A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO

Kvarnsveden

PRO Kvarnsveden är vår lokala förening i Kvarnsveden. Vi tillhör Borlänge Samorganisation samt PRO Dalarna. Vi har PRO-lokal och kansli på Kvarnforsplan. Lokalen är öppen måndag - torsdag kl. 10.00 - 14.00. Kansliet öppet måndag och tisdag kl 10-12 samt torsdag kl. 10-14.

Tel: 0243-23 75 80.            

E- post: kvarnsveden@pro.se

Alla är välkomna att hälsa på oss.

Vårt kafé är öppet måndag-torsdag kl 10-14 och där kan du köpa kaffe med bulle eller smörgås. Efter kl 14 pågår oftast någon aktivitet. Tryck på AKTIVITETER här ovan så kanske du hittar något som är intressant för dig.

Går Du i tankarna på att bli PRO-medlem är Du mycket välkommen till oss. Vi har ett aktivt föreningsliv, stor kursverksamhet och andra aktiviteter samt resor, både en- och flerdagars, både inom Sverige och till andra länder.

Som medlem betalar Du 300 kronor/år. För detta får Du delta i alla aktiviteter som PRO anordnar och du får tidningen PRO-pensionären som utkommer med 10 nummer per år varav ett dubbelnummer. PRO har även en egen folkhögskola, och där har du som medlem ett mycket omfattade kursutbud att välja bland. 

Sist men inte minst kan du få många nya vänner inom PRO. Kom in och ta en fika eller ring och anmäl att du vill bli medlem redan i dag!

Vill du ha ett skriftligt program för hela säsongen?

Kom då in och hämta det i PRO-lokalen.

 


/Webmaster: curt.jonsson@sverige.nu, 070-369 68 70/

Aktuellt från Kvarnsveden

 • Anita Nordström informerade

  2018-02-25 Torsdagen den 15 februari 2018 inleddes PRO Kvarnsvedens serie med samhällsinformation. Först ut var Anita Nordström, ordförande i Borlänge Kommuns omsorgsnämnd. Hon berättade utförligt och engagerande om KPR (det kommunala pensionärsrådet), boendeplanen som finns för äldreboende och hemtjänsten. 35 intresserade åhörare lyssnade uppmärksamt, och det hela avrundades med en frågestund innan kaffet. Då kom det fram många spörsmål och även synpunkter på hur äldreboenden kan fungera i praktiken, både negativt och positivt.

  Läs mer
 • Lyckad Pubkväll 15.2.2018

  2018-02-20 I torsdagskväll hade vi PUB-afton i vår lokal. Bengt-Olof Filmersson svarade för undrhållningen. Den bestod av härliga melodier och ett mycket skrattretande mellansnack. Vi åt skinka och potatissallad. Detta sköljde vi ner med öl eller vin. Därefter vidtog frågesport och dartspel. Innan vi gick hem hann vi med lite kaffe . /text: Lars Östlund/

  Läs mer
 • Dalfolk om Borlänge

  2018-02-18 Radioprofilen Jon Norberg intervjuar Gösta Jansson och Jan Delbok. Det handlar om människor och miljöer i Borlänge på 50- och 60-talen framför allt. Det handlar lite om Kvarnsveden också. --- Klicka på länken (eller skriv in) och lyssna http://dalfolk.nu

  Läs mer
 • Julfest 171207

  2018-02-14 Den 7 december hade PRO Kvarnsveden sin traditionella julfest. Julbordsingredienserna hämtades från Forum och musiken stod Ove Västberg och Olle Näs för. Det var mycket uppskattat av alla deltagarna

  Läs mer
 • Uppskatttat medlemsmöte 170511

  2017-06-02 Ett 50-tal medlemmar i PRO Kvarnsveden hade samlats i sin egen lokal för medlemsmöte den 11 maj. Mötet leddes av den nye ordföranden Curt Jonsson, som även medverkade i föreningens egen trio – bestående av Benny Johansson (dragspel), Runo Arnberg (bas) och Curt Jonsson (gitarr).

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks