A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Varmt välkomna till PRO Ovanåker

 

Vi är cirka 380 glada pensionärer som tillsammans förgyller vardagen med olika aktiviteter och träffar.
Idag har vi våra egna lokaler på Långgatan 17, med ingång från baksidan av huset. Det är samma hus som ABF håller till i och som vi haft våra möten tidigare. 

PRO i vår kommun fungerar som en vanlig förening med medlemmar och en styrelse. Vi träffas en gång varje månad, i regel på onsdagar. Vi brukar hålla till på Smyrna i Edsbyn. Där bjuds vi på underhållning och fika, sång bingo och lotterier. Dessutom får vi träffas å språka lite :-)I bland åker vi på hemliga dagsturer med buss och i bland blir det planerade turer. Vi erbjuder även studiecirklar i samverkan med ABF. (se fliken "Verksamheter") Längre bussresor med övernattning på hotell förekommer en gång om året, i regel på sommaren. Som längst 4 dagar. Kolla gärna fliken "Bilder" längst upp på sidan. Där syns vilka landskap vi besökt i Sverige de senaste åren.Vi tävlar tillsammans med PRO- Vetarna varje år, med final på båten Cinderella som går mellan Stockholm och Åland. (buss utgår från Edsbyn) På båten finns semenarium för pensionärer där olika firmor och företag visar upp sina varor. Ex: Hjärt o Lungräddning, Hörseltester, Hjälpmedel, Turistreklam mm.Även sångtävling för pensionärer förekommer.Nog om nöjen, vi engagerar oss också i frågor av politisk karaktär (ej partibundna) Ex: pensionen, bostäder, försäkring och pensionsrabatter osv.

Ja hos oss händer det saker! :-)

Om du har funderingar om hemsidan eller något annat som har med PRO att göra, kontakta:

Roger Torvidsson 070-2075465 rogertorvidsson@hatmail.com eller 

Runa Friberg 070-2917256, 56friberg@telia.com

 

 

 Genom PRO:s förhandling kommer detta företag att ge bonus till våra pensionärer (läs nedan) 

                                   Salong Star i Edsbyn Röda Kvarn

Ger billigare klippning till alla pensionärer.

Damer: Ordinarie pris: 350:- för en klippning, pensionärer 320:- 

Långt hår: 330:-

Herrklippning: 260:- pensionärer 220:- Maskinklippning: 150:- Barn: 220:-

Ägare Abass Tayebi. Öppettider: Mån - fred. 9.30 - 18.00 Lörd. 10.30 - 14.00


 

                         

Aktuellt från Ovanåker

 • November

  2017-12-04 Ulf Jonsson som är en stor Elvis Presley beundrare var inbjuden att prata och spela låtar med Elvis P. Vi fick lyssna både före och efter kaffet. Jättesköna låtar och en mycket fin presentation om Elvis liv. En fin upplevelse! Kaffe med tillbehör smakade som vanligt bra. Ett tack till kvinnorna i köket! Stort lotteribord med fina vinster.

  Läs mer
 • Möte oktokber

  2017-10-18 Oktobers månadsmöte hölls som vanligt i Smyrnakyrkan. Mannekänguppvisning var huvudnumret. Kläder från Linneas och skor från Skoaffärn. De som deltagit i mötet och sett allt kunde sedan handla i de här butikerna och få 20procent i bonus. Lottförsäljning förekom samt åror med vinstdragning. Kaffe med dopp som vanligt:-)

  Läs mer
 • Månadsmöte hösten 2017

  2017-09-17 Vi var ca 120 pensionärer som festade på surströmming som är tradition varje höst. Det var trevlig gemenskap som vanligt, även om det luktade lite :-)

  Läs mer
 • Öjeparken

  2017-08-01 PRO Ovanåker deltog i Cruisingen på Öjeparken i Edsbyn torsdag 27/7 där det samlats 201 bilar 20 mopeder / motorcyklar och 15 epor, som var rekord för organisationen. Vi hade ABFs partytält uppställt och bemannat av en del ur styrelsen. PRO informerade om Säkerhet i hemmet och i trafiken. Det var en fin eftermiddag och vi träffade många medlemmar, samt personer som visade intresse för att bli medlem hos oss. Jag vill tacka dom som var med och informerade, samt tack Christer Edström som är ansvarig i Cruisingens organisation. Hälsningar Roger

  Läs mer
 • Kygelvallen 2017

  2017-05-19 Våravslutningen hölls på Kygelvallen i Knåda som brukligt är. Brukligt är också att solen skiner. Tyvärr ville hon/hen inte lysa på oss denna gång men vindarna var ljumma och gemenskapen fin. (som vanligt) Vi började med frågesportspromenad genom en del av skogen. Frågor och rättning stod Jonas och Rigmor Frost för. Därefter åt vi körlbullar som Eskil och Birger gräddade åt oss. Jättegott! Till förrätt grillades korv över öppen eld. Lotterier förekom även denna gång in "natura" :-) Vi var ca 55 personer som deltog. En härlig friluftsavslutning på våren

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks