A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Protonerna och Jenny Nyström 24 nov 2015

Protonerna och Jenny Nyström 24 nov 2015
Tisdagen den tjugofjärde november skulle visa sig vara förkylningsdagen framför alla andra. Detta visade sig på mötet. Men Protonerna som är föreningens kör under ledning av Ulrik Marksten var på benen och sjöng för oss, en lite förkortad variant, läs och häpna, på grund av parkeringsproblemen på Kvarnkullen. Sången ”Ge mig en dag fick bli första numret därefter I min lilla värld av blommor som sitter fint eftersom julen nalkas med stormsteg, en rad passande sånger fick oss att se fram emot advent och att hösten hade gjort intåg. Kören avslutade med I folkviseton. Nyårsfest 31/12 kl.19.00 250:- Chess Anmälan till Irene Halaz tel: 211820 eller Maritha J. 249587 senast 17/12-15
Första dagen i december inföll på en tisdag och Margaretha Jonsson öppnade mötet. Falkenbergsrevyn är den tolfte mars 2016 och Anita Tymberg tel:63616 vet mera om detaljerna.
Brittmo Bernhardsson började sin bildvisning och föredrag om Jenny Nyström som målat ett otal kort med just tomten. Hon föddes 1854 och avled 1946 i Stockholm. Det skulle visa sig vara en unik talang, redan som 15-åring målade hon sitt självporträtt, studerade på Valand i Göteborg samt gick på Konstfack i Stockholm. Den första tomten var en ”vätte i grått” som snart skulle vara rödklädd, skäggig och liten till växten. Grisen som var med på alla kort fick vänja sig att pulsa i snö.
Den första julgröten var lagad av kornmjöl. Brittmo berättade i målande ordalag om Jennys julkort och avslutade med Stilla Natt och berättelsen hur den psalmen kom till, stor glädje för miljoner människor. En julgrupp fick Brittmo för en vacker uppsättning av gamla kort som vi minns sedan barndomen. Efter denna tänkvärda eftermiddag drack vi kaffe och åt fralla.
Motionsdansen stod Tång & Co för

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.