A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat PRO Uppstart för Våren 2020 den 14 jan. med underhållning av Husbandet

 har ju lämnat julen bakom oss, igår var det ju Tjugondedag jul och det var dags att slänga ut julgranen  så det passade väl ganska bra att starta upp vårens aktiviteter för PRO denna tisdag. Våren har ju inte kommit ännu även om dagarna blivit lite länge för idag möttes vi av ett riktigt busväder med blåst och regn, så det var skönt att komma inomhus.

Berndt hälsade alla varmt välkomna och hoppades att alla haft en fin jul tillsammans med sina nära och kära.

Till dagens möte skulle vi även få lite underhållning så Berndt hälsade ”Husbandet” varmt välkomna in på scenen och till  tonerna av ”Fredriks Gånglåt” tågade Barbro, Agneta, Eivor, och Karin alla spelande på durspel, Thomas på bas och Jan på gitarr in och tog scenen i besittning.. Husbandet består alltså av dessa 6 musikanter och det är ju en fantastisk fördel att ha så duktiga musiker inom vår egen förening.

De fortsatte med en polka från Bohuslän, ”Astrids Vals och en schottis ”Dammtussen”.  Deras program  bestod av härliga valser som ”Knäckebrödsvalsen” och ”Trulsevalsen”, en Snoa från Västernorrland , och en Gånglåt från Jörlanda alltså spelmansmusik från olika delas av vår land. Underbart att lyssna till. 

I slutet av programmet kom det lite snabbare låtar med ”Galoppen” som slutpunkt. En ex. låt måste ju till och det blev passande nog ”Inbjudan till Bohuslän”.

Stort tack till dessa duktiga musikanter  som vi förstår tycker det är så roligt att musicera tillsammans. Varma applåder följde.

Nu var det dags för Berndt att berätta när alla cirklar startar upp. Mattcurlingen är igång. Qui Gong startar den 20 jan, Utvecklingen av konsten väntar tills 10:e febr., Stavgång startar 22 jan., Träslöjden  den 22 jan. .och PRO-Kontakt startar den 23 jan. Den nystartade Sånggruppen startar upp den 20 jan. kl. 14.00 på kvarnkullen. I dessa cirklar finns det möjlighet att delta. Kolla gärna vår hemsida, där kommer alla övriga cirklar, att redovisas med   tider och platser.  Boulen startar upp i mitten på april, dit är alla som vill välkomna.

Efter att dragningen på lotteriet ägt rum var det så dags för  kaffe och smörgås.

Det blev mycket prat i lokalen idag, vi hade ju inte träffats på ett tag, så det fanns säkert mycket att prata om. Eftersom det inte var någon dans efter idag kunde vi sitta i lugn och ro utan någon brådska.

Allt trevligt har ju dock ett slut så även denna tisdagsträff. När vi tog oss ut hade regnet upphört och man kunde faktiskt se  lite blå himmel här och var på himmelen.

Foto och referat Lisbeth Samuelsson

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.