A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Tisdagsträff på Kvarnkullen den 10 april 2018 Vi möter Miguel Odhner

Efter att ha firat påsk var det dags för PRO att mötas igen på Kvarnkullen. Idag skulle vi få lite information från Kommunstyrelsens ordförande Miguel Ohdner med anledning av det stundande riksdagsvalet i höst.
Det var lite mulet med snålblåst ute, så det var stor skillnad mot i söndags då vi hade en underbar dag med sommartemperaturer. Vårfåglar som bofink och stare har ju kommit och fågelsången var enorm särskilt på morgonen, detta har vi ju längtat länge efter.
När vi kom in i stora salen på Kvarnkullne hade det kommit lite nya blommor på borden, inte levande men i alla fall. Vi blev ganska många och några nya medlemmar hade hittat hit idag när vi skulle få lyssna till Miguel.
Berndt hälsade honom varmt välkommen till PRO denna dag och han fick värmande applåder.
Miguel berättade lite som sig själv. Han bor i Harestad med fru och två barn. Han berättade även att han som ung satte freden i världen väldigt högt och att han arbetat under Margareta Winberg under en tid.
Han hade mycket att berätta om hur det står till i Kungälvs Kommun. Han tog upp ungdomssysselsättningen, arbetslösheten i allmänhet, hur kommunen tar hand om alla nyanlända och många andra frågor.
Han medgav att narkotikan ställer  till problem i Kungälv som på många andra ställen i vårt land.
Det fanns även möjlighet för frågor och det blev en hel del som han fick försöka svara på. Det handlade om utbyggnaden av vatten och avlopp, vägar som inte fungerade, cykelbanor som inte blir byggda, bostadsbyggande för äldre, höjda hyror för anläggningar som pensionärsföreningarna hyr, öppethållande på Rexegården  på söndagar bland mycket annat. Vi hade som sagt många frågor till Miguel. vissa hade han svar på men resten lovade han att återkomma till så snart som möjligt.
Berndt tackade honom varmt för all information och han fick varma applåder och ett stort tack för att han kommit.
Innan det var dags för det sedvanliga kaffet och goda smörgåsar blev det först lottdragning sedan vi vi även veta att PRO-Vetarna från Kungälv kommit femma i distriktsfinalen. Stort Grattis! Bra gjort!
Vi fick även lite information om den kommande boulebanan i Kungälv. Arbetet kommer att påbörjas när tjälen försvinner. Det ser vi fram emot.
Efter all information smakade kaffet jättegott och eftersom vi inte setts på ett tag blev det mycket prat.
Till slut var det ändå dags att ta sig hem igen och då hade solen kommit fram och det var betydligt härligare ute nu.'Till dansen skulle Stefans bjuda upp idag och det var nog många som tyckte det var härligt att få svänga runt igen efter några veckors uppehåll.
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.