A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Lycka och hälsa 20161122

Lycka och Hälsa på äldre dar
Föredrag av Gerth Johansson
Det är tisdag och stegen har tagit oss till Kvarnkullen. Det är 10 grader varmt och novembersolen med sitt svaga sken gör tappra försök  att lysa igenom skyarna på himlen. Det är en underbar dag men vi gick ändå in för vi hade ett spännande fördrag att lyssna på.
Det var ett väldigt sorl i lokalen, alla pratade och hade trevligt, så vår ordförande Margaretha fick höja rösten för att höras när hon hälsade oss alla  välkomna. Ett särskilt varmt välkommen riktade hon till  till vår föredragshållare Gerth Johansson.
Gerth började sitt föredrag med att säga att det är underbart att bli äldre. Egentligen är man inte äldre än man känner sig. Så, om du kan, tag vara på möjligheten att som idag träffa andra, kanske gå på ett gym, dansa, sjunga eller något annat som du tycker är roligt att göra, det gör att livet blir mycket roligare även när man är äldre. 
Att kunna glädja någon annan, genom att träffas och prata, ta en promenad tillsammans, kan göra att man känner mer tillfredsställelse med tillvaron.
Materiella ting  betyder ofta inte lika mycket längre utan möten med goda vänner,  ta hand om sina barnbarn  betyder så mycket mer. Att umgås med sina vänner och kanske även möta kärleken på äldre dar kan göra att man mår mycket bättre och får ett bättre och mer innehållsrikt liv.
Han betonade att man inte skall skjuta upp vad man vill göra, utan gör det idag, man vet aldrig hur morgondagen ser ut.
Var rädda om varandra och njut av tillvaron och tänk på att det viktigaste i livet på äldre dar  är Vänskap och Kärlek. Detta var det budskap som Gerth förmedlade till oss.
Det var ett väldigt härligt, roligt och tänkvärt föredrag som vi fått lyssna till och Gerth fick värmande applåder från oss alla och vår sekreterare Birgitta tackade honom varmt. Det var säkert många tankar som infann sig hos många av oss.
Nu var det dags för kaffe och härliga smörgåsar och vi fick tillfälle att prata en stund igen.  Så var det dags för hemgång och ute sken solen fortfarande med sitt svaga sken.
Våra dansanta vänner väntade på att få komma in och få ta dansgolvet i besittning till musik av Hazzes.
Foto och referat Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.