A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Seppo Rapinoja berättar och visar bilder från Thailand på Kvarnkullen den 17 jan. 2017!
I morse var det en fantastiskt soluppgång där himmelen flammade alldeles röd men nu, när vi är på väg in till Kvarnkullen, snöar det lite lätt så det är skönt att komma in.
Vi sätter oss tillrätta och vår ordförande Margaretha hälsar alla gamla och nya medlemmar varmt välkomna.
Hon vänder sig så till Seppo Rapinoja, som skall prata och visa bilder från Thailand, och hälsar även honom välkommen till oss.
Han började berätta lite om landet Thailand som är ett gammalt land och som tidigare hette Siam. Här bor ca 90 miljoner människor på en yta som lite större än Spanien.
Thailand är en demokrati och ett kungadöme och styrdes av Kung Rawa IX, som var väldigt omtyckt, fram till 2016 då han avled. Nu har hans son tagit över.
Vi är ju väldigt många svenskar som åker till Thailand på semester och vi är inte ensamma om det. Runt 200- till 300-tusen turister besöker landet varje år vilket betyder att turismen är den största inkomstkällan. 
De flesta thailändare ansluter sig till buddhismen och här finns många vackra tempel att beskåda.
Vår bildresa började i norra Thailand med vackra foton från en underbar kustremsa med vackra stränder, olika växter och djur samt fantastiska blommor.
Vi fortsatte söderut och Seppo berättade att det är lätt att ta sig fram på vägarna med både bil och buss. 
Han visade vyer från större och mindre samhällen där kommersen var igång med varor av diverse slag. Vi fick även se marknader där man kunde köpa härliga frukter. Det fanns även möjlighet att beställa mat som man lagade på plats.. Odlingar av bananträd och gummiträd fick vi också se prov på, vars avkastning hjälper till med försörjningen. 
En liten Gibbonapa fanns även med på hans bilder. Thailändarna månar om denna apa som var på väg att utrotas. Den har nu en fristad i regnskogen i centrala Thailand.
Kustremsan kom tillbaka på Seppos foto och vi fick veta att fiske är en stor inkomstkälla och att maten i Thailand ofta kommer från havet.
Så var det dags att få undervattensbilder med koraller i olika färger och skepnader, samt en mängd fiskar från färgglada små exemplar till väldigt stora fiskar såsom rockor och hajar.
Som avslutning på bildserien visades ett antal fantastiska solnedgångar.
Seppo tackade för sig med en önskan om att vi skulle vara rädda om vår planet. Alla kan vi göra något!
Margaretha tackade varmt för härliga bilder. Thailand är ju för många svenskar som ett andra hemland. 
Nu var det dags för lottdragning och efteråt kom det fram härliga smörgåsar och kaffe.
Efter att ha pratat en stund var det dags att gå hem igen, fyllda av bilder från detta vackra och vänliga land.
Nu stod Stefans redan på scenen och väntade på alla danssugna som skulle ta över dansgolvet.
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.