A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat från PRO:s tisdagsträff på Kvarnkullen den 8 oktober 2019 med underhållning av DuoKomp

Det har nästan varit vinter sedan vi träffades förra tisdagen. Rimfrost på morgonen och ner till minus 5 grader har det varit flera dagar i sträck och jättefina dagar med solsken men idag vände det igen och regnet drog in över västkusten. Men så är det när högtrycket släpper och lågtrycken knackar på.
Det var inte svårt att gå inomhus idag och borden fylldes även denna tisdag. Återigen skulle vi få möta nya underhållare. Kanske inte helt nya men i en ny sammanställning.
Efter att Berndt hälsat alla varmt välkomna fick vi hälsa DuoKomp välkomna till oss. På scenen stod två herrar Kenneth och Kenneth iklädda västar som glittrade och tjusiga hattar som också glänste. De var omgärdade av strålkastare som hela tiden skiftade färg och mellan dem hängde hattar i olika färg och utföranden.  Spännande att se hur detta skulle bli.
Efter välkomstapplåder fick vi lyssna till ett par sånger som Frank Sinatra sjöng på sin tid, nämligen "Sommarvind", "Summerwind" och "All of me" och däremellan något helt annat, en sång från Orust, "Ellös folkets park".
Nu blev det hattbyte i rask takt från svarta Kubbar till vita Kaptensmössor när dom spelade upp "Kärringen min hon kan inte spela dragspel" och "I en roddbåt till Kina".
Det var en stor variation  av melodier, det kom både sånger på från Spanien ""Viva La Spania" och "Volare"  från italien.
En härlig sång som Alma Kogan gjorde till en hit nämligen "Tennessee waltz" framförde dom också med samma härliga frenesi.
Lite historier hör ju till och vi blev inte besvikna.
En timma går fort när man får lyssna till härlig svängig musik och drömma sig bort till sin ungdom och minnen som dyker upp när vi var ute och tog dansbanorna i besittning. När dom så annonserade sista låten "Livet är till för att levas" av Lasse Stefanz tyckte vi nog att tiden gått alldeles för fort, men så är det när man har trevligt. Ett ex. nummer blev det i alla fall och då kom en Elvislåt.
Berndt framförde ett stort tack från oss alla och det det blev stående ovationer med varma applåder. Stort tack till dessa båda herrar och de skall känna sig varmt välkomna tillbaka.
Efter lite information från Berndt blev det dragning på lotteriet och kaffe och PRO-smörgåsarna kom fram på borden. Som vanligt steg ljudnivån i lokalen och trivseln gick inte att ta miste på.
På scenen blev det byte från DuoKomp till Ingvar & Co som snart skulle spela upp till dans.
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.