A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Tryck på pilarna ovan så snurrar nyhetsrullen.

För att du ska få nyhetsrullen ovan att fungera bra så bör du byta till webbläsare Google Chrome webbläsare.

Gamla nyheter kan du läsa om under respektive rubrik ovanför här t.ex. Arkiv och Resor.

I nyhetsrullen just nu!

Louisianaresan
Tallnäs
Månadsmöte 21 maj
Besök i Byarums Kyrka
Marieholmsresan
Besök på Arbetsmarknadsenheten 

Mötet den 16 april
Trandansen den 9 april
PUB-afton 25 marsDansen 1 april
Månadsmöte 19 mars
Årsmöte 2015
Januarimötet 2015
Dansen den tredje december
Julfesten 11 december
Mötet den 20 november
Resan till julmarknaden de 21 november
Möte 23 oktober
Studiebesök Byarums Bruk
Månadsmötet 18 september
Resan till Norrahammar och Smedbyn
Månadsmöte den 21 augusti
Ellen Key-resan
Rigaresan

Ingvar och Elsie Karlsson 85 år.
Lennart och Elsie
Läs mer 

 

Gunnar Ankarstrand 85 år.

Gunnar Ankarstrand
Läs mer
 

Evy Bertilsson 85 år.

Läs mer

Olle Karlsson 85 år.

Olle Karlsson 85 år.
Läs mer


Elsa Bergman 95 år.

Läs mer 

 

Lars-Olof Johansson 85 år. 

Lars-Olof Johansson 85 år
Läs mer

Ullaredsresan!

Den 8 oktober gick bussen, med Per Mörk som chaufför, än en gång till Ge-Kås i Ullared. Alla är lika förväntansfulla varje gång. Det är inte bara en shoppingresa, utan ett sätt att också tillbringa dagen med trevliga vänner. När en tålmodig Per lastat bussen full, gick resan hem till Vaggeryd igen. Flera uttryckte önskemål om en ny resa till våren.

Dansen 3 september 2014 med Tivermans  4-mannaorkester

Ja… så hände det igen, under de 5 åren som jag varit med i danskommittén har det blivit akut sjukdom i orkestern som skall spela. Har hänt en gång tidigare. 

Allt går att ordna, musiker är ett härligt släkte som ställer upp för varandra och hjälper till när det krisar, ute i Västergötland finns det gott om spelemän. T.ex. kan det låta så här: Jag ringer till Stickan, Ingemar eller Håkan. Han och jag har spelat ihop under 30 år.

Efter många telefonsamtal  och  lite trixande  så blev det en 2-mannaorkester med  Bengt Tiverman och Håkan Dalén = Dallens, som spelade jättebra dansmusik för  oss  93 personer som hittat till Folkets Hus denna soliga septembereftermiddag.

Alla som var där tackade för en underbart trevlig dans och en härlig samling av dansanta människor med kommentarer som: Den orkestern får ni gärna ha flera gånger!

Tack till musikerna och alla besökarna!
// Danskommittén. 

Studiebesöket den 20 aug. 2014.

25 intresserade pensionärer kom till studiebesöket på Waggeryds Cell. Vi välkomnades av Vd. Ulf  Karlsson som berättade för oss om företaget under tiden  vi avnjöt  kaffe.  Av produktionen går 90 % på export, det mesta lastas i container på järnväg till Göteborg  och vidare på havet till Asien bl.a.

Efter stor modernisering av fabriken och reningsverket har produktionen dubblats och utsläppen av renat vatten  halverats, inte dåligt. Det vita som bolmar ut genom skorstenarna  är ånga från torkningen av massan och alltså inte farligt.

Efter vd;s  information tog Thomas Sandstedt och Tommy Fransson över och guidade  oss  runt  i den hypermoderna  fabriken. Utsidan  är densamma som gamla Munksjö men inuti är det helt nytt. Vi fick inte fotografera då blixten från kameran kan stoppa den känsliga datastyrningen. 47 personer är idag anställda, produktionen körs av 2 man i 6-skift, via dataskärmar med jourpersonal som kan kallas in vid behov.

Efter drygt 2 timmar tackade vi för en givande eftermiddag med en liten blomma.
Eva Kursten

Den 7 augusti avgjordes Boule-DM i Nässjö. 

Tyvärr rullade inte kloten inte kommunens två lag deras väg.
Skillingaryd blev 9 och Vaggeryd hamnade på 15:e plats.
Läs referatet från tävlingen här! 

 Gösta Åberg 90 år.
 Gösta Åberg

Läs mer.

 

Doris Åberg 85 år
Doris Åberg 85 år 
Läs mer

 

Gunborg Wogmar 85 år

Gunborg Wogmar

 Läs mer.

Aktuellt från Vaggeryd

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

 • PRO testar framtidschip

  2015-06-29 PRO medverkar i projektet ”senior aktivitet” som drivs av Telia Healthcare tillsammans med Kairos Future. 1500 av PROs medlemmar har tackat ja till att testa så kallade aktivitetsarmband.

  Läs mer
 • Nu slutar Curt Persson som ordförande

  2015-06-16 I samband med kongressen nu i juni lämnar Curt Persson uppdraget som ordförande i PRO.

  Läs mer
 • Curt Persson avtackades på kongressen

  2015-06-14 Tacktalen var både många och varma när PRO:s tidigare ordförande Curt Persson avtackades vid kongressen på Clarion Hotel i Stockholm i helgen.

  Läs mer
 • Jämställd styrelse i PRO

  2015-06-14 PRO satsar på jämställdhet, och det visar sig även i valet av ny styrelse. Valberedningens förslag om varannan kvinna, varannan man fick starkt stöd av kongressen.

  Läs mer
 • PRO testar framtidschip

  2015-06-29 PRO medverkar i projektet ”senior aktivitet” som drivs av Telia Healthcare tillsammans med Kairos Future. 1500 av PROs medlemmar har tackat ja till att testa så kallade aktivitetsarmband.

  Läs mer
 • PRO Medlemsportal har lanserats

  2015-03-25 För att ytterligare utveckla vår medlemsservice finns nu en medlemsportal på PRO:s webbsida.

  Läs mer
 • PRO Grängesberg jubilerade

  2015-02-23 Den 21 februari var det 80 år sedan PRO:s äldsta förening bildades i Grängesberg. PRO:s ordförande var på plats för att delta i jubileet.

  Läs mer
 • Dansglada PRO:are sökes till Spanienresa

  2015-01-22 Vår resebyrå PROmedlemsresor har i april en dansresa till Andalusien, Spa­nien – en festlig vecka med dans och trevligt umgänge. Hotellet är beläget invid Medelhavets strand.

  Läs mer
 • Vårens kurser inom hälsa och friskvård

  2015-01-19 Carina Wenngren, lärare på PRO:s folkhögskola, ser nu fram emot kursen Läkande kost och friskvårdsledarkursen. Hon berättar om en deltagare som hörde av sig efter kursen med en solskenshistoria.

  Läs mer
 • Löfte om sänkt skatt inför PRO:s kongress

  2015-06-11 Statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson skriver på DN-debatt att skattesänkningen för pensionärer, i synnerhet för de med lägst pensioner, kommer att finnas med i nästa budget. Utspelet kommer dagen innan PRO:s kongress som hålls den 12-14 juni på Clarion Hotel Stockholm där statsminister gästtalar under söndagen.

  Läs mer
 • PRO räddar pensionsuppgången

  2015-05-22 PRO:s kraftfulla protester räddar pensionsuppgången 2016

  Läs mer
 • Äldrefattigdom på agendan

  2015-04-27 Pensionsgruppen ska bli mer öppen, sa socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, vid PRO:s seminarium om Äldrefattigdom i ett välfärdssamhälle den 24 april. PRO fick också en eloge för att ha satt äldrefattigdomen på den politiska dagordningen.

