A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkommen till PRO Teg

Grattis PRO Tegs lag som vann uttagningen för PRO Västerbotten i veteranvetartävlingen 2017.Nu har de gått vidare till regionfinalen som avgörs den 23 augusti.
PRO Teg vann uttagningstävlingen 2017 i veteranvetartävlingen

Vår föreningsidé är en positiv anda, ett gott bemötande och delaktighet. Föreningen strävar efter  en verksamhet som berör och skapar glädje och gemenskap.

PRO har sedan starten 1942 varit en självständig, oberoende och partipolitisk obunden organisation som står öppen för alla pensionärer.

Tegs PRO bildades 1948 och dess uppgiften är att bevaka pensionärernas intressen i olika samhällsfrågor och att bedriva en egen omfattande verksamhet i vilken medlemmarna kan känna glädje och gemenskap.
PRO är även representerat i Umeå Kommunala pensionärsråd, UPR, där våra olika intressefrågor tas upp tillsammans med politiker och kommunala tjänstemän. 

Att vara pensionär är för de flesta något positivt. Men saknaden av arbetet och arbetskamraterna kan vara stor, men tiden som pensionär öppnar nya möjligheter. En stor del av människans välbefinnande är att trivas med sitt liv och umgås med andra.
 

Många av PRO Tegs möten och träffar sker på Tegs församlingsgård eftersom vi för närvarande saknar egen lokal. Att kunna träffas i olika sociala sammanhang ger ett mervärde av stor betydelse i livet. Därför försöker vi skapa olika träffpunkter för våra medlemmar.

/Välkommen 

Ordförande Stig Lundgren 090-77 62 28

Aktuellt från Teg

 • Nya medlemmar bjöds på soppa och underhållning

  2017-04-25 PRO Teg har nyligen inbjudit till möte för nya medlemmar. Ett drygt 30- tal nya medlemmar hade svarat på den personliga inbjudan som skickats ut. Redan i dörren fick de träffa kontaktombud som hälsade välkommen. Medlemmarna bjöds på underhållning, denna gång var det Kent Hellqvist som framförde dansvänliga melodier.

  Läs mer
 • Vårfest med knytis

  2017-04-21 PRO Teg har återigen ordnat vårfest för sina medlemmar. I år hade alla med sig egen mat och dryck som intogs i glada vänners sällskap. Orkestern för dagen var Ring så spelar vi, det är Birgitta och Thomas Johansson som uppträder under det namnet. Alla hälsades välkomna av Gunilla Eriksson.

  Läs mer
 • Studiebesök på kraftvärmeverket Dåvanmyran

  2017-04-11 PRO Tegs medlemmar har haft möjlighet att göra ett studiebesök på kraftvärmeverket Dåvamyran. De som anammat besöket fick åka i en färgglad buss ända fram till entrén på kraftvärmeverket. Verket ägs av Umeå energi och ligger 9 km nordost om Umeå Centrum.

  Läs mer
 • Musikcafé i Yttersjö

  2017-04-05 PRO Tegs kontaktombud har nyligen inbjudit medlemmar som bor i byarna utanför Tegs Centrum till ett musikcafé i Yttersjö. Gunilla Eriksson hälsade alla välkomna, speciellt Sam Sehlström och Lennart Lindström som skulle underhålla med musik och sång.

  Läs mer
 • Svängig eftermiddag med både musik och hjärnforskning

  2017-03-22 Kontaktombuden hälsade redan i dörren alla medlemmar hjärtligt välkomna på medlemsmötet. Det var en fullsatt lokal som mötte Swing´in Grandpas när de hälsades välkomna av PRO Tegs ordförande Stig Lundgren. Först skulle det bli svängig härlig musik och kaffe sedan skulle Lars Jonasson föreläsa om hur vi själva kan förbättra minnet hos vår hjärna.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks