A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Tryck på pilarna ovan så snurrar nyhetsrullen.

För att du ska få nyhetsrullen ovan att fungera bra så bör du byta till webbläsare Google Chrome webbläsare.

I nyhetsrullen just nu!Pub-Afton 25 mars
 

Mötet den 16 april
Trandansen den 9 april
PUB-afton 25 mars
Dansen 1 april
Månadsmöte 19 mars
Årsmöte 2015
Januarimötet 2015
Dansen den tredje december
Julfesten 11 december
Mötet den 20 november
Resan till julmarknaden de 21 november
Möte 23 oktober
Studiebesök Byarums Bruk
Månadsmötet 18 september
Resan till Norrahammar och Smedbyn
Månadsmöte den 21 augusti
Ellen Key-resan
Rigaresan

Gunnar Ankarstrand 85 år.

Gunnar Ankarstrand
Läs mer
 

Evy Bertilsson 85 år.

Läs mer

Olle Karlsson 85 år.

Olle Karlsson 85 år.
Läs mer


Elsa Bergman 95 år.

Läs mer 

 

Lars-Olof Johansson 85 år. 

Lars-Olof Johansson 85 år
Läs mer

Ullaredsresan!

Den 8 oktober gick bussen, med Per Mörk som chaufför, än en gång till Ge-Kås i Ullared. Alla är lika förväntansfulla varje gång. Det är inte bara en shoppingresa, utan ett sätt att också tillbringa dagen med trevliga vänner. När en tålmodig Per lastat bussen full, gick resan hem till Vaggeryd igen. Flera uttryckte önskemål om en ny resa till våren.

Dansen 3 september 2014 med Tivermans  4-mannaorkester

Ja… så hände det igen, under de 5 åren som jag varit med i danskommittén har det blivit akut sjukdom i orkestern som skall spela. Har hänt en gång tidigare. 

Allt går att ordna, musiker är ett härligt släkte som ställer upp för varandra och hjälper till när det krisar, ute i Västergötland finns det gott om spelemän. T.ex. kan det låta så här: Jag ringer till Stickan, Ingemar eller Håkan. Han och jag har spelat ihop under 30 år.

Efter många telefonsamtal  och  lite trixande  så blev det en 2-mannaorkester med  Bengt Tiverman och Håkan Dalén = Dallens, som spelade jättebra dansmusik för  oss  93 personer som hittat till Folkets Hus denna soliga septembereftermiddag.

Alla som var där tackade för en underbart trevlig dans och en härlig samling av dansanta människor med kommentarer som: Den orkestern får ni gärna ha flera gånger!

Tack till musikerna och alla besökarna!
// Danskommittén. 

Studiebesöket den 20 aug. 2014.

25 intresserade pensionärer kom till studiebesöket på Waggeryds Cell. Vi välkomnades av Vd. Ulf  Karlsson som berättade för oss om företaget under tiden  vi avnjöt  kaffe.  Av produktionen går 90 % på export, det mesta lastas i container på järnväg till Göteborg  och vidare på havet till Asien bl.a.

Efter stor modernisering av fabriken och reningsverket har produktionen dubblats och utsläppen av renat vatten  halverats, inte dåligt. Det vita som bolmar ut genom skorstenarna  är ånga från torkningen av massan och alltså inte farligt.

Efter vd;s  information tog Thomas Sandstedt och Tommy Fransson över och guidade  oss  runt  i den hypermoderna  fabriken. Utsidan  är densamma som gamla Munksjö men inuti är det helt nytt. Vi fick inte fotografera då blixten från kameran kan stoppa den känsliga datastyrningen. 47 personer är idag anställda, produktionen körs av 2 man i 6-skift, via dataskärmar med jourpersonal som kan kallas in vid behov.

Efter drygt 2 timmar tackade vi för en givande eftermiddag med en liten blomma.
Eva Kursten

Den 7 augusti avgjordes Boule-DM i Nässjö. 

Tyvärr rullade inte kloten inte kommunens två lag deras väg.
Skillingaryd blev 9 och Vaggeryd hamnade på 15:e plats.
Läs referatet från tävlingen här! 

 Gösta Åberg 90 år.
 Gösta Åberg

Läs mer.

 

Doris Åberg 85 år
Doris Åberg 85 år 
Läs mer

 

Gunborg Wogmar 85 år

Gunborg Wogmar

 Läs mer.

