A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Artikelarkiv

 • Flera medier bevakade när PRO:are testade "plogging"

  2019-10-17 PROpensionären, Sveriges radio och SVT gjorde inslag från Linköping när PRO:are testade på den nya trenden "plogging", vilket innebär att man joggar och plockar skräp samtidigt.

  Läs mer
 • Därför demonstrerade PRO:are på 40 ställen i Sverige

  2019-10-09 I dagarna höll PRO:are demonstrationer på 40 olika håll i Sverige med syftet att höja pensionerna! Hör Jan Andersson från PRO Skåne berätta mer om varför här nedan. Tillsammans är vi starka.

  Läs mer
 • Tre tips till äldre - så ska du äta enligt Livsmedelsverket

  2019-10-07 Med åldern förändras både kroppen och vardagen. För dig som är äldre kan det till exempel innebära att aptiten minskar. Då kan du behöva äta lite annorlunda för att behålla styrka och hälsa. Hör Livsmedelsverket tipsa här nedan.

  Läs mer
 • Nytt nummer ute nu av PROpensionären!

  2019-10-07 I PROpensionären nr 6/2019 kan du bland läsa om PRO:s krav om att det ska gå att betala med kontanter ute i handeln.

  Läs mer
 • PRO skriver på Aftonbladet Debatt

  2019-10-04 På dagens debattsida i Aftonbladet skriver PRO om ojämlika och orättvisa pensioner. Artikeln är undertecknad av Christina Tallberg, Lisbeth Staaf Igelström och Jan Andersson i PRO:s styrelse.

  Läs mer
 • PRO i P1 Morgon

  2019-10-03 Hör PRO:s ordförande Christina Tallberg i ett samtal om pensioner i Sveriges Radios P1 Morgon. När Ardalan Shekerabi i veckan tog över som socialförsäkringsminister sa han att pensionerna ska höjas under den här mandatperioden. I P1 Morgons samtal deltar, förutom Christina Tallberg, Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, Ekots politikreporter Birgitta Johansson och programledaren Mikael Kulle:

  Läs mer
 • Efter PRO:s kritik om sänkt värme - kommunen backar

  2019-09-24 PRO:s ordförande Christina Tallberg är mycket upprörd och arg över hur Motala kommun sparar pengar. I Aftonbladet står att läsa att kommunen planerar att sänka inomhustemperaturen i ett äldreboende. Men efter bland annat PRO:s protester ändrar kommunen nu sig.

  Läs mer
 • PRO: Budgeten förstärker dessvärre ojämlikheten

  2019-09-18 Den budget som finansminister Magdalena Andersson (S) presentade idag har ett tydligt fokus på pensionärers ekonomi, med sänkt skatt och höjningar av grundskyddet. PRO är positivt till mycket men noterar dessvärre att budgeten förstärker ojämlikheten mellan olika pensionärsgrupper.

  Läs mer
 • Vill du vara med i ett internationellt fotoprojekt?

  2019-09-18 Den belgiske fotografen Paul Bulteel har ett fotoprojekt som han kallar ”No war generation”. Projektet fokuserar på de europeiska människor födda strax efter andra världskriget och som haft fred och frihet under hela sitt liv.

  Läs mer
 • Så var riksmästerskapet i boule 2019

  2019-09-16 Årets riksmästerskap i boule genomfördes 14–15 september – traditionsenligt på Gysinge herrgård. Mästerskapen bjöd på två dagars spel i skuggan av de uråldriga lindarna framför smedjan och forsen.

  Läs mer
 • PRO gläds åt regeringens idrottssatsning men oroas av läget i äldreomsorgen

  2019-09-12 Regeringen presenterade på eftermiddagen flera förslag, som kommer i budgeten för 2020 och som påverkar oss pensionärer. Ett av förslagen rör satsningen på äldre och idrott. Statliga bidrag har länge funnits till stöd för barn- och ungdomsidrotten. Med det nya stödet inkluderas en större del befolkningen.

  Läs mer
 • Nytt träningsmaterial för äldre släppt

  2019-09-09 I dag lanseras ett helt nytt träningsmaterial riktat till pensionärer och äldre - Lättsam träning. Materialet är framtaget i samarbete mellan PRO, Korpen, Gymnastikförbundet och SISU Idrottsböcker.

  Läs mer
 • Så var riksmästerskapet i golf

  2019-09-09 PRO:s riksmästerskap i golf genomfördes 5–6 september i sagolika Sunne. Runt 140 golfare från hela Sverige tävlade individuellt och i distriktslag på en bana med en magnifik utsikt över sjön Fryken och Sunne kyrka.

  Läs mer
 • Gifte sig på sitt 100-årskalas - träffades i PRO-kören

  2019-09-09 Gästerna på Lennarths 100-årskalas blev överraskade - plötsligt dök en präst upp och vigde Lennarth med hans stora kärlek Britta som han mötte i PRO-kören. Paret kan nu vara ett av Sveriges äldsta som är nygifta, skriver Aftonbladet och Kristianstadsbladet.

