A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Medlemsinformation ang.  KPR/LPR och underhållning av countrysångaren Benny Jannerbrink!
Tänk att en vecka kan gå så fort. Nu är det tisdag igen och möte med PRO på Kvarnkullen.
Våren har verkligen kommit av sig för nu var det minusgrader när vi tog oss hit och det var faktiskt lite is på ankdammen. Ingen sol i sikte heller.
Idag stod information och underhållning på programmet och som vanligt var vi många som tog plats runt borden som var dekorerade med tulpaner och lite vårkvistar. Sorlet steg allteftersom alla satte sig tillrätta.
Vår ordförande Margaretha hälsade alla varmt välkomna och Tore var den som fick komma till tals först. Han berättade, att om man är över 70 år och bor i Kungälvs kommun, kan man ringa till kommunens Kundservice och beställa hjälp med div saker i hemmet helt gratis . Så vill du ha hjälp med byte av glödlampor, batteri eller sätta upp nya gardiner, ring och få hjälp i stället för att råka ut för en olycka.
Margaretha tackade Tore för all information och lämnade över ordet till Anita som berättade lite om vad det Lokala pensionärsrådet LPR uträttar. Dom diskuterar just nu frågor som krisen i sjukvården, hur man kan förbättra vårdcentralerna och mycket annat. Margaretha berättade lite om Kommunens pensionärsråd KPR. Deras frågor har bl.a. varit de fria bussresorna , parkeringsproblemet  vid Kvarnkullen och just nu hur PRO i Kungälv skall få en ny boulebana eftersom den gamla försvunnit. Hur man har det på alla äldreboende och hur hemtjänsten fungerar kommer också upp på deras möten.
Nästa ämne var resor. PRO:s resa till Östgergötland går av stapeln den 22-24 maj. Dagsresan går söderut i april. Resekommittén återkommer med närmare besked om båda resorna. Även till Falkenbergsrevyn har vi en resa den 12 mars. Där är det begränsat antal så "först till kvarn."
Efter all denna information är det äntligen dags för kaffe och  härliga smörgåsar. 
Underhållare till kaffet var countrysångaren Benny Jannerbrink och han började med en härlig låt nämligen Green green grass of home. Benny skriver även egna låtar och vi fick bl.a. lyssna till  Sjung en sång för livet och en alldeles nyskriven låt Sommarkväll och romantik. Alf Pröjsens Lilla vackra Anna fanns också med på programmet. Åter till countrymusiken och Just a Closer Walk with Thee och Take Me Home Country Roads. I slutet av programmet kom en härligt ballad, Always On My Mind som ju Elvis sjungit in och som avslutning Chris Kristofferssons Me and Bobby Mc Gee.
Benny fick stående ovationer och Margaretha tackade honom varmt för en härligt musikstund. Nu var det dags för hemgång och det var inte utan att musiken fanns i huvudet.
Idag ingen dans även om några tog några danssteg till Bennys musik. Men en vecka går ju så fort!
Foto och referat Lisbeth Samuelsson 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.