A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Vi minns Anna-Greta Mörk

Anna-Greta Mörk i Medlemsmöte 2017-03-23

2018-11-06  

Minnesord över
Anna-Greta Mörk! 
 
PRO Sölvesborg har sorg! Föreningens f d ordförande Anna-Greta Mörk har lämnat jordlivet.
Hon hade ett stort intresse för föreningslivet och när hon föreslogs att  bli PRO-ordförande i Sölvesborg och valdes den 19 februari 2004, blev hon förenings andra kvinnliga ordförande hittills.
Anna-Gretas första medlemsmöte var den 18 mars 2004 i Folkets Hus och under åren som följde skulle det bli många, många fler. Hon blev oerhört populär i föreningen och under en lång period var hon studieorganisatör, var med att starta teatergruppen tillsammans med Hans Lorensen, var cirkelledare i bland annat läsecirkel, tillhörde sånggruppen, satt med i det kommunala pensionärsrådet (KPR) var ledamot i samorganisationen och när föreningen firade sitt 50 årsjubileum i Hanöhus, Hällevik, var hon med och organiserade detta jubileum.
Hon spelade boule med stor framgång och var bland annat med i riksmästerskapet i Gysinge.
Anna-Greta Mörk var inte bara aktiv i PRO Sölvesborg hon var även flitig besökare hos PRO-föreningarna i Norje och Mjällby när dessa hade sina medlems- och årsmöten.
Vid PRO årsmötet den 19 februari 2009 avgick Anna-Greta som ordförande i Sölvesborg och överlämnade klubban till Hans Karlsson men Hans sejour i föreningen blev inte långvarig och Anna-Greta fick hastigt ta över ordförandeskapet ytterligare några månader.
Den 18 februari  2010 överlämnade Anna-Greta ordförandeklubban över till Leif Andersson i PRO Sölvesborg.
Under flera år var Anna-Greta en flitig besökare vid föreningens medlemsmöten och andra arrangemang ända till en kraftig stroke ändrade hennes livsförhållande på ett dramatiskt sätt. Hon blev sittande i rullstol vid boendet Svalan, Mjällby, där hon  efter en tid avled.
Anna-Greta Mörk sörjes av tre barn och många vänner i  PRO-föreningarna i Sölvesborgs kommun.

PRO Sölvesborg
Styrelsen


2018-11-06 KL

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.