A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Referat från tisdagen den 3 december Elever från Nordiska Folkhögskolsn underhåller

Idag första tisdagen i december var det åter igen dags för PRO att samlas på Kvarnkullen. Många var vi som trotsade vädrets makter och det hala väglaget. ” Blankväder” blev ett nytt ord som vi fick till oss av våra gäster från Nordiska Folkhögskolans vislinje.

Ordföranden Bernt hälsade oss välkomna som vågat trotsa det hala väglaget. En eloge till alla som vågat sig hit. Därefter hälsade han fem elever på Vislinjen från Folkhögskolan varmt välkomna. Elever har i sin utbildning att utveckla sång, musik och att framträda för att få scenvana. Vi fick lyssna till ett mycket omväxlande program kallat ”Musikalisk Vintersaga”.

Dom inledde med sången Nu tändas tusen juleljus som gav en oss början på juletiden som nalkas. Därefter fortsatte de med Stilla Natt. Efter detta förflyttades vi till andra världskriget med en visa” Normandie” som framfördes av Elena och handlade om soldaterna där. Visan från Utanmyra framfördes med ackompanjemang av gitarr. Programmet fortsatte med att Linus spelade banjo och sjöng en visa skriven av hans lärare på skolan ”Hopplöst fall”. Bjällerklang vi höra, men med en annan text och komposition skriven av Lovisa. Nu kom nästa visa och det var ”Dejlig rosa”, här sjöng Lis och dessutom kulade hon i visan. Väldigt vackert. Lovisa fortsatte efter detta med en egen komposition om blankis vilket passade idag då vädret visade sig med blankis utan för vår lokal. Hon kallade den för ”Blankväder”. Efter detta fick vi lyssna till visan Koppången, skriven av Py Bäckman.

Nu fortsatte Linus med Cornelis Vreesvijks julvisa om att ”Tomten är faktiskt död” till vilket han spelade banjo. Gruppen fortsatte med Jul, Jul i stämmor. Avslutningsvis sjöng de ”För rederliga män” där vi i publiken var med i refrängen.

Vi som var där idag fick lyssna till flera vackra sånger och musikalisa begåvade vissångare och vi tackade Elena, Lovisa, Lis, Vilma och Linus för att de ville gästa oss i PRO.

Dagen program fortsatte med prat till gott kaffe och god smörgås som värmde oss extra gott innan vi fick vandra hem i regnvädret. Till dansen spelade idag Mats-Lennarts.

Vid pennan Margaretha Jonsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.