  Läs mer
 • Så var riksmästerskapet i Bridge 2019

  2019-09-03 Riksmästerskapet i bridge 2019 spelades den 1–2 september på Ålands hav ombord på Cinderella; Viking Line. Här kan du läsa mer, se resultaten och se bilderna.

  Läs mer
 • Utlottning av gratis biljetter till Sanna Nielsens nya turné

  2019-09-03 Äntligen får Sanna Nielsen göra sin alldeles egna show – ”Mitt Sanna jag”. Det blir en kväll med internationella influenser och mängder med hits av Sanna musikaliska förebilder, så som Fleetwood Mac, Michael Jackson, Gladys Knight, Celine Dion, Diana Ross och många fler. Men naturligtvis kommer även Sannas största hits och hennes egen historia att flätas samman din upplevelse. OBS! Tävlingen avslutad. Vinnarna meddelas via brev.

  Läs mer
 • Glöm inte upphovsrätten när du publicerar bilder på pro.se

  2019-09-03 Grundregeln är att du aldrig får ta en bild från internet. Det kan finnas undantag om fotografen uttryckligen skriver att bilden är fri att använda, eller om du kommit överens med fotografen om detta, eller att licensen för bilden tillåter att du använder bilden. Om du gör fel kan PRO få betala stora summor i böter.

  Läs mer
 • Nytt nummer av PROpensionären på väg ut nu!

  2019-09-03 I PROpensionären nr 5/2019 kan du bland läsa om PRO Ungdom i Rimbo, en inspirerande verksamhet där unga och gamla möts över generationsgränserna. På grund av trycktekniska problem kan vissa medlemmar få detta nummer av PROpensionären med några dagars fördröjning. Vi ber om ursäkt för det.

  Läs mer
 • PRO välkomnar regeringens nya hemtjänstutredning

  2019-08-29 En fast omsorgskontakt är förhoppningsvis ett första steg till en ökad kontinuitet i hemtjänsten. Det är bra att regeringen nu initierar förbättringar. PRO ser därför positivt på utredningen.

  Läs mer
 • "PRO-kören kan ha räddat mitt liv"

  2019-08-26 När insändarskribentens man gick bort blev PRO-kören i Kärrtorp räddningen. Väl inne i lokalen möttes jag av ett hjärtligt välkomnande: ”Hej kom och sätt dig. Vi börjar alltid med fika och lite småprat, sedan tar sången vid”.

  Läs mer
 • Nu är det dags för regionfinalerna i PROvetarna

  2019-08-23 På onsdag den 28 augusti hålls regionfinaler i PRO:s stora frågesport PROvetarna. Finalerna hålls på fem platser i Sverige. Tävlingen startar samtidigt klockan 13.00 på alla ställen och samma frågor, levererade i förslutna kuvert, ställs i alla finaler. Varmt välkomna till regionfinalerna.

  Läs mer
 • PRO på Dagens samhälle: "Gör nu verklighet av vallöftet om äldrelyft!"

  2019-08-23 Finansminister Magdalena Andersson och dåvarande äldreminister Lena Hallengren borde göra verklighet av sina vallöften om ett statligt stöd till äldrelyft. Gör det redan nu i höstbudgeten, uppmanar pensionärsorganisationerna och Riksidrottsförbundet regeringen.

  Läs mer
 • Gå på årets pensionärsmatch till bra medlemspris!

  2019-08-13 När AIK Fotboll tar emot Kalmar FF på Nationalarenan Friends Arena söndagen den 18 augusti så sker det genom kampanjen vid namn ”Den Saknade Generationen”, eller som den uttrycks i allmänhet ”Pensionärsmatchen” för fjärde året i rad. Som medlem i PRO får du en biljett för endast 50 kronor.

  Läs mer
 • PRO uttalar sig om kontanterna i Daily mail

  2019-08-13 PRO uttalar sig om kontantfrågan i Storbritanniens tredje största tidning, Daily mail, med en upplaga på över en miljon exemplar. Många äldre drabbas när tillgången på kontanter minskar i det svenska samhället. "Små bankkontor har inte kontanter längre, och det finns färre och färre bankomater", säger Jan Andersson, vice ordförande PRO till tidningen.

  Läs mer
 • Så var riksmästerskapet i orientering 2019

  2019-08-12 I år samkördes PRO:s riksmästerskap i orientering för första gången med SPF Seniorernas dito – under namnet FoRM (Förbunds- och Riksmästerskap). Tävlingen genomfördes 6–7 augusti i Sala och det blev ett lyckat samarbete som lockade cirka 110 startande i sprinten första dagen och runt 170 i andra dagens mästerskapsklasser.

  Läs mer
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.