A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Kungälvs Lucia besöker PRO 20161213

Kungälvs Lucia besöker PRO.
Idag är det den 13 december och Luciadagen. Kanske är det några av oss som redan fått besök av en liten Lucia eller stjärngosse men nu är vi väldigt många som tagit oss till Kvarnkullen för att fira Lucia med bl.a. ett besök av Kungälvs Lucia med tärnor.
Vi kommer in i en lokal med jättefint dukade långbord till ca. 150 personer. Allt står snyggt framme på borden och små ljuslyktor lyser välkomnande. Det är verkligen Luciastämning. I köket är det full aktivitet med att göra skinksmörgåsar , koka kaffe och ta hand om gröten.
På ett bord står vackra träsniderier med bl.a. tomtar, fågelmatare och träskedar. Dessa alster skall lottas ut lite senare.
Vår ordförande Margaretha hälsar alla varmt välkomna till denna speciella dag och ber Kungälvs Lucia med tärnor träda in i lokalen vilket de gör sjungande  den traditionella Luciasången.
Det är ett jättevackert program som vi får höra från dessa duktiga och skönsjungande flickor. Dom sjunger i flera stämmor sånger som Lusse Lelle och Hon kommer med ljus i sin krona.
Diktläsning ingår också innan man fortsätter med Det strålar en stjärna och Stilla Natt.
Innan programmet är slut har vi också hört bl.a. Nu tändas tusen juleljus.
Margaretha tackar varmt Lucia med tärnor för att dom kom och hälsade på oss och för detta jättefina program som dom bjudit oss på. De fick var sin chokladask och hon berättade även att PRO kommer att sätta in pengar på deras insamlingskonto som tack för deras medverkan.
Innan de tågade ut fick vi höra We wish you a merry christmas och Lucian önskade alla en God Jul!
Så var det dags för gröt och skinksmörgås och alla lät sig väl smaka.
En liten överraskning kom på slutet då Ruth och Sven-Gunnar kom upp på scenen och Ruth framförde "Kungälvs Lucia" till ackompanjemang av Sven-Gunnar. Några härliga historier blev det också innan hon slutade med att sjunga en sång av Edit Piaff. Dom fick stående ovationer!
Margaretha tackade även dessa två och kanske kan Ruth bli "Kungälvs Lucia" nästa år. 
Lotteridragningen kom igång och det blev många lyckliga ägare till de fina sniderierna.
Till slut framförde Margaretha ett stort tack till alla som lägger ner många  timmar helt frivilligt med att fixa och ordna så att allt fungerar på alla möten och önskade alla en God Jul! och Ett Gott Nytt År! samt en trevlig Nyårsafton!
Så var det dags för oss alla att traska hem igen i det disiga vädret men med många minnen rikare.
Foto och referat Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.