A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat från PRO:s uppstart inför hösten den 10 september med underhållning av egna musikanter

änk vad en sommar går fort, nu är det dags igen, för att starta upp verksamheten för PRO inför hösten 2019.
Sommaren har ju varit bra både vädermässigt och med tanke på alla aktiviteter som funnits att bevista. Boulen har ju tagit fart på den nya banan, många har dansat på Kungälvsparken och Ruth hade fullt hus på sitt Café, jätteroligt.
Nu är det det alltså dags att träffas på tisdagarna på Kvarnkullen igen och idag var det uppstart för alla olika aktiviteter som finns att tillgå, men först skulle vi bjudas på underhållning av våra egna musikanter.
När alla satt sig tillrätta hälsade Berndt alla varmt välkomna och det blev ett extra varmt välkommen och välkomstapplåder till alla nya medlemmar som kommit till oss idag.
Så var det dags för underhållning och på scenen stod Agneta, Barbro och Eivor som spelar durspel, Janne på gitarr och Roy på bas och dagen till ära hade dom tagit med sig Yngve som med sin underbara tenorröst sjöng ett antal visor för oss.
Det blev många härliga låtar som vi fick lyssna till. Starten blev "Fredriks Gånglåt" och därefter en polka "Alfred på Hultet". Så var det dags för Yngve och han lät oss lyssna till sin härliga röst i "Drömmen om Elin" och en stund senare "Ingrid Dardels Polska". Musikanterna hade många olika stycken att bjuda oss på, såsom dryckesvisa från Irland samt olika gånglåtar, som "Bonnapojkens Gånglåt" och "Dammtussen". Yngve återkom i en visa som nästan alla älskar nämligen "Blå Visan". Som avslut på deras program fick vi lyssna till "Astrids Vals" och Bertils Snoa". Ett extranummer måste vi ju ha, och då fick vi lyssna till Yngve igen, när han sjöng en gammal svensk folkvisa "Månstrålar klara". 
Vilka jätteduktiga musikanter vi har i vår egen förening, fantastiskt. Det blev  många varma applåder och ett stort tack från oss alla.
Efter detta var det dags för Mona-Britt att redovisa vilka aktiviteter som startar eller har startat i höst.
Mattcurlingen har startat, likaså Utvecklingen i konsten. Qui Gong, Veteranvetarna, Res- och läsecirkeln, Träslöjden, Hantverkscirkeln. Stavgången, Släktforskningen och Gamla Kungälv startar vecka 38 och PRO-kontakt den 26 september.
Om ni har möjlighet att gå in på PRO:s hemsida så finns all information där.
Efter dragning på lotteriet var det dags för kaffe och de härliga smörgåsarna, att komma fram på borden.
Alla hade väl inte sett varandra under sommaren så det var inte svårt att få ingång samtalet, så efter ett tag blev det ett härligt sorl i lokalen.
Ingen dans idag, men nästa vecka startar även pensionärsdansen till Haga-Lennart.
När det var dags att gå hem möttes vi av högsommartemperaturer och solsken, vilken härlig eftermiddag det blev.
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.