A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Lasse Dahlquist Sångarna besöker PRO!
Denna Alla Hjärtans Dag träffas PRO som vanligt för sitt tisdagsmöte. Dimman har legat lågt hela morgonen men när vi går in ser det ut som den skulle kunna lätta.
När alla satt sig tillrätta hälsar vår ordförande Margaretha alla välkomna och vänder sig med ett speciellt varmt välkomnande till Lasse Dahlquist Sångarna som intagit scenen.
Det var ett stort antal sångare och spelemän som med frejdigt humör startade med att sjunga Hej på dej du gamle Göteborgare, en härlig välkomstsång.
Lasse Dahlquist har skrivit ett stort antal sånger så det fanns mycket att välja på. Två sånger om Göteborg fick vi lyssna till nämligen Välkommen till Göteborg och Det finns ingenting som Göteborg.
En sak som var vanligt på 40-50-talet i Göteborg var spelemän som kom in på gårdarna och spelade. Många var det, som då slängde ner små paket med slantar i till spelemännen, som tack! Vi fick lyssna till en visa som Lasse skrev som handlar om detta nämligen, Skänk en slant till en gammal speleman.
Kören sjöng inte bara Lasses musik utan vi fick höra ett par visor, Tango i Nizza och Rosa på bal av Evert Taube. 
Det fanns även solister i kören. Detta fick vi prov på när de tillsammans med kören framförde Charlie Truck Polka och Morfar har berättat. Härliga visor att lyssna till.
Vi fick reda på att Lasse var född i Göteborg men hamnade i Stockholm i ung ålder. Han tillbringade dock alla somrar på Brännö där han även byggde sig ett hus så småningom. Göteborg fanns verkligen i hans hjärta.
Som avslutning sjöng kören Vi möts igen och återigen Hej på dej du gamle Göteborgare.
De fick varma applåder av oss alla och Margaretha tackade för härliga sånger och hoppades att vi skulle få tillfälle att lyssna till dem igen.
Nu blev det lite information från Anita som berättare att endagarsresan går av stapeln den 19 april ock vi skall då besöka olika platser med konst och konsthantverk i bl.a.Tvååker, Halmstad och Slöinge. Anmäl er om ni vill följa med!
Nu följde lotteridragning och det efterlängtade kaffet med smörgåsar. När det var dags att gå  hem igen med musiken av Lasse Dahlquist i öronen hade solen kommit fram och man hörde fåglarna kvittra.
Dansmusiken bjöd Ingvar & Co på idag!
Foto och referat Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.