A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Flottans män 20161122

MUSIKSTUND MED FLOTTANS MÄN
I regn och rusk träffades vi PRO:are åter på Kvarnkullen för att lyssna på Flottans män. Borta var det vackra vinterlandskapet med snö och minusgrader som vi haft ett tag.
När vi kom in möttes vi som vanligt av trevligt dukade bord.
Margaretha hälsade alla varmt välkomna och påminde om att det ligger listor framme ang. medverkan på Luciadagen den 13 dec. och nyårsfesten. 
Efter detta var det så dags för Flottans män att ta scenen i besittning och Margaretha hälsade även  dem  varmt välkomna och de fick värmande applåder från oss alla.
Flottans män bildades 1981 och på scenen idag stod ett 15-tal herrar där tre av dem även spelade gitarr och dragspel och allesammans var tjusigt klädda i "Flottans mäns paraduniform" d.v.s. mörkblå byxor, vitskjorta och sjömanskrage. De började sitt program med att passande sjunga Här kommer flottans män.
Sedan kom ett antal kända sjömansvisor som bl.a. Den svenske flottisten och Han hade seglar för om masten.
I melodin Turalleri fick vi höra ett antal duktiga solister nämligen Sture, Roland, Lasse, Bertil och Kåre. Lasse var även solist i Stuvarevalsen av Lasse Dahlqvist.
En gång jag seglar  i hamn av Stig Olin  fanns även med i programmet och vi fick berättat för oss att när Stig gick bort spelades denna melodi av Benny Andersson fast i ett mer moderat tempo.
Kent som även spelade gitarr var solist i bl.a. Jack the Sailor och Blue the man down.
I sångerna Fyrvaktarvalsen och Viktoria visade kören även prov på att kunna sjunga och samtidigt utföra stegsekvenser och handrörelser  som passade ihop med musiken.
I slutet på programmet blev det en uppsluppen stämning när det kom på hattar, blomsterkransar runt halsen och några hade bytt till blommiga hawaiiskjortor. Sångerna vi fick lyssna till var Honolulu och Viva Espana. 
Det var ingen som förblev sittande utan alla stod upp och applåderande till musiken. Det var verkligen medryckande att lyssna till dessa herrar som man förstod verkligen tyckte om att sjunga.
Sista låten från Flottans män blev Tacklåt och det blev ännu fler applåder från oss alla.
Margaretha tackade varmt för ett jättefint program och hoppades på ett återseende.
Efter lottdragning blev det kaffe och smörgås. Efter god samvaro fick vi säga hej till varandra och ge oss av hem igen och då hade solen tittade fram igen och det kändes nästan som vår ute.
Tång och Co. var redan uppe på scenen för att förbereda för dansen som  välkomnades  av många danssugna.
 Foto och referat Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.