A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkomna till PRO Jämjö.

Vi är ca. 230 medlemmar i föreningen. All verksamhet bedrivs i Jämjö Folkets Hus.

Under tiden september-maj måndag till fredag är det alltid någon form av verksamhet enligt särskild fastlagd plan och ofta i samarbete med ABF. I anslutning till Folkets Hus finns två  Boule-banor som vintertid byts ut mot en Curlingbana inomhus.

Du som är pensionär eller som snart blir det är hjärtligt välkommen som medlem i föreningen. Ni kommer att träffa många gamla vänner men även nya spännande personer.

 

Har du några frågor maila föreningen på projamjo@gmail.com

eller använd  länken nedan för att bli medlem. 

http://www.pro.se/Bli--medlem/Bli-medlem/

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Nyhet

Nu kan ni som är intresserade, släktforska vid Jämjö Bibliotek.

 

Kolla under fliken Boule och se Ove:s bilder från boulegängets uppvaktning av Holger 90 år och Göran 70 år samt  en boulefest den 7 september för  den sköna sommarsäsongen.

 

                                      ========= 

Kroppkakefest/månadsmöte 14 mars.

PRO Jämjö hade den 14 mars i samarbete med ABF medlemsmöte med kroppkakefest. Ordförande hälsade 61 medlemmar välkomna. Därefter serverades jättegoda kroppkakor. Olsängpotatis hade skänkt potatisen och duktiga medlemmar hade kokat dem. Därefter fick vi en bra info från kommunens hemtjänst om hur den fungerar med avgifter för äldreomsorg och funktionsstöd. Efter informationen serverades kaffe med rulltårtsbakelse. Den avgående valberedningen fick blommor och ett tack för väl utfört arbete. Före lotteridragningen blev det info om ekonomi, studier och resor m.m. Nästa möte, den 11 april klär vi oss i gult i samband med mannekänguppvisning och smyckesförsäljning.

Kö till goda kroppkakor.                                        Bild Yvonne Abrahamsson

                                              ============

Årsmöte 2019

Välbesökt Årsmöte 2019.                                              Foto Lars-Erik

PRO Jämjö hade den 14 februari årsmöte. 72 medlemmar hälsades välkomna av ordförande Vivi-Ann Pettersson. Linda Allwood, präst i Jämjö ledde parentationen för 5 avlidna medlemmar året 2018. En tyst minut hölls. Gun-Nita tände ljus och 3 kända psalmer sjöngs till musik av Göran Karlsson och Vivi-Ann Fredriksson Till ordförande för årsmötet valdes Roland Karlsson, Torhamn och Vivi-Ann Fredriksson till sekreterare. Omval på de flesta posterna. Lisbeth Hillwertz valdes till ny sekreterare på 2 år. En ny valberedning valdes. Till kaffet åt vi en smörgås och semla. Vivi-Ann Fredriksson som lämnar styrelsen fick blommor som tack för åren hon varit med. Efter lotteridragningen tackade ordförande alla för ett bra årsmöte.

Vivi-Ann informerar om fysiska aktiviteter.                   Foto Lars-Erik

Ordförande Vivi tackar dagens matlag.                          Foto Lars-Erik

                                             ==============

 Nyårsfest 2019

PRO Jämjö hade den 10 januari nyårsfest i samarbete med ABF. Ordf. Vivi-Ann Pettersson hälsade musikerna BG och JB samt ett 70-tal medlemmar välkomna. Ann-Christins matlag hade lagat en väldigt god laxmiddag med glass till efterrätt. Efter maten blev det underhållning av musikerna, som även ställde kluriga frågor till oss. Dagens stora händelse var uppvaktningen av 2018 års jubilarer. De var 22 stycken. Den äldste av dessa var Nils Gunnar Palme som fyllt 96 år. Dagen avslutades med lottdragningen, kaffe och tårta. Vivi-Ann tackade dagens matansvariga för en trevlig fest med god mat samt alla medlemmar för en trevlig kväll.

Gun-Nita gratulerar 2018 års jubilarer.                           Foto Agneta Ragnarsson

Dagens underhållare BG och JB.                                                    Foto Lars-Erik

Glada medlemmar                                                                     Lars-Erik

                                    =================== 

Julmarknad och Lucia 13 december.

PRO Jämjö i samarbete med ABF hade den 13 december julmarknad i Jämjö Folkets Hus. Under tiden spelade Göran Karlsson jullåtar på dragspel. Efter marknaden inleddes dagens medlemsmöte med ett besök av Jändelskolans Lucia med Staffan Appelkvist i spetsen. Vi fick lyssna till vackra julsånger. Efter det vackra luciatåget serverades det skinksmörgås och risgrynsgröt, som Ann-Christins matlag gjort iordning. En ny medlem hälsades välkommen. Cirkelledarna fick ett tack för sitt arbete under året. Yngve fick blommor som tack för sin insats i boulen. Den 10 januari blir det nyårsfest och då hyllas 2018 års jubilarer, teckningslista gäller, sista dag för anmälan är 181231. Ordförande Vivi-Ann Pettersson tackade alla för en trevlig eftermiddag.

Dagens lucia                                                            Foto Lars-Erik

Några av dagens tärnor.                                             Foto Lars-Erik

                                    ===============

 

 

                         Cirkel "Försök inte Lura Mig"

De flesta människor är snälla ärliga och trevliga men det finns även sådana som försöker lura oss. PRO Jämjö har haft en 3-dagarskurs som hette Försök inte lura mig. Den genomfördes i samarbete med ABF. Ledare var f.d. polisman Lars-Erik Ragnarsson. Till sin hjälp hade han Nils-Gunnar Ljunggren och Tommy Abrahamsson. 30 personer deltog. Ämnena var 1 Var på Din vakt. 2 Ditt hem är Din borg. 3 Syna bluffen. Det vi fick lära oss var att aldrig lämna ifrån sig bankkortet eller uppge koden. Kolla så att ingen står för nära när man slår sin kod i affär eller bankomat. Aldrig släppa in okända personer i sitt hem. Använd inte ordet ja om man blir uppringd av en telefonförsäljare. Ring aldrig tillbaka om samtalet kommer från utländskt telefonnummer. Lägg på luren om någon okänd vill ha information eller sälja något. Ring polisen om Du misstänker brott.

                                           

                                           =================

Webbansvarig

Lars-Erik Ragnarsson        

                 

Aktuellt från Jämjö

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.