Aktuellt från Vaggeryd

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

 • Det går att avskaffa äldrefattigdomen

  2015-04-20 PRO bjuder in till seminariet ”Äldrefattigdom i ett välfärdssamhälle”, fredag den 24 april, för att diskutera åtgärder för att avskaffa äldrefattigdomen.

  Läs mer
 • Ny inriktning på välfärden

  2015-04-15 Regeringen presenterade idag den ekonomiska vårpropositionen och vårändringsbudgeten. I dessa föreslås reformer för 8 miljarder kronor under 2015. För äldre finns en del förbättringar. Bland annat satsas en miljard för ökad bemanning i äldreomsorgen och bostadstillägget höjs för ålderspensionärer. En liten förbättring blir det också för förtidspensionärerna.

  Läs mer
 • Tävlingsstart för Bästa äldres boende 2015

  2015-04-15 PRO och Rikshem drar för tredje året igång tävlingen Bästa äldres boende. Från och med den 15 april t.o.m. den 15 juni kan man nominera ett äldreboende som sticker ut och står för både god arkitektur och goda möjligheter till social samvaro.

  Läs mer
 • Nu blir det lättöppnat!

  2015-04-13 På svenskt initiativ finns nu en ny internationell standard för lättöppnade förpackningar. I standarden definieras designkrav på en förpackning för att den ska vara lättöppnad. Standarden hjälper företag och upphandlare att ställa krav vid inköp av förpackningar, vilket är till stor hjälp för äldre och funktionshindrade som upplever att många förpackningar är svåra att öppna.

  Läs mer
 • Ett bra pensionssystem gynnar även unga

  2015-04-08 Pensionärsorganisationerna: Vår utgångspunkt är att äldre och yngre har ett gemensamt intresse av ett pensionssystem som ger ekonomisk trygghet.

  Läs mer
 • PRO Medlemsportal har lanserats

  2015-03-25 För att ytterligare utveckla vår medlemsservice finns nu en medlemsportal på PRO:s webbsida.

  Läs mer
 • PRO Grängesberg jubilerade

  2015-02-23 Den 21 februari var det 80 år sedan PRO:s äldsta förening bildades i Grängesberg. PRO:s ordförande var på plats för att delta i jubileet.

  Läs mer
 • Dansglada PRO:are sökes till Spanienresa

  2015-01-22 Vår resebyrå PROmedlemsresor har i april en dansresa till Andalusien, Spa­nien – en festlig vecka med dans och trevligt umgänge. Hotellet är beläget invid Medelhavets strand.

  Läs mer
 • Vårens kurser inom hälsa och friskvård

  2015-01-19 Carina Wenngren, lärare på PRO:s folkhögskola, ser nu fram emot kursen Läkande kost och friskvårdsledarkursen. Hon berättar om en deltagare som hörde av sig efter kursen med en solskenshistoria.

  Läs mer
 • Korta kurser i januari med lediga platser

  2014-12-04 Under vecka 4 och 5 i januari har PRO:s folkhögskola i Gysinge lediga platser på en rad korta kurser. Det är två ledarkurser i Qi Gong och Linedance, samt kurser i engelska, "må bra hela livet" och lappteknik.

  Läs mer
 • Banker måste ta sitt ansvar för kontanter

  2015-03-18 Allt färre bankkontor accepterar kontanter och antalet bankomater minskar. Denna utveckling drivs av bankerna, svenskarna har inte efterfrågat den. Detta är orimligt – säger PRO tillsammans med flera organisationer i en debattartikel på SVT Opinion. Bankerna måste ta sitt ansvar för kontanterna.

  Läs mer
 • Skärp lagen så att äldre får bättre vård

  2015-03-18 PRO kräver att lagen skärps så att äldre får den vård och det omhändertagande de har rätt till. PRO:s ordförande Curt Persson lyfter i Dagens Samhälle att lagen måste skärpas så att landstingen och kommunerna samverkar bättre när en patient är färdigbehandlad och ska skickas hem.

  Läs mer
 • Åldersfixering ett växande problem

  2015-03-17 Det finns många exempel på strukturell åldersdiskriminering av äldre i Sverige. Socialförsäkringslagstiftningen, försäkringar, sjukvården, tillgång till läkemedel, möjligheten till lån, med mera. PRO:s ordförande Curt Persson lyfter i veckan frågan om åldersdiskriminering i en debattartikel på SVT opinion.

