrona 10 okt. Har även varit på PRO Distriktets möte på Folkhögskolan 5 okt.

Johnny rapporterade från KPR och Ingalill från Loppis och Bingon.

Nästa möte är den 22 nov (Obs Datum) kl 14.00. Då firar vi 70-årsjubileum och 100 pers är anmälda vilket innebär att lokalen är fulltecknad.

Tarkett har sponsrat en matta till scengolvet, vilket vi tackade för. Mattan är inlagd av Tore, Lars-Gunnar, Kurt och Johnny vilka även fick ett stor tack för bra jobb.

Ingalill berättade att det blir Cafékväll fredag 10 nov, kl 17.00, med gladjazz av Sweet Jazz Quartet med Stina. Anmälningslista på ansl.tavlan.

Höststädning av lokalen, både inom- och utomhus. Tag gärna med räfta. Måndag 13 nov kl 14.00. vill man gå dit tidigare och börja är det fritt fram.

Målning av PRO-huset är i full gång och det tackar vi Ronneby Kommun speciellt för. Även den ena gavels brädor är utbytta.

Hjärtstartarkursen blir onsdag 7 febr 2018, kl 14.00-18.00. Anmälan på ansl.tavlan.

Ordf påminde också om att det är viktigt att söka bostadstillägg. Det är många som har rätt att få, men inte söker.

Vi söker en sjuksköterska som vi vill ha till möte för att tala om Fallolyckor.

Äldredagen 2 nov är på Knut Hahnsskolan och man måste anmäla sej till kommunen.

Aftonbladet har gjort en undersökning av PRO och en del av detta lästes upp. Bl.a. att det registrerats för många medlemmar och att man då fått för mycket bidrag.

Informationen avslutades och scenen intogs att två herrar från Småland, nämligen Trasten och Staren. Först ett musikquiz, som var mycket trevligt, sedan kaffe och god köttbullesmörgås, sedan mer sång och musik. När klockan passerat 18, tyckte vi, att nu måste vi nog att det var dags att dra vinsterna i lotteriet! Trasten och Staren tackades med stående ovationer för en fantastisk underhållning! Även stort tack till dagens kaffekommitté som var Ingrid, Vivi, Bengt och Johnny.

Trasten och Staren

Staren och Trasten

Fler bilder under "Möten"

........................................................................................................

Cirkeln "Bräkne-Hoby på 50-talet" har startat! Detta glada gäng lär sej mer om Hoby och Lars-Gunnar, Johnny och Ola är cirkelledare och idag bär det av till Järnavik. På bilden saknas dock fyra deltagare.

Från vä: Tore, Butte, Ingegerd, Hasse, Kerstin, Karin, Anita, Gullevi, Kurt-Eve, Yngve och Eivor

Eftersom inte alla kunde komma med på samma bild, tar vi resten här nedan

... och här har vi då Inga-Maj, Barbro, Johnny och Lars-Gunnar

..............................................................................................

DÅ HAR VI VARIT PÅ RESA IGEN - TILL ÖLANDS SKÖRDEFEST!

En fullsatt buss, med Bengt vid ratten, styrde mot Öland och Skördefesten. Lars-Gunnar Nilsson hade planerat och fixat till resan. Första stoppet blev Väntorp, där medhavd "frukost" intogs utomhus. Alla var på ett strålande humör och bättre blev det faktiskt efter ett par koppar kaffe och mackor! Resan fortsatte mot Ölandsbron, som vi passerade, och fortsatte till Eriksöre. Där fick vi egen tid att gå runt och kika in i de olika ladugårdarna och andra ställen. Alla var punktliga till bussen och då fortsatte vi till Borgholm. Lunchen väntade på Strand Hotell. Skördelunch blev det, där man kunde välja mellan kött eller fisk och alla blev mätta. De flesta hann med en snabb runda genom Borgholms gator och vädret hade vi också med oss. Dax att fortsätta genom en bit av Småland och landade till slut på Börjes i Tingsryd, där vi smäckte i oss en rejäl räkmacka med kaffe. Ordentligt mätta, var det bara att vila i bussen tills vi var hemma i Hoby.

