A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat från PRO:s tisdagsträff den 24 september med underhållning av Kubbarna

Vi har ju haft några underbara dagar med sommartemperaturer men idag, när vi styrde våra steg mot Kvarnkullen, orkade solen inte lysa igenom molnen på himmelen, utan dagen förblev grå. Vi lämnade den den grå dagen utanför och satte oss tillrätta i stora salen för att träffa vänner över en kopp kaffe och lyssna på musik och sång.
Vår ordförande Berndt hälsade alla, inklusive våra underhållare Kubbarna, varmt välkomna till oss idag.
Applåder till dessa fem damer  och fyra herrar som redan fanns på scenen klädda i lila skjortor och på huvudet hade alla kubbar med lila band, jättetjusigt. Damerna och en herre spelade ukelele, i övrig  spelade man på gitarr, bas och dragspel.
De startade upp med sin signaturmelodi "Här är musik på gång", sedan kom en samling 20-talslåtar såsom "Some of these days" och "When your smiling". Därpå fick vi lyssna till en liten anekdotvisa om Jan Persa och Per Persa som aldrig drog jämt.Efter detta kom en svängig låt från deras Spanienresa nämligen "Viva a Spania".
Mellan alla låtar som dom framförde kom underfundiga roliga historier.
Det var härliga låtar vi fick lyssna till och man kunde se att de gillade att spela för alla såg verkligen glada ut hela tiden.
Som sagt, det var verkligen variation på melodierna, från en finsk dragspelslåt till en melodi som Britta Borg sjöng på sin tid, "Lite kärlek är allt jag begär". Nu tog Karl-Erik ton och sjöng solo i melodin om Styrman Karlsson "Han hade foten i en potta."
Kai Gullmar har ju skrivit otaliga sånger och vi fick lyssna till "Jag har en liten melodi" och efter den ett knippe melodier med bl.a. "Gamla melodier kommer åter" och "Spela upp en enkel melodi". Lite country kom emellan och även en låt som Elvis framförde på sin tid "Good luck charm".
Vi har verkligen njutit av deras härliga program och spelarglädje så det blev varma applåder när programmet var till ända.
Så klart blev det ett ex.nummer i form av återigen delar av några härliga välkända låtar som "Ett gott humör", "Bättre och bättre dag för dag" och till slut "Öppna ditt fönster". Stort tack till Kubbarna och välkomna tillbaka till oss.
Nu blev det dragning på lotteriet och samtidigt kom kaffet och smörgåsarna fram på borden.
Berndt informerade om Seniordagen på Kvarnkullen den 14 oktober mellan klockan 11.00 - 15.00. Professorn i psykiatri Ingmar Skoog föreläser och det kommer att finnas över 30 utställare. Varmt välkomna!
Alla trevliga möten har ju ett slut, även detta, men riktigt slut var det ju inte för det skulle ju bli dans idag. För musiken stod Tång & Co.
Foto och referat. Lisbeth Samuelsson
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.