A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Musikstund med Refräng & Co!
Idag är det sista dagen i februari och PRO har sitt vanliga tisdagsmöte på Kvarnkullen.
Denna veckan är det många som åker Vasaloppet mellan Sälen och Mora men vi som vill ta det lite lugnare kanske passar på att bara ta oss ut i naturen och lyssna till lite fågelkvitter för det känns faktiskt som våren skulle kunna komma på riktigt, inte bara metrologiskt.
Kvarnkullen fylls som vanligt med pratglada människor och vår ordförande Margaretha hälsar oss alla varmt välkomna till detta möte där vi skall få lyssna till härlig musik framförd av Refräng & Co.
Först lite information. Listor angående Påskfesten och konstresan till Halland den 19 april finns framme så det är bara att skriva på om man är intresserad av att vara med.
Så var det dags för våra musikanter att intaga scenen. Refräng & Co består av Kent på gitarr och Gunilla som sjunger.
Deras program bestod av härliga låtar från 60- och 70-tal, låtar som vi kände igen och kanske även dansat till.  De startade upp med två verkliga kändisar Regniga Natt och Violen från Flen . Fortsättningen, Jag skall ta morfar med mig ut i kväll är ju inte heller direkt okänd.
Kent hade mycket att berätta om både det ena och andra mellan låtarna och det framkom att de ofta är ute och spelar på olika dansbanor bl.a. på Liseberg. De är även ute och spelar och sjunger på äldreboende där ju musiken och sången kan betyda oerhört mycket för gamla som kanske tappat både en del av minnet och har svårt för att röra på sig. 
När Gunilla vilade sin röst fick vi höra Kent spela Stranger On The Shore, en gammal tryckare som jag tror alla kände igen.
Gunilla återkom med flera härliga sånger bl.a, Alma Cogans, Tennessee Walz. Benny Anderssons, En dag i sänder, samt en egen låt, Lyckans Café.
Som avslut fick vi lyssna till Gitarrboogie , en medryckande låt, som det verkligen var svårt att sitta still till.
De fick stående ovationer och Margaretha tackade dem varmt för en härlig musikstund.
Nu blev det som vanligt plats för lotteridragning och kaffe med smörgåsar.
När man träffas så här finns det mycket att prata om så det blev en hög stämning i lokalen innan det var dags att säga hej igen och dra sig hemåt. Musik betyder mycket och stegen kändes lättare när vi gick hem.
För dansmusiken, som snart skulle dra igång, stod denna eftermiddag Tång & Co för.
Foto och referat Lisbeth Samuelsson

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.