  Läs mer
 • Ett bra pensionssystem gynnar även unga

  2015-04-08 Pensionärsorganisationerna: Vår utgångspunkt är att äldre och yngre har ett gemensamt intresse av ett pensionssystem som ger ekonomisk trygghet.

  Läs mer
 • Nej till förändrad pensionsbroms

  2015-03-25 PRO tillsammans med de övriga fyra stora pensionärsorganisationerna avvisar idag regeringens förslag till en förändrad broms i pensionssystemet. I en debattartikel i SvD kräver vi att dagens pensionsbroms måste ersättas med ett system som är mer följsamt till samhällsekonomin och inkomstutvecklingen samt att hela pensionssystemet ska utvärderas.

  Läs mer
 • Äldre får felaktiga läkemedel

  2015-05-13 55 procent av patienterna som var 65 år eller äldre fick läkemedel mot sjukdomar de inte diagnosticerats för och för patienter över 80 år var siffran ännu högre.

  Läs mer
 • Ny inriktning på välfärden

  2015-04-15 Regeringen presenterade idag den ekonomiska vårpropositionen och vårändringsbudgeten. I dessa föreslås reformer för 8 miljarder kronor under 2015. För äldre finns en del förbättringar. Bland annat satsas en miljard för ökad bemanning i äldreomsorgen och bostadstillägget höjs för ålderspensionärer. En liten förbättring blir det också för förtidspensionärerna.

  Läs mer
 • Kommunernas nej till regler hotar kvalitet och värdighet

  2015-04-07 För att långsiktigt säkerställa en trygg och säker omsorg på alla äldreboenden krävs bindande regler om att bemanningen ska anpassas efter de äldres behov. Det skriver PRO tillsammans med bland annat socialstyrelsen på DN debatt idag.

  Läs mer
 • Äldre drabbas av ojämlik vård

  2015-03-17 Varje dag dör tio personer på grund av ojämlik vård i sjukdomar som hade kunnat gå att åtgärda. Kommissionen för jämlik vård, där PRO deltagit, lägger nu fram sin slutrapport med krav på att riksdagen beslutar om en nollvision.

  Läs mer
 • Äldreministern gav löfte på vårt seminarium

  2015-02-03 Under vårt seminarium om fallolyckor lovade äldreminister Åsa Regnér att återkomma med en strategi för att minska antalet fallolyckor. Och experter på området visade på fakta och framgångsfaktorer.

  Läs mer
 • Äldrebarometern 2015

  2015-06-12 Kvaliteten på äldreomsorgen, tillgången på äldreboenden och samhällets stöd och anpassning till äldres levnadsvillkor har försämrats sedan 2012. Samtidigt får de kommuner som aktivt involverar äldre via pensionärsråd högre betyg. Bästa kommuner för äldre att bo i 2015, enligt PRO:s medlemmar, är Svedala och Emmaboda. Det visar PRO:s nya stora äldrebarometer, där drygt 1800 PRO-medlemmar betygsatt och kartlagt 181 av landets kommuner.

  Läs mer
 • PRO:s kongress blir digital

  2015-06-05 PRO:s kongress blir helt digital. På kongressen som hålls i Stockholm den 12-14 juni kommer alla ombud att arbeta med surflattor. Där finns alla handlingar, där görs alla ändringar och där anmäler man sig på talarlistan och röstar.

  Läs mer
 • Seniorlånen på väg bort

  2015-05-18 PRO har under en längre tid kritiserat de så kallade Seniorlånen. De är dyra och de är åldersdiskriminerande. Nu kan de vara på väg bort.

  Läs mer
 • PRO:s film nominerad till Guldbladet

  2015-05-12 PRO:s boendefilm är nominerad i kategorin bästa reportage i tävlingen Guldbladet. Det är branschorganisationen Swedish Content Agencies som anordnar tävlingen för femtonde året i rad.

  Läs mer
 • Senior världskonferens i Göteborg

  2015-04-22 Den 21 och 22 april hålls Seniorvärldskonferensen på Chalmers i Göteborg och PRO:s ordförande Curt Persson är en av talarna.

  Läs mer