A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Höststart PRO den 5 september 2017

Idag samlades PRO till höstens första Tisdagsträff på Kvarnkullen.  Just idag var det ganska varmt ute men solen lyste med sin frånvaro och kanske blir det regn till eftermiddagen.

Sommaren har väl inte varit vad man kunde önska sig om man älskar sol och bad men ganska ok om man tycker att lagom värme är bra.  Nu önskar vi oss en fin höst med klar luft och vackra höstfärger.

Det var riktigt många som kom till Kvarnkullen idag. Vi blev till slut runt 70 personer som bänkade sig runt borden och stämningen och pratet kom igång, det är ju så trevligt att träffa vänner igen som man kanske inte träffat under sommaren.

Vår ordförande Margaretha hälsade alla nya och gamla medlemmar varmt välkomna. Det var inte så lätt att få tyst på alla pratglada pensionärer men till slut så gick det.

Hon lämnade strax över ordet till Mona Gillerstedt som är studieorganisatör i föreningen. Hon redogjorde med hjälp av alla ledare vilka aktiviteter som finns att tillgå inom PRO.

Mattcurlingen startar måndagen den 11 sept. kl. 09.30 på Fritidsgården på Nordmannatorget.  Man samlas även på torsdag samma vecka, samma tid. Utvecklingen av konsten är en kurs som man kan deltaga i. Den startar måndagen den 11 sept. kl. 10.00  på Kvarnkullen.  Även Midicinsk Qi Gong finns möjlighet att deltaga i. Start måndagen den 18 sept. kl. 10.00 i Länkens Hus. Stavgången startar från Kvarnkullen kl. 10.00 onsdagen den 13 sept.  Alla är välkomna.

Det finns fler kurser som PRO driver men tyvärr är dom fullbokade just nu. Mona Gillerstedt återkommer om det blir fler kurser som startar upp eller om platser uppkommer  på kurser som är igång.

Margaretha tog till orda igen och berättade att resekommittén nästa vecka  kommer med förslag på en endagarsresa som troligen skall gå till Bohuslän under hösten. Våren 2018 blir det en resa till Öland och kanske kan vi även få möjlighet att följa med till Falkenbergsrevyn.

Den 26 september är Tisdagsträffen en Temadag och då kommer Christer Ahlén som är ordförande i Stenungsunds PRO att berätta om sjukvården i Västra Götaland. Han kallar sitt föredrag Sjukvården i Västra Götaland "Var god dröj"

Andra frågor som kom upp var parkeringsproblemet och saknaden av boulbana i Kungälv.

Nu var det dags för Ingemar Olausson att underhålla oss en liten stund med historier och sång. Han fick varma applåder av oss alla.

Lottdragning och det efterlängtade kaffet med jättegoda smörgåsar stod sedan på programmet och sorlet kom igång igen.

Innan mötet var slut samlades styrelsen och alla nya medlemmar som kommit, till ett litet möte där Margaretha informerade lite om hur PRO i Kungälv fungerar och vilka personer som ingick i styrelsen.

Efter detta var det dags att säga hej igen och ta sig hemåt.  Regnet hade inte startat med det hängde i luften.

Idag var det ingen dans. Alla danssugna får vänta till nästa vecka .

Foto och referat:  Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.