A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ordförande, Sven Vigren, har ordet:

Välkommen till PRO-Hammerdals hemsida.

Med innehållet i hemsidan vill vi för Dig upplysa om PRO, om vår verksamhet, och vilka som är våra förtroendevalda.

Om Du finner vår verksamhet intressant så hör av Dig till oss. 

Om Du vill bli medlem i PRO Hammerdal: Klicka på det gröna fältet här till höger.

Välkommen till oss!

Sven

 .........................................................................................................................................

Ny mailadress till PRO Hammerdal: hammerdal@pro.se

  .....................................................................................................................................................................................................................

"Sven-Ingvars i vårt hjärta".

Torsdag 1 februari får vi besök av föllingemusikanterna Linus Isander, Markus Hurtig och Music Magnus Bäckström. De framför en hyllning till Sven-Ingvars, berättar minnen och spelar gamla godingar. Platsen: Medborgarhuset i Hammerdal, biosalongen. Mer info kommer.

.......................................................................................................................................

Vi var 57 vänner som samlades till julkalas i PRO-lokalen den 1:a december. Storfinnforsens kafé ordnade den goda julmaten, Sånggruppen sjöng och spelade julvisor, Alva genomförde lotteriet med skänkta vinster, och allt var trivsamt och bra. Nästa julfest blir den 7:e december 2018. Du kommer väl?

...........................................................................................................................................................................................

 

Foto Stig Wahlberg

 

12:e oktober samlades vi från SPF och PRO i Hammerdal för att av Stefan Jönsson, VD för Strömsunds Hyresbostäder, få information om kommande byggplaner i Hammerdal.

Stefan berättade lite om bolagets organisation och ekonomi, innan han presenterade det byggprojekt som är närmast aktuellt: Ett hyreshus i trä öster om Mogatan innehållande 10 lägenheter, 5 ettor, 4 tvåor och en trea.

Två trapphus, 8 P-platser, varje lägenhet får tvättmaskin och huset blir nära nog ett nollenergihus genom de solfångare som planeras.

Om allt går som tänkt så kan byggstart bli redan i december 2017. Lägenheterna erbjuds först på den öppna marknaden, sedan till de som står i bostadskön.

Träffen samlade 25 deltagare, och diskussionerna var stundtals livliga.

Och kaffe bjöds det på, förstås....

Det här var ett samarrangemang mellan SPF och PRO i Hammerdal, vi hjälptes åt att planera och genomföra träffen. Allt genomfördes i gott samförstånd och under trevliga former. Så vi fortsätter väl den här inslagna vägen?

  .......................................................................................................................

 

Foton Stig Wahlberg.

 

Från medlemsmöte 6:e oktober 2017. 

Välljudande sång av sånggruppen, fint komp av Karl-Erik, Tore och Lilian. Gott fika bjöds av Grenåsgruppen. Sammanlagt 34 medlemmar var närvarande. Information, samråd och sedvanliga mötesförhandlingar. Val av Torsten Eriksson som kassör fram till årsmötet 2018. Nästa medlemsmöte 2017-11-24 kl 12.00, se Aktivitetskalendern. 


Till minne: Vår kassör och vän, Ove Sundén, avliden natten till den 22:a september.

 

 Foto: Stig Wahlberg

 ...............................................................................................................

Läs om våra kommande aktiviteter i "Aktivitetskalendern".

 ...............................................................................................................

Från vårt musikkafé den 27:e september:

Kanske slog vi publikrekord, sammanlagt var vi 58 närvarande: 44 gäster, 8 musikanter och 6 serveringspersonal. Förutom PRO:are så hade vi även flera gäster från SPF i Hammerdal.

Sånggruppen stod för det goda fikat och Strömdraget spelade. "Underbar musik och festlig publik", så sa Sven när han tackade musiker, kökspersonal och publik.....

(Tack för lånet av kamera, Karin).

Foto Karin Haxner    

Foto Stig Wahlberg

Foto Stig Wahlberg

 ................................................................................................................

 Boule-möte mellan Hammerdal och Ramsele.

 2017-08-23 fick vi besök av 14 boule-spelare, och vänner, från PRO Ramsele. Vi spelade fyra omgångar, med paus för soppa och kaffe. (Johannes och Stig svarade för soppan, Ruth bjöd på morotsbröd och Lilian bjöd på kaffe med kubb). Tore spelade dragspelsmusik och allt var trivsamt. Regnet höll sig borta, och boule-kampen genomfördes under trevliga och lättsamma former där samvaron faktiskt är viktigare än resultatet. Det här utbytet oss emellan är så trevligt och givande att vi hoppas att det fortsätter i många år framöver. Vågar vi hoppas på ett returmöte?  

 

Johannes kokar soppa. Foto Stig Wahlberg

Foton Stig Wahlberg

 .............................................................................................................

Ansvarig för hemsidan: Stig Wahlberg, 070-6269012

Aktuellt från Hammerdal

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks