A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO 75 år

PRO 75 år: Så var avslutningsfirandet i Stockholm

Ordförande Christina Tallberg hälsade alla välkomna till det sista och fjärde 75-årsfirandet 2017. Ordförande Christina Tallberg hälsade alla välkomna till det sista och fjärde 75-årsfirandet 2017.

Under hela det här året har vi firat PRO 75 år. Detta har vi gjort på tre andra platser i Sverige och till sist kom nu turen till Stockholm och Norra Latin.

2017 var året PRO firade sina 75 år. Stora och små firanden avlöste varandra under året. Firandet gick som en budkavle genom landet från Malmö via Göteborg och Umeå avslutades i Stockholm den 21 november.

På Norra Latin i Stockholm bjöds det på tårta och kaffe och proffsig underhållning av Erik Linder. En artist känd från Idol och Melodifestivalen men som ofta och gärna spelar på PRO-arrangemang. Kanske kan vi tacka hans farfar för det. Han är nämligen PRO:are från Tyresö.

Statsminister Stefan Löfven kunde inte vara med på firandet men han skickade en videohälsning och grattis till PRO ändå! Du kan själv se filmen på vår pro.se.

Bristen på bostäder för äldre var temat för diskussionerna. Clara Lindblom, äldreborgarråd (V) från Stockholm, talade engagerat om stadens mål; att Stockholm ska bli en äldrevänlig stad där du kan leva ett aktivt och självständigt liv så länge som möjligt. För att nå dit krävs ett helhetsgrepp som involverar alla stadens förvaltningar, inte bara äldreomsorgen, konstaterade hon.

Se hela firandet här nedan:


Kent Löfgren, Socialdepartementet Clara Lindblom, Äldreborgarråd Stockholm Ingrid Hjalmarson, Äldrecentrum Marie Linder, ordförande Hyresgästföreningen Lars Hedberg, vice ordförande PRO. FOTO: Anneli Nygårds

Bo Johansson, ordförande PRO Stockholms län, höll inledande tal i sällskap av samt Christina Tallberg, ordförande PRO. Därefter tog dagens moderator, Anders Palmgren vid och ledde publiken genom dagen.

Det är viktigt med en bensträckare i bland! FOTO: Anneli Nygårds.

Clara Lindblom, äldreborgarråd i Stockholm, presenterar stadens mål; att Stockholm ska bli en äldrevänlig stad. 

Firandet ägde rum på Norra Latin i Stockholm. FOTO: Anneli Nygårds

Ingrid Hjalmarsson från Äldrecentrum presenterade rapporten ”Hur bor äldre”. Kent Löfgren från Socialdepartementet, berättade om förslaget om ytterligare en boendeform för äldre. Den nya boendeformen ska vara ett alternativ för de som behöver viss hjälp, service och gemenskap men inte har behov av tillsyn hela dygnet.

Det hela avslutades med ett panelsamtal mellan dagens deltagare förstärkt med Marie Linder från Hyresgästföreningen. Samtalet leddes av dagens moderator Anders Palmgren. Clara Lindholm (V) passade på att rikta kritik mot förslaget om nya mellanboendeformer. Vi kan redan bygga de här mellanboendena men vi vill hellre ha ett utökat investeringsstöd, stöd till bemanning och att man faktiskt ser till att folk har råd med sitt boende.

Erik Linder stod för dagens underhållning. FOTO: Anneli Nygårds.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.