A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

En kall men solig dag samlades en skara PRO:are för att åka på en endagars konstresa till Halland. Efter att ha hämtat upp resten av våra vänner på Komarken startade vår resa söderut .Anita Tymberg hälsade alla välkomna och hoppades att vi skulle få en fin resa.
Första stoppet blev hos  konstnären och artisten Lena Pettersson på Rit-& Målerigården i Tvååker. Hon hälsade oss alla varmt välkomna till sitt hem och vi blev bjudna på kaffe och dubbelfralla. Medan vi satt där och njöt av härligt kaffe kunde vi beskåda mycket av hennes alster som hängde på väggarna. Det var akvareller där de flesta bestod av julmotiv med härliga tomtar och tomtefamiljer men där fanns även sommarmotiv där hennes katter fått stå motiv. Det var underbara tavlor som hon målat med stor precision.  Hon berättade hur hon går till väga och det var väldigt många timmar som hon lägger ner på varje tavla. Hennes julmotiv används ofta till julkort bl.a. av Unicef. Men hon pysslar med mer saker hon gör tomtefigurer som  man kan samla till julbord och inte minst medverkar hon i Falkenbergsrevyn som sångerska och vi fick lyssna till ett par sånger därifrån.
Vi tackade henne varmt för hennes vänliga bemötande men innan vi gick hann vi handla lite av hennes alster i hennes lilla butik som låg alldeles intill. Det blev både julkort, servetter och lite annat.
Så var det dags för att ta sig upp i bussen igen och vår resa fortsatte till Mjällby konstmuseum där Halmstadsgruppens tavlor hänger. Där fick vi en gedigen guidning genom hela utställningen som även innefattande en utställning av skulpturer av svenska skulptörer.
Nu var det dags för lunch på Kvibille Gästgivargård. Vi hälsades varmt välkomna dit och bjöds på en underbar lunch. Mätta och belåtna fortsatte vi vår resa till Berte Museum i Slöinge.
Detta var ett museum som innehöll allt vad livet på landet hade att erbjuda många år tillbaka i tiden. Man kunde beskåda allt från små tygknappar till skördetröskor. Där fanns en hel lanthandel med allt vad det innebar och ett stort antal pappersbonader och mycket, mycket annat. När man gick runt i denna enorma lokal, fylld av saker man kände igen från sin barndom, blev det en riktig nostalgitripp.
Nu var det dags att ta plats i bussen igen för att starta vår resa hemåt igen, väldigt nöjda och belåtna  med dagen.
Resekommittén fick varma lovord  och ett stort tack från oss alla för en jättefin resa vilket även innefattade vår busschaufför Thomas.
Referat och foto Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.