Tack för en trevlig resa Lars-Gunnar och chauffören Bengt!

Johnny har försett sej med sex damer!

Fler bilder under Resor

............................................................................................................

MATLAGNINGEN FÖR HERRARNA ÄR IGÅNG!

Fullt ös från början, som vanligt! Lasse Jirle håller i trådarna och just idag skulle det bli bl.a. fläskfilé. Låter inte dumt. Alla grabbarna hade det goda humöret med sej !

Här ser vi dom på bild innan dom ätit!

Från vänster: Karl-Gustav "Butte", Jan-Erik, Bengt, Tore, Lasse J, Lasse A, Per, Inge, Håkan och Lars-Gunnar

Avslutning i januari 2018

......................................................................................................................

Vi fortsätter spela Bingo, Ingalill och Inger håller i trådarna. Tag med eget fika!

VÅREN 2018 KÖR VI IGEN! Start 18 jan, kl 14.00

Ingalill

Inger hjälper också till .....

Inger och Ingalill

..........................................................................................................

Här är vi ... ...  som slog rekord i antal deltagande i Stavgång!!

Vi var 30 st den 31 januari 2017! Fantastiskt!

PRO stavgång

Från vänster: Hasse, Inge, Berth, Johnny, Åke, Ingegerd, Kurt-Eve, Inger, Ingrid, Bengt, Elin, Gunilla, Bosse L, Bosse J, Inga-Maj, Kerstin, Lasse, Lars-Gunnar, Gullevi, Börje, Yngve, Viking, Ingalill, Gun-Britt, Anita, Tore, Ann-Christine, Lena, Leif och så Gunn som håller i kameran.

..... och sen blev det fika och trevlig samvaro i lokalen!

........................................................................

HISTORIECIRKELN, MÅNDAGAR, KL 09.30. OBS! Ändrad dag och tid!

QI GONG, ONSDAGAR, KL 10.00

STAVGÅNG, TISDAGAR, KL 09.30. Start 22 aug.

         SAMTLIGA I PRO-LOKALEN OCH TAG MED FIKA!

BOULE, utanför FOLKETS HUS KL 10.00, PÅ MÅNDAGAR OCH TORSDAGAR

MATLAGNING FÖR HERRAR, FREDAGAR, KL 11.00.

NY CIRKEL "Bräkne-Hoby på 50-talet", torsdagar, kl 14.00

..........................................................................................................

                             PROGRAM FÖR RESTEN AV 2017

13 dec        Lucia. Anmälan!

                             PROGRAM FÖR VÅREN 2018

17 jan         Parentation. Trubadur Jens Nilsson underhåller

21 febr        ÅRSMÖTE. Hubbe Hubertsson tar oss till Karibien

21 mars      GB och JB sjunger och spelar

18 april       Jurist Linn Liljeberg pratar om arv och testamente

                     och sjuksköterska Katarina Losell om fallolyckor

16 maj        Friluftsdag vid Salsjön med bl.a. korvgrillning och tipsrunda

 

 

 .......................................................................

Qi Gong onsdagar, kl 10.00, i PRO-lokalen. Ring Ewa om du har frågor, tel 0457-80982

STAVGÅNG Samling PRO-lokalen, tisd kl 09.30. Tag med fikakorg!

Frågor, ring Lars-Gunnar 0457-80186

BOULE spelar vi utanför Folkets Hus, måndagar och torsdagar, kl 10.00.

Undrar Du något om boulen, ring Tore, tel 0457-80804

HISTORIECIRKEL måndagar kl 09.30, i PRO-lokalen. 

Undrar Du något om cirkeln, ring Ola tel 0457-80204

MATLAGNING FÖR HERRAR.  Finns platser till hösten 2017

Går bra att anmäla snarast till Gunn, tel 0708-253453. Start 15 el. 22 sept

 

 

 

                 

Aktuellt från Bräkne-Hoby

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks