A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat från tisdagsträff den 12 febr. med besök av dietisten Hanna Settergren

Nu har det hänt mycket ute från att ha varit full vinter till bedrövlig halka och därefter störtregn med översvämningar så är det torrt ute och 3-4 grader varmt när PRO idag träffas på Kvarnkullen för att lyssna till dietisten Hanna Settergren som skulle hålla ett föredrag över "Mat för äldre".
Runt 70 personer bänkade sig i stora salen för att höra vad vi skulle äta för att må bra.
Efter att Berndt hälsat henne varmt välkommen fick vi lyssna till ett verkligen intressant anförande om våra matvanor och hur och vad vi skulle äta. Som vanligt gäller det att variera sin kost och äta mycket grönt och inte glömma att dricka mycket vatten. Vi fick veta att man bör äta fisk flera gånger i veckan och att fullkornsprodukter och oljebaserade fetter är bra att få i sig. Nötter och bär är också bra. Vi skulle inte heller glömma att röra på oss och gärna styrketräna och kanske hinna med att träna balansen.
Vi fick några goda råd med oss att äta regelbundet och att vi ser till att ha det trivsamt när vi äter och ibland unna oss lite extra.
Ett stort tack och varma applåder till Hanna. Hennes anförande var verkligen intressant.
Berndt hade ännu en person som skulle ge oss goda råd och det var vår förra ordförande Margaretha. Alla som läst KP denna dag hade fått läsa att nu hade de som ringer hem till gamla människor och försöker lura av dem pengar även slagit till i Kungälv och just detta hade Margaretha råkat ut för. Hon berättade hur hon blivit uppringd av en mycket trevlig och engagerad person som ville hjälpa henne att rädda 10.000 kr som någon försökte ta från hennes konto. Hon fattade till slut att allt inte stod rätt till, avslutade samtalet och spärrade sina kort och bank-id så att personen inte kunde göra något. 
Det man får ut av detta är att tänka på att inte lämna ut något som gäller dina pengar till någon som ringer utan  LÄGG PÅ LUREN!
Stort tack till Margaretha! 
På detta blev det lottdragning och välbehövligt kaffe och smörgås. Runt borden blev det säkert diskussioner om detta bedrövliga sätt att försöka lura gamla människor.
Idag var det  Stefans som bjöd upp till dans och glädjande nog blev det över 80 personer som tog dansgolvet i besittning.
Referat och foto :Lisbeth Samuelsson 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.