A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 HÖSTPROGRAM 2017  

                                                                 

Styrelsen hälsar alla medlemmar varmt välkomna till höstens möten och aktiviteter. Vi hoppas att detta program skall inspirera Dig att komma med i våra intressanta studiecirklar, i våra trevliga och nyttiga friskvårdsaktiviteter eller på våra uppskattade resor och utflykter.

På våra medlemsmöten kommer vi som vanligt ha information och underhållning, i höst blir det underhållning med Daniels Yngwes och Björn Bergman kommer och berättar om Svalbard. Fika och lotterier blir det också.

Vi har även i år samlat alla våra duktiga funktionärer till en utbildnings- och inspirationsdag. Vi var 35 personer, som fick lära mera om kommunikation, både externt hur vi syns och hörs i samhället och internt hur vi kommunicerar med varandra i föreningen.

Christer Hedberg från PRO distriktet ledde oss inspirerande och kunnigt. Sören Löwgren informerade om PRO Trångsund på Facebook, mera information på annan plats i detta program. Styrelsen lämnade rapport om vad som hänt under året och vi fick som vanligt brainstorma om verksamheter vi vill utveckla och ev. starta. Kreativiteten var stor och många goda förslag kom fram, t.ex. kortspel av olika slag, vinlotteri, caféverksamhet. Vi får se vad som går att genomföra. Vi avslutade som vanligt med teambuildning – 3-kamp och ”märkligt” nog fick alla lag pris även denna gång. Detta är en viktig dag för styrelsen, här får vi nya idéer och underlag för nästa års verksamhetsplan.

En av de intressepolitiska frågor som PRO tillsammans med andra pensionärsföreningar drivit under året är bättre färdtjänst. I framtida upphandlingar av färdtjänsten ställs sociala krav i nivå med kollektivavtal. Det betyder att chaufförer inte längre tackar nej till färdtjänst-körning på grund av för låg ersättning. Det blir sänkt pensionärsskatt 2018 om regeringens förslag får stöd i riksdagen. Det betyder inte att vi har nått målet att alla, både löntagare och pensionärer, betalar lika skatt, men det är en bit på väg. PRO fortsätter att strida för denna rättvisefråga.

PRO är en av 34 intresseorganisationer med högst anseende. I den årliga undersökningen klättrar PRO till en 4:e plats, där har man värderat tilltro, anseende, kvalitet och framgång.

Två nya aktiviteter finns i programmet för hösten, en studiecirkel i träslöjd med Stickan Englund och en träff för vinprovning med vinexpert. Många har önskat dessa aktiviteter och nu finns det möjlighet att både snickra och låta sig väl smaka.


Vi samarbetar sedan många år med hemtjänsten på våra äldreboenden och seniorcentrum. Vi har filmvisning, middagar och vår sångkör uppträder. Vi har även ett gott samarbete med PRO Skogås och SPF Seniorerna i Huddinge i olika frågor.

Två andra viktiga samarbetspartners är ABF och Huddinge kommuns avdelning Kultur och Fritid. De ger bl.a. hjälp och stöd till cirklar, träffar, med lokaler, med marknadsföring och till den stora Sensommarfesten i Stortorpsparken.

Vi ser fram emot en givande och meningsfull höst tillsammans.


VÄLKOMNA!   STYRELSEN

Aktuellt från Trångsund

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks