A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat från PRO:s Knytkalas på Kvarnkullen med dans till Haga-Lennart den 20 september

Det var en jättehärlig höstdag när PRO samlades på Kvarnkullen för att pröva något nytt genom att inbjuda till Knytkalas med dans.
Nu var det alltså dags för att pröva detta och det var jättemånga som hörsammat  inbjudan så vi blev runt 100 personer som satte sig tillrätta runt långborden som hade prytts med de blommor och höstlöv som fanns att tillgå och på scenen stod även några vasar med vad  naturen hade att erbjuda. På scenen fanns även vår omtyckta  musiker Haga-Lennart som skulle föra oss ut i dansen med sin musik.
Vår ordförande Berndt hälsade alla varmt välkomna till Kvarnkullen och han hoppades att vi skulle få en riktigt trevlig kväll tillsammans. Han hälsade även Haga-Lennart varmt välkommen. Vi passade på att ge honom varma applåder.
Nu var det dags att njuta av allt det goda som var och en hade tagit med sig.
Innan dansen kom igång så var det dragning på vårt  lotteri där det fanns både träslöjd, kaffe och blommor att vinna. Många blev glada andra kanske lite besvikna men så är det ju med lotterier.
Så var det dags att börja röra på sig men Haga-Lennart startade upp med några härliga allsångslåtar så att vi kom igång ordentligt, men efter dessa kom dansen igång på riktigt och det tog inte lång tid förrän dansgolvet fylldes med dansanta pensionärer.
Dansen fortsatte och dansgolvet förblev välfyllt kvällen igenom.
Efter ett tag kom kaffet  fram på borden och det var dags för en liten paus och var och en fick hämta en tårtbit som Maritha och Ingrid delade ut.
Även Haga-Lennart fick en välförtjänt kaffepaus men när han steg han upp på scenen igen för att fortsätta spela bjöd han oss först på en samling härliga Owe Thörnqvistmelodier innan dansen kom igång igen.
Några av oss tackade för sig och drog sig hemåt men de flesta stannade kvar och dansgolvet fylldes återigen.
När klockan närmare sig 23.00 var det så dags att avsluta kvällen. Haga-Lennart fick varma applåder och stort tack för att han spelat så härlig dansmusik och även underhållit oss med sång under kvällen. 
Många hjälpte till med att plocka undan bord och stolar och städa undan så snart var det dags för oss alla att ta sig hem i den ljumma kvällen.  De flesta kände nog att vi haft en fin kväll tillsammans.
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.