A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Musikstund på Kvarnkullen med trubaduren och vissångaren Emil Andersson från Kärna

Idag när vi PRO:are styrde våra steg mot Kvarnkullen var världen ganska liten för dimman hade brett ut sig över nejden. Det blev stor skillnad mot igår då vi anade våren med härligt ljus och fågelkvitter. Men så är det.

Idag skulle vi få lyssna till Emil Andersson, vissångare från Kärna, som vi kände sedan tidigare men det var jätteroligt att få hälsa honom välkommen tillbaka till oss, vilket vår vice ordförande Anita Tymberg gjorde, samtidigt som hon även hälsade alla andra varmt välkomna.

Lite information kom hon också med. En endagarsresa är planerad till i april. Anita återkommer med resmål.

Mona-Britt berättade att nätverket är klart så nu kan vi använda våra egna lokaler för bl.a. släktforskning som startar upp igen den 16. februari.

Cirkeln med vinprovning är fullsatt men ev. kan det bli en cirkel till. Anmälningar till Sånggruppen är på gång. Många har anmält sig, så passa på!

Så var det dags för Emil som berättade att han kallat sitt program för "Ur Visskörden".

Han startade med en sång av Dan Anderson som tonsatts av Per Sörman. Dan Andersson är en av Emils favoriter. Vi fick en sång till av Dan Andersson lägre fram i programmet, nämligen Om aftonen. 

Det var ett varierat program som Emil bjöd oss på. Där fanns sånger av Evert Taube som Sjösalavår och Karl-Alfred och Ellinor. Ett skillingatryck, nämligen Den gamla briggen och så en visa av Lasse Lundberg om Evert på Kalvön. En sann berättelse om Everts lite sorgliga liv.

En annan liten fin visa som vi fick lyssna till handlade om en snipa som gjordes i ordning för sommarens båtfärder men som tyvärr inte fick återvända till sin plats på hösten eftersom den fastnade på ett skär och sjönk. Även  Vid Kinnervik av Gerhard Andersson fanns med på programmet liksom visan, Som en dröm går dansen uti sommarnatten.

Blå visan skulle avsluta programmet men det blev även ett extranummer. Varma applåder följde och Anita tackade Emil för en härlig musikstund.

Nu var det dags för kaffe och smörgåsar innan vi fick avsluta detta tisdagsmöte som bjudit på en fin musikstund tillsammans med Emil.

Hazzes bjöd upp till dans  och det vår många som kommit för att ta sig en svängom.

Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.