A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkomna till PRO Jämjö.

Vi är ca. 240 medlemmar i föreningen. All verksamhet bedrivs i Jämjö Folkets Hus.

Under tiden september-maj måndag till fredag är det alltid någon form av verksamhet enligt särskild fastlagd plan och ofta i samarbete med ABF. I anslutning till Folkets Hus finns två  Boule-banor som vintertid byts ut mot en Curlingbana inomhus.

Du som är pensionär eller som snart blir det är hjärtligt välkommen som medlem i föreningen. Ni kommer att träffa många gamla vänner men även nya spännande personer.

 

Har du några frågor maila föreningen på projamjo@gmail.com

eller använd  länken nedan för att bli medlem. 

http://www.pro.se/Bli--medlem/Bli-medlem/

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Nyhet

Nu kan ni som är intresserade, släktforska vid Jämjö Bibliotek.

 

Kolla under fliken Boule och se Ove:s bilder från boulegängets uppvaktning av Holger 90 år och Göran 70 år samt  en boulefest den 7 september för  den sköna sommarsäsongen.

 

                                      ========= 

Månadsmöte 8 november.

PRO Jämjö hade den 8 nov. i samarbete med ABF medlemsmöte i Jämjö Folkets Hus. Ordförande hälsade 73 medlemmarna välkomna samt 1 ny medlem och 2 stödmedlemmar och däefter sjöngs pensionärsvisan. Dagens underhållare var Olle Melin. Han berättade om sällsamheter i Karlskrona och visade fina bilder. Efter Olles populära berättelser blev det kaffe, goda smörgåsar och morotskaka. Budget och verksamhet för 2019 föredrogs och beslutades. De som vill gå på kurser måste snarast anmäla detta till studieledaren. Många pensionärer känner inte till att man kan söka bostadstillägg hos Pensionsmyndigheten. Lars-Erik Ragnarsson uppmanade oss till detta. Ordförande Vivi-Ann Pettersson tackade alla för trevlig samvaro.

Olle Melin populär underhållare.                                          Foto Lars-Erik

Dagens matlag. Tack så mycket.                                   Foto Lars-Erik

                                              ====================

 

Månadsmöte 11 oktober.

I samarbete med ABF hade PRO Jämjö medlemsmöte 11 oktober i Jämjö Folkets hus. Ordförande Vivi-Ann Pettersson hälsade 72 medlemmar samt dagen underhållare Mats Eurenius och Lars-Erik Andersson välkomna. Vi lyssnade till många gamla fina låtar varvat med allsång. Lailas matlag hade gjort i ordning goda smörgåsar och kaka till kaffet. Många hade hörsammat att i dag skulle man vara klädd i blått. Föregående mötesprotokoll lästes upp och några beslut fattades, bl. annat en resa till Ikea i Kalmar för att äta julbord den 22/11. Brev med nästa års studier samt mötesverksamhet delades ut. Vill man gå på kurs måste man snarast anmäla detta till Birgitta Ljunggren. Dagen avslutades med lotterir. Olsängpotatis hade skänkt potatis och en pumpa till lotteriet. Det tackar vi för.

Mysig eftermiddag med fina låtar och allsång.                     Foto Lars-Erik

 

Dagen matlag, stort tack.                                                 Foto Lars-Erik

                                             ==============

 

Månadsmöte 13 september

Den 13 september hade PRO Jämjö i samarbete med ABF höstens första medlemsmöte. Vivi vår ordförande hade nöjet att hälsa 73 medlemar och dagens underhållare ”Finlirarna” Tord Liljedahl och Hans-Bertil Hagström välkomna.  Dagen började med sång och musikunderhållning ”gamla goa bitar”. Vi fikade och åt rullade goa pannkakor med fyllning och äppelkaka med vispgrädde som Ann-Maries matlag gjort i ordning. Vivi informerade om skördefesten i Jämjö och det gavs också information om ekonomi och studier/cirklar som började vecka 38 och resor. Nästa medlemsmöte blir den 11 oktober. Vivi tackade alla och särskilt matlaget för en bra eftermiddag.

Finlirarna                                                                              Foto Lars-Erik

Nöjd poblik.                                                                       Foto Lars-Erik

Tack till dagens "matlag".                                          Foto Lars-Erik

                                            =============

Resa till Korrö 5 juli.

27 medlemmar från PRO Jämjö gjorde den 5 juli en mycket trevlig resa till Korrö - en gammal hantverksby vid Ronnebyån i Tingsryds kommun. Här fanns guiden. som skulle ta oss med till Korrö på en dramatiserad resa tillbaka i tiden. Han hälsade oss välkomna. Sen knäppte han med fingrade och vips var han bryggare Carl Fredrik Uebel, som köpte Korrö herrgård 1864 av sin svärfar. Han startade ett bryggeri på gården. Redan då fanns en såg, färgeri, smedja och kvarn m.m. Vi besökte sågen med det stora vattenhjulet, som drivits av vattenkraft från Ronnebyån. Även kvarnen fick ett besök. Här fanns också en affär. Där kunde man köpa glass och annat smått och gott. När guiden gjort sitt fick han en applåd för sitt trevliga sätt att dramatisera livet på Korrö. Innan hemfärden åt vi en härlig lunch i resturangen. Ett tack vill vi ge resegruppen som arrangerat denna fina resa. Text Vivi-Ann F.

                                      =====================

Grillfest 7 juni.

PRO Jämjö i samarbete med ABF hade den 7 juni grillfest utanför Folkets hus i Jämjö. Duktiga grillmästare var Ronny Carlsson och Göran Karlsson och till sin hjälp hade de Bertil Hansson. Föreningen bjöd på korv med tillbehör, kaffe och kaka. Ann-Christin Jonasson hade gjort iordning kluriga fågelfrågor och sytt fina kassar som hon fyllt med lite olika saker. Kassarna lottades ut. Som tack för sitt jobb fick hon en blomma. Eva och Clas Olsson underhöll 77 medlemmar med populär sång och musik. Dagen var solig, skön och med svalkande vind för dansande och solande medlemmar så det gällde att hålla i solhatten som var dagens klädtema.

Värdinnorna vid kaffebordet.                                                      Foto Lars-Erik

Tommy, vår kaffekokare.                                                         Foto Lars-Erik

I sol och skugga, en fin eftermiddag.                                 Foto Lars-Erik

                                   =====================

 

Månadsmöte 3 maj

PRO Jämjö hade medlemsmöte den 3 maj. Detta hölls i samråd med ABF. Ordförande hälsade alla välkomna och då särskilt 3 nya medlemmar. Därefter underhöll duon Svennes.

Deras sång och musik uppskattades. De sjöng fina gamla låtar. Sedan dukades det upp med kaffe och festliga smörgåsar samt en kaka som Ann-Christins arbetslag gjort i ordning.

Några förhandlingar blev det också. En grillfest planerades den 7 juni kl. 15.00. Då underhåller Klas och Eva Olsson. Det blir en resa till Korrö den 5 juli. Vår ordförande Vivi tackade alla för en trevlig eftermiddag.

                                             =============

Mannekänguppvisning.

PRO Jämjö hade den 12/4 i samarbete med ABF medlemsmöte. Ett 70-tal medlemmar hälsades välkomna av vice ordförande Lars-Erik Ragnarsson. Därefter sjöngs Thore Skogmans pensionärsvisa. Som inledning visades fina bilder från föreningens olika verksamheter. Sedan blev det mannekänguppvisning. Det var kläder från Kerstins Klädbod i Rävsmåla som visades samt Solveigs smycken från Kristianopel. Mannekänger var Laila, Yvonne och Birgitta. Både kläder och smycken var till försäljning. Till kaffet hade det duktiga arbetslaget gjort en smörgås med olika pålägg samt en rulltårtebakelse. Efter kaffet visade Stig Nyman och Lars-Erik exempel på hur man kan använda sina digitala bilder.  Därefter föreningsinfo och lottdragning. Kerstin och Solveig hade skänkt en vinst var till lotteriet

Lars-Erik tackade alla för trevlig eftermiddag. Välkommen även Du som medlem.

Våra mannekänger i nattutstyrsel.                                   Foto Lars-Erik

 

 

Kroppkakefest

Jämjö PRO hade den 8 mars medlemsmöte i Jämjö Folkets Hus där 68 medlemmar deltog. Ordförande Vivi-Ann Pettersson hälsade alla välkomna och då speciellt 3 nya medlemmar.  Dagen inleddes med jättegoda Kroppkakor som kokats av flera frivilliga medlemmar. Potatisen var sponsrad av Olsängspotatis. Det blev även kaffe och en god kaka.  Efter maten blev det allsång med Göran Karlsson till dragspelsmusik och Vivi-Ann Fredriksson som ”kompade” på gitarr. Information om resor, utbildningar och föreningens ekonomi. Verksamhetsplanen för år 2018 godkändes. Mötet ägde rum i samarbete med ABF. Sist tackade ordförande för en fin eftermiddag och särskilt de som kokat kroppkakor. Den 12 april kl 14.00 blir det mannekänguppvisning.

Våra Kroppkakekokare. Tack så mycket.                         Foto Lars-Erik Ragnarsson

                                            =============

                    

Årsmöte

PRO Jämjö har haft årsmöte den 8 februari. Mötet inleddes med en parentation över 2017 års avlidna medlemmar. Tjänstgörande präst vid parentationen var Anders Olsson. Två kända psalmer sjöngs till Göran Karlssons dragspelsmusik och ljus tändes för de avlidna. Därefter serverades det kaffe, smörgås och semla. Göran Karlsson spelade sedan ytterligare några kända melodier. Därefter följde årsmötet enligt dagordning. Att leda detta utsågs Roland Karlsson från Torhamn. Till ny ordförande valdes Vivi-Ann Pettersson Jämjö, till sekreterare Vivi-Ann Fredriksson och till studieorganisatör Birgitta Ljunggren.

Avgående ordförande Bo Johansson avtackades med blommor. 

Föreningen, som har 221 medlemmar bedriver en omfattande kurs- och cirkelverksamhet i Jämjö Folkets hus med Birgitta Ljunggren som studieorganisatör samt månadsträffar enligt fastlagt program.

                                                 ===============

                                  Nyårsfest   

  

PRO Jämjö hade den 11 jan 2018 nyårsfest i Jämjö folkets hus. 63 medlemmar mötte upp till en trevlig eftermiddag. Bland dessa var 2017 års jubilarer. De hyllades med sång och en röd ros. Den äldste var Nils-Gunnar Palme, som om några dagar fyller 96 år. Han var glad och pigg som vanligt. Matlaget hade lagat en väldigt god laxmiddag med glass som efterrätt. Senare blev det kaffe och tårta. Underhållare på festen var duon BG o JB. De är duktiga musiker och sångare och genomförde underhållningen som en frågelek. Festen anordnades i samråd med ABF. Nästa månadsmöte blir den 8 februari klockan 14.00 och är föreningens årsmöte.

                

 

Gott Nytt År.

Alla önskas ett Gott Nytt År 2018.

Välkomna på nya årets verksamhet hos PRO Jämjö.

                                                                                               Foto Lars-Erik

                                              ==============

 Lucia och Julmarknad

PRO Jämjö i samarbete med ABF hade den 14 december luciafest i Jämjö Folkets hus. Det hela började med en liten julmarknad. Därefter kom Staffan Appelqvist med Jändelskolans Lucia samt ett 40-tal tärnor. Till gitarrmusik sjöng de traditionella jul - och adventssånger. De spred ljus och värme i vintermörkret. 94 medlemmar deltog, vilket visar att lucia är en av årets höjdpunkter. Det serverades risalamalta med saftsås och en skinksmörgås som Ann-Maris matlag gjort iordning. Senare blev det kaffe och lussekatt. Ordföranden gav en kort information om nästa års verksamhet. Alla erhöll en armreflex som sponsrats av Karlskrona kommun. Dagen avslutasdes med dragning i lotterierna. Ordförande tackade och önskade alla en riktigt God Jul.

 

Julstämning och nöjd ordförande.                              Foto Lars-Erik

                                     =====================

 

Månadsmöte 9 november.

PRO Jämjö har 11 november i samarbete med ABF haft ett medlemsmöte i Jämjö Folkes hus.

68 medlemmar kom till detta mötet. Efter att ordförande Vivi-Ann Pettersson hälsat välkommen blev det underhållning av Bo Göran Svensson, som sjöng och spelade gitarr.

Efter kaffet informerade Annette Sandström om veterankraft, som är ett företag som hjälper till på en mängd olika områden som t.ex. städning, trädgårdsarbete, målning m.m. till en billig kostnad där Rut och Rot ingår. Därefter fortsatte mötet med fastställande om budget 2018. En ny medlem hälsades välkommen. Nästa möte blir den 14 dec. Då kommer Jändelskolans lucia. Det blir även en liten julmarknad, som börjar kl. 12.00

Dagens underhållare Bo Göran Svensson från Hörja utanför Hässleholm. Foto L-E Ragnarsson

                                               ============

Månadsmöte 12 oktober.

PRO Jämjö hade den 12 oktober medlemsmöte i Jämjö Folkets hus, ett samarbete med ABF. Ordförande Vivi-Ann Pettersson hälsade alla välkomna och då särskilt "Däkorna" och deras musiker. De sjöng gamla fina visor. Verkligen uppskattat inslag i mötet. Sen blev det kaffe och en god smörgås med lite olika pålägg på samt kaka. Därefter kom det egentliga mötet med rapporter om ekonomi, studier och resor m.m. Två nya medlemmar hälsades välkomna. Verksamhets- och studieprogram för år 2018 delades ut. Innan lotteri och mötets avslutning framhöll friskvårdsledaren vikten av att röra på sig. Det är bästa medicinen för oss äldre. I PRO finns möjlighet att delta i gymnastik, vandringar, boule och mattcurling.

                                                    =============

Månadsmöte 14 september.

PRO Jämjö har i samarbete med ABF haft ett medlemsmöte för 72 medlemmar i Jämjö Folkets hus. Dagens tema, vi bär hatt. Vice ordförande Lars-Erik Ragnarsson hälsade alla välkomna och speciellt 2 nya medlemmar. Underhållare var Finlirarna, som sjöng och spelade gamla godbitar. Lailas lag skötte serveringen, som bestod av smörgåsar och fylld mandelmussla. Bo Johansson har lämnat sitt uppdrag som ordförande. Till ny ordförande fram till årsmötet i februari 2020 valdes därför Vivi-Ann Pettersson. Till mötesvärdinna valdes Birgitta Englund.

Studier och aktiviteter börjar vecka 38. Boulen, som pågått hela sommaren fortsätter den 19/9 vid Rosenholm. Nästa medlemsmöte blir den 12/10.

Ny glad ordförande  Vivi och mötesvärdinna Birgitta.             Foto L-E Ragnarsson

Lyssnar på goa bitar med "Finlirarna".                        Foto Lars-Erik Ranarsson

       

 

                         Cirkel "Försök inte Lura Mig"

De flesta människor är snälla ärliga och trevliga men det finns även sådana som försöker lura oss. PRO Jämjö har haft en 3-dagarskurs som hette Försök inte lura mig. Den genomfördes i samarbete med ABF. Ledare var f.d. polisman Lars-Erik Ragnarsson. Till sin hjälp hade han Nils-Gunnar Ljunggren och Tommy Abrahamsson. 30 personer deltog. Ämnena var 1 Var på Din vakt. 2 Ditt hem är Din borg. 3 Syna bluffen. Det vi fick lära oss var att aldrig lämna ifrån sig bankkortet eller uppge koden. Kolla så att ingen står för nära när man slår sin kod i affär eller bankomat. Aldrig släppa in okända personer i sitt hem. Använd inte ordet ja om man blir uppringd av en telefonförsäljare. Ring aldrig tillbaka om samtalet kommer från utländskt telefonnummer. Lägg på luren om någon okänd vill ha information eller sälja något. Ring polisen om Du misstänker brott.

                                           

                                           =================

Webbansvarig

Lars-Erik Ragnarsson        

                 

Aktuellt från Jämjö

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.