A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

                        

Aktuellt från Jävrebyn

 • Bagarstugan

  2017-12-06 PRO Jävre håller kurser i bagarstugan som finns i byn. Oftast vill medlemmarna lära sig att baka gammeldags tunnbröd och mjukkaka, men numera tillverkas här anisbröd inför julen. Väldigt praktiskt då den stora ugnen effektivt leder ut oset från flottyren genom den stora skorstenen.

  Läs mer
 • Julfesten 2017

  2017-12-01 Över hundratjugo medlemmar i PRO Jävre anmälde sig till julfesten som hölls den 30 november. God hemlagad mat, underhållning av Sikforsarna, lotterier med fina vinster och en trevlig samvaro skapade en avslappnad och skön stämning inför de stundande helgerna.

  Läs mer
 • Café med LA-tema

  2017-11-15 Hur ser vardagen ut för en svensk/amerikansk familj i Kalifornien? Det kunde Henny Lindgren berätta om när hon visade bilder från sitt tremånadersbesök hos sonen förra vintern. Ja, bl a att de använder lika mycket el för att kyla ner sina hus som vi gör för att värma våra, att de har ett helt annat säkerhetstänk, att ett besök i Las Vegas är som att besöka ett Disneyland för vuxna och att matutbudet är otroligt. Men några saffranssemlor finns det knappast där. Det gjorde de däremot på cafeet i Byagården i Jävre. Delikata och uppskattade av de femtiotal personer som sökt sig dit.

  Läs mer
 • Möte med mode

  2017-11-02 Årets höstmöte i PRO Jävre hade bl a modevisning på programmet. Mycket populärt bland medlemmarna. Ett bra tillfälle att få titta på nya kläder i lugn och ro, tyckte man. Efteråt var köplusten stor och många passade på att köpa en skön jacka eller något snyggt till jul, nyår och andra festligheter.

  Läs mer
 • Cafeer och trivselkvällar

  2017-10-07 Våra caféer och trivselkvällar är ett sätt att ge medlemmar och andra intresserade en möjlighet att träffas och umgås under enkla former. Varannan onsdag ordnas ett café i Byagården i Jävre. Säsongens första café hade nygräddade våfflor på menyn och ABFs Stefan B Andersson stod för underhållning och information. På första trivselkvällen hade man ordnat en musikfrågetävling och det serverades snittar och go´fika.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks