A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om PRO

PRO söker pressekreterare

PRO, Pensionärernas riksorganisation, påverkar och gör skillnad i frågor som är viktiga för äldre. Det handlar till exempel om ekonomi, boende, vård och omsorg samt åldersdiskriminering. Minst lika viktigt är samvaro och gemenskap. PRO är en mötesplats för omkring 350 000 medlemmar med engagerande aktiviteter och personlig utveckling. På PRO:s kansli i Gamla stan i Stockholm arbetar 28 medarbetare.

Arbetsbeskrivning:

PRO är en levande folkrörelse med många aktiva över hela landet. Bilden av vår verksamhet skapas i hög utsträckning av medlemmarna, PRO:s förtroendevalda och de frågor vi har till uppgift att driva.

I ditt uppdrag ingår att stärka PRO:s gemensamma röst. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för att utveckla, samordna och anpassa våra budskap till olika kanaler.

I arbetet ingår ett särskilt ansvar för pressfrågor. Du vidareutvecklar och underhåller kontakten mellan medier och PRO, ansvarar för pressjour och ger kommunikativt stöd till organisationens talespersoner och intressepolitiska verksamhet. Du bidrar t ex med rådgivning, idéutbyte, underlag och resonemang om konkreta nyhetsvinklar och arbetar för att skapa redaktionell synlighet kring våra prioriterade frågor.

I tjänsten ingår även ansvar för omvärldsbevakning och analys.

Hos oss blir du en del av PRO:s kommunikationsenhet, som består av fem medarbetare. Vi är en liten arbetsplats där vi hjälps åt, vilket ger dig stöd i vardagen men också kräver flexibilitet. 

Kompetenser:

Du bör ha kunskap om politik och samhällsfrågor samt god förståelse för nyhetslogik. Du följer utvecklingen av det mediala landskapet och har en grundläggande förståelse för sökmotoroptimering.

Du är en mycket god skribent som är van vid att skriva engagerande texter för olika målgrupper, som exempelvis debattartiklar och pressmeddelanden, men också för digitala kanaler som webb och Twitter. 

För att lyckas behöver du ha en utvecklad förmåga till samarbete, vara strukturerad och samtidigt besitta ett mått av integritet. Du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en demokratiskt styrd folkrörelse. 

Utbildning och erfarenhet:

Relevant högskoleutbildning inom kommunikation eller samhälle/ekonomi alternativt arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.

2–5 års erfarenhet av att arbeta praktiskt med PR och pressfrågor.

Anställningsform och ansökan:

Skicka din ansökan snarast till rekrytering@pro.se, dock senast den 23 februari 2018. Intervjuer sker löpande. Tillträde så snart som möjligt. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning. PRO tillämpar 6 månaders provanställning. Vid frågor, kontakta Henrik Fahlgren, kommunikationschef, på henrik.fahlgren@pro.se eller 070-600 84 18.