A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Procedurerna underhåller 20170110

PRO:s vårstart med Procedurerna från Hermansby
Det är ett nytt år 2017 och PRO samlades på Kvarnkullen för första tisdagsmötet för i år.
Ute är det några grader varmt och duggregn så den lilla snö som legat några dagar är borta.
När vi kommer in i lokalen är det som vanligt trevligt dukat och vi slår oss ner bland våra vänner.
Vår ordförande Margaretha hälsar alla varmt välkomna och ett par nya medlemmar hälsades alldeles speciellt välkomna.
Så är det dags för Procedurerna som skall glädja oss med sitt musicerande och Margaretha vänder sig till dem med ett varmt välkomnande.
De börjar att på dragspel, durspel och gitarr spela och sjunga PRO-Visan, vilket ju inte kunde passa bättre.
Vi får sedan lyssna till olika stycken av folkmusik, såsom, hambo, snoa och ett antal olika valser där en brudvals ingick.
Lite roliga historier härligt berättade av Marianne fick vi även lyssna till.
En tankeväckande sång som hette Evert framfördes av Sven-Gunnar på dragspel och med sång av Gerhard och de återkom även med Havsörnsvalsen av Evert Taube där även Tuttan var med och sjöng.
Vi fick alla vara med och sjunga i sången I natt jag drömde av Cornelis Vreeswijk
Till sist tackade Procedurerna för sig med att spela Varalds skogsstunder. De fick varma applåder och bjöds nu in till kaffebordet och vi fick alla njuta av härliga smörgåsar och kaffe.
Efter en stund tog Margaretha åter till orda och berättade att det blivit en del ändringar i vårens program. Bl.a. kommer Lasse Dahlqvistsällskapet att sjunga i februari och i mars kommer, i samarbete med ABF, Gunilla Poppe hit för att berätta om Nils Poppes Liv. 
De cirklar som varit igång tidigare startar enl. följande; hantverkscirkeln och medicinsk Qi Gong den 16 jan., vår hälsa och träslöjd den 18 jan., en god vård och omsorg den 19 jan. och utveckling inom konsten den 6 febr. Släktforskningen återkommer vi till.
Det finns även tankar på att starta upp en cirkel om öl- och vinprovning samt en läs och resecirkel om Skottland. En sånggrupp står också högt på önskelistan.
En quiz- och en skrivarcirkel samt lite längre fram en cirkel med golf kan också vara möjligt att starta upp om intresse finns.
Om ni vill vara med, ring vår studieorganisatör Mona-Britt Gillerstedt.
Allt går att läsa på PRO:s hemsida.
PRO:s årsmöte är den 14 mars, anmälan om deltagande senast den 21 februari och senast den 17 februari skall valberedningen ha in förslag på personer som vill vara med i någon kommitté eller i styrelsearbetet.
Efter lottdragningen var det dags att säga hej och vandra hemåt igen nöjda och belåtna. Ingen dans denna dag, men om en vecka så blir det svängom igen!
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.