A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat tisdagsträff med frågesport, quizz den 29 januari 2019

Denna dag som för PRO är mötesdag på Kvarnkullen var en underbar vinterdag med mycket snö och solsken. Det gnistrade så vackert överallt och över älven, som frusit till, låg en dimbank som skymde Kungälv för en stund.
Det var alltså dags att gnugga geniknölarna lite grand, för idag var det frågesport, quizz, som väntade inne på Kvarnkullen. Vi blev till slut 12 lag, med fyra personer i varje,  som gjorde sig beredda.
Berndt hälsade Rickard Gustavsson varmt välkommen till oss och vi gav honom varma applåder. Så var det dags för frågorna, som innehöll både geografi, historia, landskapsblommor och mycket annat.
Lite musikfrågor kom ju också och fick fick bl.a. lyssna till "Morning has broken" och frågan var, vem sjöng? Svaret var Cat Stevens. Kommer ni ihåg när Teskedsgumman visades i SVT, jo 1967, tänk vad tiden går.
Det blev inalles 17 frågor och efter att ha funderat lite extra en stund på kanske obesvarade frågor så bytte vi frågeformulär och rättade varandras.
Två lag hade 16 rätt, jätteduktigt, så det blev utslagsfrågor och det lag som vann är det lag som är med i PRO-Vetarna, så det var ju inte så konstigt. Lite choklad delades ut som 1:a pris.
Nu blev det som vanligt kaffe med våra goda PRO-smörgåsar och kanske diskuterades svaren i varje grupp, alltid har man lärt sig något och det ju bra att hålla huvudet igång.
När kaffestunden var över var det många som hjälpte till med att flytta bord och stolar så att dansarna skulle få fritt fram när det var dags att svänga runt till Tång och Co.
Solen sken fortfarande ute och det knarrade i snön när man gick. På väg hem kom en stor flock med gäss flygande över älven, de letade säkert efter öppet vatten.
Foto och referat. Lisbeth Samuelsson

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.