A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat från PRO:s tisdagsträff på Kvarnkullen den 22 oktober. Lars-Erik Frendberg underhåller

En vecka har passerat sedan vi sågs och vi har inte sett mycket av solen utan molnen har legat tätt över himlen, vilket har gjort att vi inte kunnat njuta av de gula höstfärger som naturen har klätt sig i. I stället fick vi uppleva att under en enda natt så dalade mängder av löv ner på marken, så mycket av det vackra försvann.
Även idag när vi åter tog oss till Kvarnkullen var molnen täta på himlen. Vi var ändå många som tog stora salen i besittning, det blev att sätta in ex. bord för idag skulle vi välkomna tillbaka  en underhållare som vi inte sett på länge nämligen Lars-Erik Frendberg.
Berndt hälsade som vanligt alla varmt välkomna och Lars-Erik fick en varmt applåd.
Vi vick veta att Lars-Erik hade många fina minnen från Kvarnkullen och Kungälv, så han hade glatt sig över att få komma tillbaka och sjunga för oss.
Starten blev som så ofta med en Elvislåt och därefter kom en visa av Arne i Bora från Öckerö. Visan hette "Gula höstlöv", vad kunde vara mer passande denna dag.
Lars-Erik är en bra historieberättare och det blev en hel del härliga Göteborgshistorier.
Nästa låt blev " En sång en gång för längesedan" som ju Jan Malmsjö hade en hit med och även Tom Jones hade en hit med den låten men då hette den "Green, green grass of home".
Nu  följde en liten Quizz för att se om vi kunde gissa vilka melodier han spelade.  Det blev låtar som "Living doll" som ju Cliff Rrickard gjorde odödlig och sista melodin blev "Oh please stay by me, Diana", som ju Paul Anka sjöng. Vi klarade galant  av att lista ut vilka melodier han spelade.
Lasse Dahlqlvist stod på tur med sin "Kom lilla vän skall vi segla", och vi fick veta att segla i denna visan var en dansstil som var vanlig i Göteborg och på Liseberg.
Jim Reeves fick också plats i programmet, vi fick lyssna till "I love ju because" och så till sista låten "California Blue" av Roy Orbisson. en härligt melodi som vi förstod var en önskemelodi för Lars-Erik.
Det blev stående ovationer till denna man som verkligen kan underhålla. Stort tack!
Berndt framförde ett varmt välkomnande till våra nya medlemmar som kommit till oss idag, sedan kom så kaffet och smörgåsarna fram på borden.
Ännu en tisdag hade PRO-medlemmar  träffats och haft trevligt i varandras sällskap. det är ju så det skall vara. att man träffas och umgås och har en mysig stund tillsammans.
Men det var ju inte slut med detta för snart var det som vanligt dags för lite svängom. Idag var det Chess som stod på scenen.
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson
 
 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.