A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat från PRO:s tisdagsträff den 1 oktober 2019. Lena o Rolf underhåller med sång o musik

Man får väl säga att hösten är på gång när vi nu har kommit in i oktober månad. Det var lite kyligt i luften i morse men eftersom solen lyste så blev det lite varmare allteftersom. Björkarna börjar bli väldigt gula och snart lyser väl alla träden i höstfärger.
Idag skulle vi få stifta bekantskap med ett par nya underhållare, det är alltid lika roligt att träffa nya människor.
Borden fylldes till bredden i stora salen på Kvarnkullen så till slut blev vi runt 80 personer som förväntansfullt satte sig tillrätta.
Berndt hälsade alla varmt välkomna och gav sedan ordet till Margaretha som berättade om en checklista   som KPR Kommunernas Pensionärsråd givit ut där dom ber oss funderar på om vi har tankar  på att flytta och vilka önskemål och behov vi då har .
Så var det då dags för Lena och Rolf från Göteborg att ta över, och starten blev en sång där vi kunde sjunga med allesammans, nämligen "Knö dig in". riktigt Göteborgskt.
Det blev mycket 50 och 60-talsmusik som dom bjöd på för i rask takt kom "Brittas Restaurang" och "Visa mig hur jag går hem".Visst kommer vi ihåg denna duett mellan Lasse Lönndahl och Towa Carson. 
Vi fick även lyssna till några härliga historier bl.a. om en liten kille som skulle få en lillebror och fick vara med vid födelsen. Jättegullig historia.
Spelandet tog fart igen och nu blev det riktigt nostalgiskt med en härlig låt som vi säkert alla dansat till, nämligen "Sway". Rolf tog nu tag i Elvis och det blev några av hans första stora hits "That´s all right mama" och "Teddy Bear". Lena kom nu in i en gul regnkappa, gul paraply och röda stövlar och vad passade bättre än att sjunga "Singing in the rain". Man kunde höra  i musiken hur det regnade.
Det kom även en liten lugnare låt som Alf Robertsson sjungit in "Hemmahamn" innan tempot tog fart igen i "34:an". En melodi som de flesta av oss verkligen tycker om kom nu "Jag trodde änglarna fanns". En underbar sång.
Alla härliga musikstunder har ju ett slut så sista låten blev "Bad Moon Rising" av Creedance Clearwater Revival .Men inte kunde vi låta dem gå utan ett ex. nummer som blev "Hallå du gamle indian" av Lasse Dahlqvist. Applåder i mängder följde och Berndt framförde vad vi alla nog tyckte, att de var varmt välkomna tillbaka.
Nu blev det kaffe och smörgås, vilket verkligen smakade gott!. Det var en härlig tisdagsträff vi varit med om!. Nöjda PRO:are drog sig hemåt medan andra dansanta pensionärer tog  över lokalen för att dansa till Stefans.
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson
 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.