A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Samhällsinformation 20160202

Samhällsinformation 2016.

 

Tisdagen den andra februari 2016 skulle medlemmarna i PRO-Kungälvs få svar på en del frågor, som man kanske gått och funderat på. På podiet i stora salen satt Anita Tymberg tillsammans med ordförande i kommunen Miguel Odhner och Linda Åshamre, ordförande i sociala utskottet, dessa hälsades välkomna och alla medlemmar.

Odhner presenterade sig och berättade att han varit lastare i sitt civila liv. Linda har arbetat som lärare. Miguel talade om att nu är det ett stabilt styre.Barnomsorgen där har man höjt bemanningen, Linda talar om att 200 äldreboende ska byggas, Odhner flikar in att det byggdes bara 20 platser på 8 år. Publiken är på hugget och börjar ställa frågor, ett tack får politkerna för Seniorkortet. Att tanka över pengar från Västtrafikkort till Seniorkort går inte i Kungälv, då måste man åka till Göteborg. Miguel och Linda ska ta med sig frågan,

Anställda på Träffpunkten ska minska från 8 till 4 anställda. Utbudet ska funka, då aktiveringspersonalen ändå ska vara kvar. En medlem berättade en situation på sjukhuset där demenssjuka hamnade på fel avdelning. Så till den stora och heta frågan, parkeringen på Kvarnkullen som är problematisk, förslag från PRO-ordföranden Tymberg var att begränsa tiden till 3 timmar. Margaretha Jonsson betonar att föreningslivet är så viktigt. Ryktet går i det lilla Kungälv om vem som ska sköta driften på Kvarnkullen, Odhner rätade ut ryktet genom att informera oss om att en tjänsteman har uppdraget att höra föreningarnas åsikt. Kommunordföranden rekommenderar föreningarna att protestera mot det man tycker är dåligt. Så är tiden ute för PRO-medlemmarna att ställa frågor, vi tycker att mötet varit bra och Anita Tymberg tackar de båda med tulpaner. Dags för lottdragning och kaffepaus. Tång & Co spelar upp till medlemsdans.

 

 

Astrid Larsson  

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.