A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat från PRO:s höstavslutning den 10 december 2019 med Lucia och Julgröt

Referat från PRO:s höstavslutning den 10 december med Lucia och Julgröt.

Denna dag skulle vi mötas för att avsluta våra höstmöten på Kvarnkullen med Lucia och Julgröt.

Dagen startade med klart väder och gick man upp lite tidigt kunde man beskåda en nästan full måne, alldeles gul, som låg ganska lågt över Komarken och dess strimma av ljus syntes i Nordre Älv. Riktigt vackert.

När vi anlände till vårt möte på Kvarnkullen, möttes vi av långbord vackert dukade med mycket rött och små ljuslyktor som dekoration.  Dagen till ära hade vi även fått in en gran med ljus och kulor.

Vi blev nästan 150 personer denna avslutningsdag  vilket var väldigt roligt också med tanke på att vi skulle få lyssna på elever från Estetiska programmet på Mimers.

Lucian  tågade in i spetsen av ett vackert luciatåg   med 6 tärnor och 2  stjärngossar och så vackert dom sjöng, det märktes att dom studerade musik och sång.

Dom bjöd på ett jättefint program och framförde några av våra mest älskade luciasånger såsom ” Goder morgon, goder morgon” och ”Lusse lelle”  och inte minst ”Nu tändas tusen juleljus” alla sångerna framförde dom i flera stämmor, väldigt vackert.

Vi fick också lyssna på en Engelsk Carrols ”Deck the Halls”  och den härliga sången ”Betlehems stjärna ” i en lite ovanlig tappning med många stämmor. När dom tågade ut igen sjungande ”Sankta Lucia” , hade vi haft en fin stund med dessa duktiga ungdomar. Stort tack för att dom kom och sjöng för oss. Värmande applåder fick dom med sig tillbaka till Mimers.

Nu kom julgröten och härliga skinksmörgåsar fram på borden. Det smakade jättegott, så vi lät oss väl smaka.

Vi har ju en cirkel som håller på med träslöjd och deras alster lottades nu ut och det var jättefina saker som lyckliga vinnare kunde ta med sig hem.

Berndt annonserade nu ut att vi hade en Lucia till, som gärna ville sjunga för oss. Upp på scenen kom, som så många gånger förr, vår Ruth och hennes speleman Erling och bjöd oss på en egenhändigt skriven Luciasång. Den handlar ju om att hon gärna vill bli Kungälvs Lucia och eftersom det inte blir någon sådan i år passar det ju jättebra. Hon bjöd på fler sånger som ”Blånande hav” och ”La vie en Rose” . Lite historier blir det alltid när Ruth och Erling står på scenen så även denna gång. Stort tack till dessa båda med stående applåder.

Nu blev det tid för kaffe och pepparkaka innan det var dags att säga GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! till varandra och vandra hem i det lite kyliga men klara vädret.

Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.