A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Medlemsträffar referat

Hjärtstartare demonstreras

Intresset var stort när den inköpta hjärtstartaren demonstrerades Många intresserade medlemmar

Samling kring den inköpta hjärtstartaren

Torsdag och Trivselträff i Inlandsgården.

Denna gång med ett allvarligare tema än vanligt. Vi fick besök av Lullan Backman, intensivsjuksköterska som numer representerar Heartex Första Hjälpen AB.

Lullan informerar oss om att årligen drabbas c:a 10000 personer av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus. Tidig start av hjärtlungräddning och bröstkompression är mest avgörande för om livet räddas, säger Lullan. För varje minut som går utan start av HLR minskar chansen att överleva med 10 %, fortsätter hon, och om en Hjärtstatare kan användas inom tre minuter ökas chansen för överlevnad med 75%

Så berättar Lullan om och förevisar den Hjärtstataren som finns i Inlandsgården, innan det blir dags för oss medlemmar att praktisera det som hon teoretiskt har gått igenom med oss.Dockorna läggs ut på golvet och vi går ner på knä och visar att vi har lärt oss det här med 30 kompressioner och två inblås samt att lyda Hjärtstataren kommandon.

Lullan informerar - undervisar på ett verkligt bra sätt. Det är bara att hoppas på att fler personer  kommer att taga åt sig av dessa kunskaper.

Träffen fortsätter med vårt dignande smörgåsbord och lotteridragning innan vi avslutar med den Internationella Seniordansen.

Text Gerhard Andersson  Bilder Maj Wedholm

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida. Läs alla vilkor