  Läs mer
 • PRO gör skillnad

  2015-03-16 Runt om i landet arbetar PRO för att göra tillvaron bättre för äldre. Exemplen är många där PRO tar strid för att få behålla en omtyckt vårdcentral, kämpar mot försämringar i äldreomsorgen, driver på för en bättre färdtjänst eller trevligare matupplevelser. Kalmar är ett exempel.

  Läs mer
 • Många äldre kvinnor i ekonomisk utsatthet

  2015-03-06 PRO uppmärksammar internationella kvinnodagen genom att återupprepa det vi sagt många gånger; Pensionssystemet är ohållbart och måste ses över samtidigt som det behövs akuta åtgärder för de med allra lägst pension. 225 000 äldre svenska pensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns, enligt den senaste prognosen från Pensionsmyndigheten. 135 000 av dessa är kvinnor.

  Läs mer
 • Äldreministern gav löfte på vårt seminarium

  2015-02-03 Under vårt seminarium om fallolyckor lovade äldreminister Åsa Regnér att återkomma med en strategi för att minska antalet fallolyckor. Och experter på området visade på fakta och framgångsfaktorer.

  Läs mer
 • Få koll på läkemedel i ny webbutbildning

  2015-01-30 I vårt projekt Koll på läkemedel finns nu en webbutbildning med verktyg att påverka äldres läkemedelsbehandling. Webbutbildningen kan genomföras enskilt eller i en studiecirkel i din PRO-förening.

  Läs mer
 • "Fallolyckorna kan halveras inom fyra år"

  2014-11-19 SVT har granskat de allvarliga fallolyckorna bland äldre. Var femte minut faller någon så illa att de behöver uppsöka sjukhus. PRO bjuder nu in ansvariga statsråd till samtal om hur antalet fallolyckor kan halveras.

  Läs mer
 • 1 600 äldre dör varje år på grund av fallolyckor

  2014-09-30 Hur många äldre ska dö innan samhället tar frågan på allvar? Det frågar sig PRO:s ordförande Curt Persson efter att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap idag presenterat ny statistik gällande fallolyckor.

  Läs mer
 • PRO:s sakkunnig: "Ovärdigt att nekas dusch"

  2014-09-22 Dagens Eko tar idag upp frågan om äldres självbestämmande inom äldreomsorgen. PRO:s sakkunnig i omsorgsfrågor, Guy Lööv, tycker att det är ovärdigt av kommuner att neka äldre bestämmanderätten över sin personliga hygien.

  Läs mer
 • Diskuterade fallolyckor med äldreministern

  2015-01-15 Äldreminister Åsa Regnér kommer att medverka under PRO:s seminarium om fallolyckor den 2 februari. PRO:s ordförande träffade ministern i tisdags för att bland annat diskutera frågan om fallolyckor.

  Läs mer
 • Märtha Dahlberg intervjuas om ekomat

  2014-12-12 Prisskillnaden mellan ekologiska och konventionella varor är fortfarande stor. Detta visar PRO:s prisundersökning 2014. Märtha Dahlberg, PRO:s sakkunnig i konsumentfrågor, intervjuas om orsakerna i EFN Ekonomikanalen.

  Läs mer
 • Fortfarande stora prisskillnader på mat

  2014-12-10 I PRO:s stora prisundersökning 2014 fanns de billigaste varukorgarna i Blekinge, Skaraborg och Södra Älvsborg. Nytt för i år är att undersökningen också jämför en ekologisk varukorg med en konventionell.

  Läs mer
 • "Äldre hamnar i digitalt utanförskap"

  2014-11-13 ”Jag hör så gott som dagligen av medlemmar som upplever problem när banker slutar hantera kontanter, när bussbiljetter och offentliga toaletter endast kan hanteras med hjälp av mobiltelefon”, skriver PRO:s ordförande Curt Persson på SVT Opinion.

  Läs mer
 • Bygg bostäder som pensionärer har råd med

  2014-09-17 Äldre och yngre som saknar kontakter och ekonomiska muskler för att få ett bra boende blir lidande av den bristande politiken. Det skriver PRO:s ordförande Curt Persson och Riksbyggens vd Leif Linde i en debattartikel i Dagens Samhälle.

  Läs mer