A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Artikelarkiv

 • RFSL gör enkät om HBTQ-personer 60 plus

  2019-12-04 Är du 60+ och vill medverka i RFSL:s enkätundersökning? Med enkäten vill de ta reda på vilken upplevelse av ofrivillig ensamhet som finns hos gruppen hbtq-personer över 60, och vilken betydelse det har att kunna vara öppen eller ha en gemenskap med andra hbtq-personer.

  Läs mer
 • Här kan du se hela PRO:s och Kommunals seminarium om äldreomsorgen

  2019-12-02 Tidigare i år bildade PRO och Kommunal en allians för en bättre äldreomsorg. PRO och Kommunal bjöd in till ett frukostseminarium för att diskutera dagens och framtidens stora utmaningar inom äldreomsorgen. Seminariet filmades och går att se här nedan för de som inte hade möjlighet att vara där.

  Läs mer
 • Bankerna måste ta emot kontanter - en seger för PRO!

  2019-11-28 Bankerna måste ta ett större ansvar för kontanthanteringen. Idag beslöt riksdagen att anta regeringens lagförslag om att de större bankerna ska tillhandahålla kontanttjänster på ett betryggande sätt i hela landet. Det möjliggör kontantuttag för konsumenter, och dagskasseinsättningar för företag och ideella organisationer även i framtiden.

  Läs mer
 • Stort internationellt intresse för PRO:s kamp i kontantfrågan

  2019-11-28 Det alltmer kontantlösa samhället i Sverige lockar utländska medier. Hos oss har utvecklingen gått snabbare än på andra håll. Under drygt ett år har PRO besökts av ett tiotal medier från andra länder, som alla undrar om vad som händer i Sverige.

  Läs mer
 • Hjälp oss - delta gärna i vår hemsidesenkät

  2019-11-27 För att kunna jämföra befintliga hemsidan med den nya som lanseras under våren 2020 vill vi mäta den nuvarande nöjdheten på några nya områden.

  Läs mer
 • Därför håller PRO och Kommunal seminarium om äldreomsorgen

  2019-11-25 Tidigare i år bildade PRO och Kommunal en allians för en bättre äldreomsorg. Tillsammans organiserar vi 830.000 medlemmar. Nu anordnas ett seminarium om utmaningar – och lösningar – inom äldreomsorgen.

  Läs mer
 • PRO: Våld mot kvinnor går inte i pension!

  2019-11-25 Att motverka våld mot äldre kvinnor är allas ansvar. Kunskapen måste öka och samhället behöver ta ett större ansvar. I dag, på Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, kräver PRO ett stopp på våldet.

  Läs mer
 • Adventschansen - massor av fina utlottningar för PRO-medlemmar

  2019-11-25 I advent har du som medlem i PRO chansen att vinna riktigt fina priser i Adventschansen. Vi lottar ut E-/ljudböcker, hotellfrukostar, skärgårdskryssningar, en showweekend i Stockholm.

  Läs mer
 • Australiensisk tidning intervjuade PRO om kontantfrågan

  2019-11-15 PRO blev intervjuade av australiensisk tidning om kontantfrågan. Läs artikeln här nedan.

  Läs mer
 • Koreansk nyhetsbyrå intervjuar PRO om pensionssystemet

  2019-11-15 Sydkoreanska Newsis, motsvarigheten till TT i Sydkorea, intervjuade PRO:s ordförande Christina Tallberg om pensionssystemet.

  Läs mer
 • Fransk tidning med flera miljoner medlemmar rapporterar om PRO

  2019-11-15 Under hösten har PRO haft besök från tre olika franska medier, två tidningar och en tv-kanal. Tidningen Mutations når flera miljoner medlemmar. Förutom PRO:s ordförande Christina Tallberg medverkar boulespelande PRO:are i Danderyd i tidningen. Allt på temat, det svenska pensionssystemet.

  Läs mer
 • Pensionsmyndigheten varnar för blufföretag som vill åt dina personuppgifter

  2019-11-12 Pensionsmyndigheten har inget samarbete med varken City pension, Livia Pension, Pensionsförmedlingen eller Pensionsförening. Myndigheten uppmanar dig att INTE logga in med ditt BankID när någon du inte känner eller litar på uppmanar dig till det.

