A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat Tisdagsträff den 15 januari 2019 med underhållning av Daga och Rolf

När PRO som vanligt samlas till träff denna dag har vi plötsligt fått vinter och vita flingor dalar sakta ner över nejden. 
Trots detta fylldes Kvarnkullen med många förväntansfulla pensionärer, för idag skulle vi få underhållning av Daga och Rolf!
Berndt hälsade alla varmt välkomna och det var bara för våra underhållare att starta sitt program och första låten blev, trots snön ute, "Vårvisa", som Janne Magnarsson från Öbarna, skrivit.
Daga och Rolf hade ett väldigt omväxlande program. De  framförde både visor och dansmusik med härlig frenesi. Vi fick bl.a. lyssna till "Livets ljusa sida" av Finn Kalvik och "Marknadsdagen" som Sven-Erik Magnusson hade på sin repertoar samt en härligt låt som nog många av oss dansat till nämligen "Carlifonia Blue" av Roy Orbinsson och i sången som Jan Malmsjö gjorde till sin egen "En sång en gång för längesedan" sjöng vi med allesammans.
Efter detta kom det lite annorlunda visor nämligen en visa om StigbergsLasse, en sjöman som går iland och finner kärleken och en visa om "Kalle Storm" som Arne i Bora skrivit.
En melodi som legat på svensktoppen kom härnäst nämligen "Jag trodde änglarna fanns", visst kände vi igen den!
Innan Daga och Rolf tackade för sig framförde de ett önskemål från publiken nämligen "Amazing Grace" en underbar melodi och absolut sista sången blev en danslåt av Lasse Stefanz "Jag trodde änglarna fanns".
Det blev starka applåder från oss alla, vi hade verkligen njutit av deras framträdande och lyssnat till all denna härliga musik. Under en timma hade de fängslat oss med sina röster och sitt musicerande. Vi höll absolut med Berndt när han tackade för en härlig timma och hoppades att de skulle återkomma till oss snart igen.
Efter lite information från Berndt som innehöll farhågor ang.  ev. försäljning av Kvarnkullen blev det dragning på entrébiljetterna och så äntligen kom kaffe och smörgås fram på borden.
Sorlet steg i lokalen och det här med kaffe i goda vänners lag är ju något som betyder så mycket i den värld vi lever i med klimatförändringar, regeringskriser och mycket annat som drabbar oss just nu.
Till dansen idag skulle Hazzes spela och när många av oss gick hem stod andra och väntade i kulissen för att komma upp på dansgolvet. När vi kom ut, hade det klarnat upp lite grand, så det fanns en strimma av ljusare himmel i väster.
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.