A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

En kylig och lite blåsig men annars strålande morgon samlades en stor skara PRO:are för att göra en endagarsresa med buss runt Göteborg samt även ut till Hönö och Öckerö.
Anita och vår busschaufför Hasse hälsade oss välkomna och efter att vi hämtat upp vår guide Ann startade vi vår resa runt Göteborg
Första stoppet, med underbar utsikt, var Ramberget och då hade vi passerat Keillers park, en fantastiskt park som man kanske inte tänker på att den finns men väl värd ett besök.
Resan fortsatte förbi Lindholm, Eriksberg, gamla Slottsberget och över Älvsborgsbron mot reservatet Klippen. Vi passerade fiskhamnen och fortsatte upp till Masthuggskyrkan. Utsikten härifrån var bedårande.
Vi fortsatte nu vår färd mot Café Kronhuset där vi fick kaffe och en underbar fralla.
Väl på bussen igen blev det innerstaden Göteborg med Östra och Västra Hamngatan, förbi Ullevi och upp mot Götaplatsen där vi kunde beskåda det omtalade vattenspelet.
Färden gick vidare mot Feskekyrkan där vi stannade till och gick in. Vi kunde beskåda de mest fantastiska fiskar som såg hur levande ut som helst och massor med goda maträtter. Det var svårt att inte handla med lite hem.
Med detta sade vi hej till vår guide Ann och ställde kosan mot Hönö och vår restaurang för dagen Nimbus som hade maten färdig till oss. Det väntade en jättegod fiskrätt och efter vick vi kaffe med hembakad kaka. Mätta och belåtna körde vi vidare mot Fiskemuseet på Hönö. Där blev vi guidade runt i ca. 1 timma och fick lyssna på berättelser om livet som fiskare och mycket annat. Väldigt intressant.
Vår sista anhalt för dagen var Öckerö Hembygdsgård. Det hela startade med kaffe och en underbar hembakad Öckerömacka med ost. Efteråt fick vi gå runt i alla de hus som Hembygdsmuseet hade samlat på sig. Det var en fantastiskt samling med gamla hus, möblerade så att man kunde ana hur människorna som bodde här förut hade haft det både de som var fattiga och de som hade det lite bättre ställt. Här fanns även en ladugård med grisar, ko och kal väldigt naturtrogna. En gammal traktor, massor med slädar, kärror och mycket annat fanns också i samlingarna. En liten hönsgård med trevliga lite ovanliga levande hönor kunde vi också beskåda.
Vilken dag detta varit. vi satte oss i bussen för att åka hem verkligen nöjda med denna dag och tackade vår chaufför Hasse för jättefin körning och resekommittén för en härligt resa.
Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.