  Läs mer
 • Nytt nummer ute nu av PROpensionären

  2019-11-12 Nytt nummer av PROpensionären ute nu I PROpensionären nr 7/2019 kan du bland annat läsa om hur kontaktombuden i Umeå skapar gemenskap.

  Läs mer
 • PRO söker en samhällspolitisk chef - vikariat

  2019-11-11 Ditt uppdrag är att ansvara för opinionsbildande verksamhet och PRO:s kommunikation.

  Läs mer
 • Driftstopp av PRO:s system 20 november

  2019-11-11 På grund av uppdateringar av våra system kommer ett driftstopp inträffa den 20 november klockan 19.00-21.00. Det kommer inte gå att logga in under denna tid.

  Läs mer
 • Så var riksmästerskapet i bowling 2019

  2019-11-07 Årets riksmästerskap i bowling genomfördes 6 november och lockade runt 80 deltagare till start i Bowl-o-rama, Stockholms största bowlinghall med 29 banor. Hallens storlek medförde att tävlingen kunde genomföras under en enda dag med tre startfält fördelade över dagen.

  Läs mer
 • Viktigt meddelande: nytt plusgiro för fonden

  2019-10-25 PRO Riks plusgiro för inbetalningar till PRO:s fond för förbättrade levnadsvillkor för äldre, kommer avslutas under nästa vecka. Från och med nu är det bankgiro 304-1605 som gäller om ni vill göra fondinsättningar.

  Läs mer
 • Rafflande riksfinal i PROvetarna

  2019-10-22 Årets riksfinal i frågesport-tävlingen PROvetarna genomfördes 21 oktober i centrala Stockholm. Tävlingen är en ”finalernas final” då alla deltagande lag redan är vinnare efter att ha genomgått uttagningar i föreningen, distriktet och i fem regioner.

  Läs mer
 • Vill du ha gratis biobiljetter? Klicka här!

  2019-10-21 Gillade du 1970-talets skräckfilmer? In Fabric är en hyllning till den klassiska skräckfilmen där en vacker klänning bär på en förbannelse. För att delta i utlottningen av gratis biobiljetter till filmen skriver du in dina uppgifter här nedan.

  Läs mer
 • Flera medier bevakade när PRO:are testade "plogging"

  2019-10-17 PROpensionären, Sveriges radio och SVT gjorde inslag från Linköping när PRO:are testade på den nya trenden "plogging", vilket innebär att man joggar och plockar skräp samtidigt.

  Läs mer
 • Därför demonstrerade PRO:are på 40 ställen i Sverige

  2019-10-09 I dagarna höll PRO:are demonstrationer på 40 olika håll i Sverige med syftet att höja pensionerna! Hör Jan Andersson från PRO Skåne berätta mer om varför här nedan. Tillsammans är vi starka.

  Läs mer
 • Tre tips till äldre - så ska du äta enligt Livsmedelsverket

  2019-10-07 Med åldern förändras både kroppen och vardagen. För dig som är äldre kan det till exempel innebära att aptiten minskar. Då kan du behöva äta lite annorlunda för att behålla styrka och hälsa. Hör Livsmedelsverket tipsa här nedan.

  Läs mer
 • Nytt nummer ute nu av PROpensionären!

  2019-10-07 I PROpensionären nr 6/2019 kan du bland läsa om PRO:s krav om att det ska gå att betala med kontanter ute i handeln.

  Läs mer
 • PRO skriver på Aftonbladet Debatt

  2019-10-04 På dagens debattsida i Aftonbladet skriver PRO om ojämlika och orättvisa pensioner. Artikeln är undertecknad av Christina Tallberg, Lisbeth Staaf Igelström och Jan Andersson i PRO:s styrelse.

  Läs mer
 • PRO i P1 Morgon

  2019-10-03 Hör PRO:s ordförande Christina Tallberg i ett samtal om pensioner i Sveriges Radios P1 Morgon. När Ardalan Shekerabi i veckan tog över som socialförsäkringsminister sa han att pensionerna ska höjas under den här mandatperioden. I P1 Morgons samtal deltar, förutom Christina Tallberg, Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, Ekots politikreporter Birgitta Johansson och programledaren Mikael Kulle:

  Läs mer
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.