A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Det är tisdag och mötesdag för PRO på Kvarnkullen!
Denna tisdag har dimman till slut lättat och solen lyser och värmer våra hjärtan, underbart.
Idag skall vi få höra GÅKE spela och sjunga, det ser vi verkligen fram emot.
Lokalen på Kvarnkullen började fyllas och för att vi skulle känna att våren verkligen kommit, fanns det vasar på borden med vide och blåbärskvistar samt även en liten snöklocka.
Vår ordförande Margaretha hälsade alla varmt välkomna och framförde en liten önskan om frivilliga volontärer som kunde hjälpa till med Ruths café under sommaren .Anmäl er till Ruth  senast den 25 april om ni kan medverka.
Anita Tymberg hade lite information om resan den 19 april. Det finns plats för några till, så är ni intresserade, hör av er till Anita omedelbart.
Nu var det dags för GÅKE och Margaretha hälsade honom varmt välkommen till oss.
GÅKE kommer från Flatön och han berättade mycket om sin uppväxt där.  Hans första visa handlade om  olika dialekter från Tjörn och Orust.
Fortsättningsvis fick vi en redogörelse om hur Evert Taube hamnade som inneboende hos Anders och Hulda Johansson och deras dotter Karin på Ängön.
Evert bodde där i 18 månader och  han skrev ju otaliga vackra visor om Bohuslän och olika personer som han mötte under sin vistelse hos Anders och Hulda.
Vi fick lyssna till  Huldas Karin och Kärleken och Vinden och sedan förflyttades vi oss hastigt till San Remo och Den glade bagaren.
GÅKE var en fantastisk berättare, Mellan alla låtar, fick vi härliga berättelser om människor och händelser på platsen som visorna handlade om.
Vi hamnade på Knippla och vi fick höra visan, Ella på Kneppla.
En liten udda visa blev Eartha Kitts välkända visa om Rosenkyssar som hon sjön i svensk TV för länge sedan.
Det fanns även egna visor på repertoaren. Han framförde en Vårvisa som handlade om en sopstation på Ellös med väldigt härlig text och som avslut en visa, Då kom Elida, även det en visa med en fantastiskt text.
GÅKE fick stående ovationer och massor av applåder av oss alla och Margaretha tackade honom varmt och bjöd in honom till kaffet som nu kom in på borden tillsammans med smörgåsar som smakade jättebra.
Efter en trevlig samvaro var det dags att ta oss hem igen fyllda av denne herre som verkligen berikat vår dag med sina berättelse och härliga sång.
När vi lämnade lokalen höll scenen på att fyllas med diverse instrument, för  snart var det dags för Tång och Co. att spela upp till dans.
Foto och referat  Lisbeth Samuelsson
P.S. Hoppas att ni sett mitt lilla mail ang. ett litet fel som insmugit sig i mitt referat den 14 mars. Ytterbys Kjell Liljendahl var ju inte ordförande utan styrelseledamot.
Tack för hjälpen D.S.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.