A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

 
den 27 april 2017 08:14
Påsken är över och PRO  har tisdagsmöte igen. Något härligt väder att fira påsken ute har det inte varit utan väldigt blåsigt och kallt. Trots detta har mängder av små styvmorsvioler börjat sticka upp i backarna vilket enligt bondepraktikan betyder att sommaren skall bli varm och torr. Vi får se vad det blir.
Vi samlades  idag för att lyssna på våra vänner Tuttan, Sven-Gunnar och Claes och även sjunga tillsammans med dem och när alla hade samlats hälsade vår ordförande Margaretha alla varmt välkomna.  Hon hade lite information som bl.a. handlade om vår resa till Östergötland den 22-24/5  som nu är klar att anmäla sig till. Är ni intresserade av att följa med ring Anita Tymberg.
Så var det dags att hälsa varmt välkommen till Tuttan, Sven-Gunnar och Claes. Allsången kom igång  med en välkänt stycke Kom till PRO och sedan bl.a. ett potpurri med välkända sånger.
Så var det Claes tur att framföra Fattig bonddräng av Astrid Lindgren och sedan Duett i Småland av Ruben Nilsson, vilket han gjorde med bravur. Emellan låtarna kom han med lite underfundiga historier. Härliga historier fick vi även från Tuttan.
Efter detta fick vi alla vara med ett tag och sjunga Gunnar Vägman och Jungman Jansson.
Tuttan på durspel, Sven-Gunnar på dragspel och Claes på gitarr framförde en vals, Tröndebrua och en polka Frihetspojkarna. 
Idas sommarvisa och Mosippan var ett par omtyckta stycken som vi sjöng allesammans innan vi fick lyssna till Viggen och Kaffevisan från våra spelemän.
Nu återkom Claes och läste dikten Skalden Wennerbom av Gustaf Fröding. Alla satt tysta och lyssnade andäktigt till Claes som läste denna dikt som bestod av många verser helt utantill och med mycket känsla. Han avslutade sin del av programmet med ännu en härlig visa av Ruben Nilsson nämligen Den odödliga hästen. Härligt att lyssna till.
Som avlslutning sjöng vi alla, Man skall leva för varandra.
De fick många och varma applåder från oss alla och Margaretha tackade dem varmt och bjöd in till kaffet som snabbt kom fram på borden tillsammans med våra härliga smörgåsar.
Efter att ha njutit av kaffet och pratat en stund var det återigen dags att ge sig av hemåt i kylan, stärkta av att få vara tillsammans en stund och lyssna på härlig musik.
Våra vänner som dansar hade nog inget problem med kylan när de tog över dansgolvet till musik av Stefans.
Foto och referat Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.