A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Tisdagsträff 16 oktober med underhållning med PRO-kören Ale Norra

Nu har vi verkligen fått njuta av "Brittsommar" under några dagar. Det har ju t.o.m. blivit värmerekord för oktober.
Idag när vi tog oss till Kvarnkullen var det lite annorlunda väder med lite dis i luften och inte så varmt, solen hade svårt att lysa igenom, så sommaren kanske ändå går mot sitt slut för i år.
När alla hade intagit sina platser vid borden hälsade vår ordförande Berndt dem varmt välkomna till dagens tisdagsträff där vi skulle få lyssna på körsång från PRO  Ale Norra. På scenen stod redan kören uppställd, som idag bestod av ett 20-tal damer och herrar, där vi även hade några som spelade dragspel, gitarr och munspel.
De möttes av varma applåder och deras körledare berättade att de i år firade 10-årsjubileum. De träffas en gång i veckan, sjunger och har trevligt tillsammans.
Första sången blev "Flickorna i Småland" där de hade bytt ut texten till Flickorna i Ale, därpå följde "Ängens blommor" som handlade om att ta vara på vår jord. Tänkvärt just nu. De fortsatte  med "Visa vid vindens ängar" och några låtar av Björn och Benny nämligen "Hej gamle man" och "Du och jag".
Härliga och underfundiga historier fick vi lyssna till mellan varven, där temat var barn och politik, passande i dessa tider.
Deras program bestod av både kända och okända melodier. Ett litet härligt nummer blev det när kören sjöng Lasse Dahlqvist:s "Får jag följa dig hem". I slutet av sången blev en av damerna uppbjuden av körledaren till en stilla vals på scenen.
Programmet gick mot sitt slut och kören återkom till musik av Björn och Benny nämligen "Timmarna går så fort när man har roligt" och den sista låten blev "Vi ses igen".
Berndt tackade dem varmt och vi stämde i med varma applåder. Vi hade fått en trevlig stund med glada körsångare.
Lite information följde där Berndt påminde om höstmötet den 6 november. Det är viktigt att så många som möjligt kommer. Listor ligger ute för anmälning till Lucia och Nyårsfesten.
Flera nya medlemmar hade kommit till oss idag och de fick fick ett varmt välkomnande med varma applåder.
Nu var det hög tid för kaffe och smörgåsar! Jättegott!
Även denna stund med musik och kaffe har ett slut så det var dags att förbereda för dansarna som idag skulle svänga runt till Mats Lennarts!
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.