A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat PRO:s tisdagsträff på Kvarnkullen den 12 november med underhållning av Alf och Jan

Det närmar sig advent med stormsteg och det märks verkligen. I affärerna är det stjärnor och adventsljusstakar överallt och även i ett och annat fönster brinner det en stjärna redan nu. Det är kanske inte så konstigt, det är skönt att kunna tända en stjärna när det är så mörkt ute.
idag var det riktigt regnigt och blåsigt så det var skönt att komma inomhus, inte minst när vi visste att vi skulle låta oss underhållas av ett par härliga underhållare nämligen Alf och Jan.
Efter välkomsthälsningar till alla från Berndt körde de igång direkt och första låten blev en svängig låt som Vera Lynn sjöng på sin tid "I love you, it´s a sin to tell a lie". Sedan kom ett antal countrylåtar som "By, by love, by, by happiness" och "Oh, What You´v Done to Me". Det svängde rejält.
Mellan varje låt fick vi lyssna till underbara historier, de var bra  berättare båda två.
En vals från "Siljan" kom härnäst och det var riktigt svårt att sitta still.
Jan framförde en egen melodi, en ballad som handlade om krossade hjärtan. En finstämt och härlig sång.
De blandade melodier och historier hela tiden så det var högt tempo tills det lugnade ner sig ingen med en finstämd melodi om ett livsöde "Vid Kinderviks brygga" som Alf sjöng med stor inlevelse.
En låt till "Addios amigos, adios my friend" fick vi lyssna till innan det var dags för de båda herrarna att annonsera, att nu kommer sista låten, som var ett axplock av Evert Taubes olika människor som har skrivit om . Melodin hette "Fritjof, Rönnerdal och Evert Taube". Vi nöjde oss dock inte utan det blev ett ex. nummer där vi kunde hjälpa till med handklapp låten igenom.
Det blev varmt tack från Berndt och stående ovationer från oss alla. Vi hade verkligen inte blivit besvikna idag.
Som vanligt fick vi lite information från Berndt. Han berättade att vi får besök av några sjungande flickor från Mimers när vi firar Lucia, jätteroligt. Glöm inte att anmäla er till Maritha senast den 3 december om ni kommer och äter julgröt. Tel. är 0703-551055.
Han meddelade också att vi startat upp en sånggrupp som t.v. samlas på Kvarnkullen måndagar kl. 14.00. Ett stort Grattis till Veteranvetarna som återigen vunnit en tävling med 17 rätt av 20 frågor. Strongt gjort.
Nu var det hög tid för kaffe och smörgås, och det blev snabbt hög stämning.
Som vanligt var det många som hjälpte till att duka av och flytta bord när det var dags att göra i ordning för dansen som idag skulle ledas av Tång & Co.
Referat och foto: Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.