A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Författarmöte med Majgull Axelsson måndagen den 1 december
Det hela äger rum på Dansrotundan klockan 14.00.  Kom och lyssna på en av Sveriges mest framgångsrika författare. Läs mer under Aktiviteter/Övriga arrangemang.
Biljetter à 40 kronor kan köpas vid entrén.  I biljettpriset ingår kaffe och kaka.
Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris till Majgull Axelsson
Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris år 2015 på 125 000 kronor tilldelas författaren Majgull Axelsson med följande motivering: För ett författarskap som utifrån en solidarisk grundsyn utgör en gestaltande undersökning av orättvisors uttryck och ursprung. Majgull Axelsson återkommer till kvinnors utsatthet, hur sambandet klass – kön präglar människan. Romanen Jag heter inte Miriam delar motiv och ämne med ett viktigt skede i Ivar Lo-Johanssons gärning och vidgar därtill perspektivet om romernas situation. Med sitt globala perspektiv har flera av Majgulls verk de kännetecken som Ivar Lo tillskrev kollektivromanen. Majgull Axelsson ger röst, kropp och temperament åt människor som är fångna av materiella och existentiella ojämlika betingelser.
Majgull Axelsson är född 1947 och uppvuxen i Nässjö. Hon var under flera år verksam som journalist, bland annat i fackförbundspressen, och är idag en av Sveriges mest betydande författare. Majgull Axelssons författarskap omfattar såväl facklitteratur som skönlitteratur och dramatik.

 

Julfest torsdagen den 4 decemberDomnivet
Klockan 16.00 börjar vi årets julfest på Dansrotundan. Insläpp från kl 15.15. God mat och mycket underhållning. En mycket trevlig eftermiddag/kväll utlovas. Läs mer under Aktiviteter/Övriga arrangemang.

Aktuellt från Lomma

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks