A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO Torhamn på julmarknad i Hamburg

Julmarknad i Hamburg. Julmarknad i Hamburg.

Den 26–28 november åkte ett glatt gäng från Torhamn med omnejd till Hamburg med Balderbuss för att besöka julmarknaden där. Marknaden var imponerande att uppleva och det blev som vanligt en lyckad resa.

2019-11-29 Vi var drygt 30 personer i bussen som hämtade oss i Jämjö kl 0545 på tisdagsmorgonen. Det var en väldigt tidig morgon, men som vanligt kom alla dit i tid och bussen kunde starta på utsatt tid.

Efter att ha hämtat de sista passagerarna längs vägen blev första stoppet på Ekerödsrasten där vi kunde äta vår medhavda frukost. Därefter fortsatte resan över bron till Danmark och vidare till Rödby och färjan till Puttgarden i Tyskland.

Efter ytterligare 1,5 timmars bussresa kom vi till Hamburg där vi träffade en svensktalande guide som tog oss på en rundresa i staden. Guiden Gunilla var mycket duktig och påläst och tog oss runt på alla möjliga ställen, inkl ett stopp vid den imponerande Mikaelikyrkan. Hon berättade på ett särdeles engagerat sätt om byggnader och parker och allehanda kuriositeter. Det var ett väldigt uppskattat inslag på resan.

Därefter kom vi till vårt centralt belägna hotell där vi checkade in och fick en stunds avkoppling eller en promenad innan middagen. Efter den goda maten var det lagom att dra sig tillbaka efter en lång dag.

Onsdagen hade vi helt för oss själva och kunde utforska den mycket imponerande julmarknaden eller egentligen julmarknaderna eftersom det fanns flera på olika gator och torg. Julmarknad i Hamburg.Eftersom vi hade hela dagen att disponera kunde man också besöka någon av alla andra sevärdheter som finns. Flera av oss gick till marknaden både på dagen och på kvällen och det var riktigt mysig stämning med massor av folk och där fanns mycket olika saker att välja på i de många stånden, inte minst glüwein som är särdeles uppskattat.Julmarknad i Hamburg.

På torsdagen startade vi från hotellet kl 9 och som vanligt när det gäller PRO Torhamn var alla på plats i god tid. Hemresan gick via Burg där vi kunde handla och sedan äta på en mysig restaurang. Därefter fortsatte vi tillbaka till Jämjö dit vår duktiga chaufför Christer lotsade oss tryggt och säkert.

Vi hade hyfsad tur med vädret eftersom den var disigt och lite småregn på vägen ner, regn på vägen hem och mulet, men mest uppehåll på onsdagen när vi var i Hamburg.

Stort tack till Monika som tillsammans med Balderbuss ordnat resan och till Christer för sin säkra körning och naturligtvis till alla våra resenärer som gör våra resor så lyckade varje gång.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.