A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat från Kvarnkullen den 25 maj när Kulturskolan på Mimers Gymnasium "Brasseriet" var på besök

Den här lördagen fick PRO fint besök av "Brasseriet" från Kulturskolan på Mimers Gymnasium!
De hade en önskan genom sin ledare Claes Willing om att besöka Kvarnkullen och ge en konsert i samma anda som när de hade sin konsert på Mimers. Vi var många som var där och lyssnade men det var klart att de var välkomna till Kvarnkullen också.
Så blev det och de som kom, kunde först förse sig med lite svalkande dricka och godis innan de satte sig tillrätta för att lyssna.
Berndt hälsade blåsorkestern och dansflickorna och dess ledare Claes varmt välkomna till oss.
Starten på konserten blev "Willkommen" ur Cabaret som de framförde tillsammans med dansflickorna.
Därpå blev det lite frågesport  för nu kunde man vinna ett pris om man visste vilken musikstil nästa stycke representerade. Claes fick dela ut sitt pris för han fick rätt svar, nämligen Tango.
Lite allsång passar ju alltid och vi fick sjunga med i "Jazzgossen" som ju Karl Gerhard skrivit texten till. Därpå kom dansflickorna in och dansade en charleston till melodin "Five Foot Two Eyes Of Blue"  Det gjorde dom jättebra.  
Härnäst fick vi lyssna till filmmusik ur en film med Sickan Carlsson och Elof Ahrle samt musik ur en dansfilm med det välkända paret  Fred Astaire och Ginger Rogers. 
Frågesport igen. Claes undrade om vi visste vilken film som nästa låt som orkestern spelade var hämtad ur, nämligen "Räkna de lyckliga stunderna blott" En kuggfråga? Rätt svar var att filmen hette som melodin. Även detta kunde vi så Claes fick dela ut sitt pris.
Programmet började gå mot sitt slut men först kom melodin "Can Can" med medryckande dans av dansflickorna och så sista numret som var en marsch, nämligen "Kungliga Södermanlands Reg. Marsch" Stort Tack till dessa duktiga ungdomar som idag fått utökning av två proffsmusiker från Göteborg.  Stort tack till dess ledare Claes Willing för att han ordnat denna konsert. Berndt tackade dem varmt och delade ut blommor och de fick varma applåder från oss alla.
Vi som var där denna eftermiddag fick njuta av härligt "Brasseri" från duktiga ungdomar som verkligen satser på sin musik och sin dans. Stort tack från oss!
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson
 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.