A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

...................PRO Dalarna ................

 

                               Trädgårdsgatan 4,

                               784 34 Borlänge.

                               Tel 0243-802 95

                           e-post: info(a)dalarna.pro.se

 

                           

                 Öppet tider: Måndag-Onsdag 09.00 - 15.30

                              Torsdag-Fredag   09.00 - 12.00


     

     Alla: PRO råd, PRO aktivitetsansvariga, PRO föreningar, Förtroendevalda  när ni har något att förmedla till övriga PRO medlemmar hör av er till mej på Hemsidan. Här har vi en utmärkt kanal att förmedla informationen.

mail: julin.clas.olov@(at)telia.com     julle: 0767951659   

 


 

Nyhetsbrev december 2017

Julen närmar sig och höstens arbete inom PRO Dalarna är, i stort sett, avslutat. Vi har haft en intensiv höst med fokus på det intressepolitiska arbetet. Vi har genomfört sju möten på temat ”Intressepolitiskt arbete” och ”Bra boende för äldre”. Vi har träffat, i stort sett, alla samorganisationer/samrådsgrupper i Dalarna. De få återstående kommer vi att besöka i början av nästa år.
Vi har också genomfört höstmötet med beslut om verksamhetsplan och budget för 2018. Glädjande nog hade vi också ett stort antal kongressmotioner att behandla.
Den 4 oktober firade vi Riksorganisationens 75-årsjubiléum med en sammankomst för hela distriktet i Grängesberg. Jubiléet hölls i Cassels konsertsal. Programmet, med bl a Saxdalens manskör, Silverkören och Peter Carlsson samlade närmare 700 medlemmar från hela Dalarna. I samband härmed överlämnade vi en budkavle, med krav på ekonomiska förbättringar för oss pensionärer, till Riksorganisationens ordförande, Christina Tallberg. Budkavlen var underskriven av alla våra 52 PRO-föreningar.
Budkavlen sändes också till samtliga politiska partier med representation i Riksdagen. Detta har i sin tur resulterat i en överenskommelse med Socialdemokraterna, ”Handslaget”, där de lovar att arbeta för högre bostadstillägg, att pensionerna beskattas som lön och att skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer ska vara helt borta 2020. Vidare ska särskilda åtgärder vidtas för att komma tillrätta med kvinnors låga pensioner.
En liknande överenskommelse ska efterfrågas hos övriga riksdagspartier.
Under höstmötet antogs ett uttalande med krav från PRO Dalarna att vi pensionärer, redan i samband med valet 2018, får representation i de politiskt valda församlingarna i en omfattning som motsvarar vår andel av väljarkåren (26%). Detta krav kommer att upprepas under 2018 tills vi får respons från de politiska partierna.
Ovanstående är ett konkret resultat av vårt intressepolitiska arbete och visar att vi, därigenom, kan påverka samhällsutvecklingen.
Nu tar vi ledigt för att fira Jul och Nyår tillsammans med våra anhöriga för att återkomma med friska krafter i januari.
Jag önskar er alla En God Jul och Ett Gott Nytt År!

Bo A. Johansson
Distriktsordförande

 

 

 

Månadens konsumenttips

Januari 2018

           Du har väl gjort dig av med alla farliga

                      kokkärl och kastruller ?

Gamla kastruller, stekpannor eller annan köks-utrustning i aluminium eller med tenn-, koppar eller förzinkad yta är inte hälsosamma i matlagningen utan kan tvärtom vara direkt livsfarliga. Människans kropp mår inte bra av tungmetaller. Både staten och tillverkarna av kokkärl är dåliga på att informera om vilka tungmetaller som avges från de respektive produkterna.

Samla allt som du anser vara farligt och kasta dessa vid kommunens sopanläggning.

Text: Birgitta Hedin

Bild: Clas-Olov Julin

 

                      

 

 

 

Aktuellt från Dalarna

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks